Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Dubai-ørkenen: opplevelsen av å overnatte i ørkenen

Har du lyst på et uforglemmelig eventyr i Dubais ørken? Ingenting er som å overnatte på et så fantastisk sted - du kommer til å elske det!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutter lest

Dubai-ørkenen: opplevelsen av å overnatte i ørkenen

Overnatting i Dubai | ©Sid Balachandran

Det er mange ting å gjøre i Dubai, men du vil neppe noen gang få en lignende opplevelse som å sove i ørkenen, i en beduinleir under stjernehimmelen. Det vil bli et helt spesielt minne fra ferien din!

Vil du vite hva denne aktiviteten går ut på og hvordan du får mest mulig ut av den? I dette innlegget skal jeg fortelle deg alt om hvordan du kan sove i Dubais ørken.

Å sove i Dubais ørken - en uforglemmelig opplevelse

Overnatting i ørkenen| ©Samy Al Olabi
Overnatting i ørkenen| ©Samy Al Olabi

Når du reiser til Dubai, kan du ikke gå glipp av en tur i ørkenen - det er en fantastisk opplevelse du ikke må gå glipp av!

Turister velger gjerne en tur til Lahbab-ørkenen for å se det vakre landskapet, ta bilder og utøve ekstremsport i sanddynene. Dette opplegget er ideelt hvis du bare skal være i Dubai i tre til fire dager.

Men hvis du er ute etter litt eventyr, anbefaler jeg at du overnatter i Dubai-ørkenen. I tillegg til alt det ovennevnte kan du også nyte en morsom middag og et show under stjernehimmelen, og neste morgen kan du se soloppgangen over sanden. Det er det perfekte opplegget hvis du planlegger å tilbringe rundt fem dager eller en uke i byen.

Hvorfor gjøre denne turen?

Hvis du er eventyrlysten og har lyst til å oppleve den lokale kulturen fra et helt annet perspektiv, vil en tur til Dubais ørken for å utøve ekstremsport og overnatte i det enestående landskapet i dette naturreservatet være et fantastisk og unikt minne som du sent vil glemme.

Bestill en ørkentur i Dubai

Hvordan er soveturene i Dubais ørken?

Nyt kvelden i Dubai| ©Umar Khan
Nyt kvelden i Dubai| ©Umar Khan

Denne typen turer varer vanligvis nesten en hel dag. De starter om ettermiddagen når et kjøretøy henter deg på hotellet og kjører deg til Lahbab-ørkenen.

Vel fremme er alt lagt til rette for at dere kan kjøre sandboard, sanddyner eller firhjuling i noen timer, slik at dere får dagens spenning!

Etter at du har fått adrenalinet til å pumpe med all slags sport, er det på tide å slappe av og nyte beduinlivsstilen- du er jo i Dubai!

Først får du muligheten til å se den magiske solnedgangen over ørkenens rødlige sanddyner (du kommer ikke til å kunne la være å ta bilder), og deretter skal du overvære en fantastisk middag og et show som vil sette deg i kontakt med arabisk kultur og folklore på en helt ny måte.

Dagens høydepunkt er når du sover i telt under stjernehimmelen i Dubais ørken. Det er en imponerende opplevelse å lytte til nattens stillhet midt i ørkenen.

Neste morgen, før frokost, anbefaler jeg å stå opp tidlig for å se soloppgangen- det er en like fantastisk opplevelse som solnedgangen!

Hva inkluderer disse utfluktene vanligvis?

 • Transport til og fra hotellet.
 • Engelsktalende safariguide.
 • Velkomstaperitiff med snacks og arabiske søtsaker.
 • Sandboarding i sanddynene.
 • Dunebashing med profesjonell sjåfør.
 • Quad-sykling.
 • Ritt på kamel.
 • Stopp i ørkenen for å se solnedgangen.
 • Beduinmiddag med show og workshops.
 • Madrass, puter og soveposer i teltet.
 • Frokost med arabisk te eller kaffe, melk, frukt og dadler.

Hvor finner disse turene sted i Dubai?

Disse turene finner vanligvis sted i Lahbab-ørkenen. Ørkenen er et unikt sted i regionen og kjennetegnes av enorme røde sanddyner.

Bestill en tur til Dubais ørken

Hva koster en sovetur i ørkenen i Dubai?

Kontant| ©cottonbro
Kontant| ©cottonbro

Fra 100 pund kan du få en billett til en av soveturene i ørkenen.

Det er mange operatører i byen som tilbyr slike aktiviteter, så før du bestiller plass, anbefaler jeg deg å se på alle mulighetene og forsikre deg om at den du velger inkluderer alle opplevelsene du ønsker å ha i Dubai-ørkenen.

Hvis du vil få en idé om hvor mye en slik utflukt kan koste, anbefaler jeg deg å ta en titt på innlegget Hvor mye koster det å besøke Dubai-ørkenen: priser på utfluktene.

Kan jeg sove i ørkenen på egen hånd?

Det kan være fristende å leie en bil og begi seg ut i det ukjente, men hvis du vil oppleve å sove i Dubais ørken, er det eneste alternativet å leie en lokal operatør, for du kan ikke gjøre denne turen på egen hånd.

Det anbefales ikke å begi seg ut i ørkenen hvis du ikke kjenner terrenget. Hvis noe skulle skje, er det ingen dekning eller internett, og det kan være svært farlig.

Bestill en ørkentur i Dubai

Når velger du å sove i Dubais ørken?

Camping i Dubai-ørkenen| ©traveljunction
Camping i Dubai-ørkenen| ©traveljunction

Selv om det finnes både morgen- og ettermiddagstider for å besøke Dubai-ørkenen, må du velge en ettermiddagstur hvis du vil sove i ørkenen.

Denne typen turer starter vanligvis rundt kl. 14.30 eller 15. 00 for å gi deg nok tid til å utnytte de siste timene med dagslys ved å gjøre ulike utendørsaktiviteter(kamelridning, sandboarding, firhjuling, buggy, dunebashing...) og til å se solnedgangen. I slike idylliske omgivelser er det magisk!

Om kvelden blir dere kjørt til beduinleiren der dere spiser middag med show og workshops for å suge til dere den lokale kulturen(Tanoura-dans, falkeshow, ildshow, henna-workshops, magedans, tradisjonelle kostymer osv.)

Til slutt går dere til teltet og overnatter under stjernehimmelen i Dubais ørken. Dagen etter, før du returnerer til hotellet, kan du ta farvel med dette spesielle landskapet med en deilig frokost i arabisk stil.

Hvor lange er turene i Dubais ørken?

Hvis du sover i ørkenen, varer disse turene rundt 16 timer. Dette er betydelig lenger enn en vanlig ørkentur, som vanligvis varer i 2-7 timer.

Det som vanligvis avgjør hvor lang tid du tilbringer i ørkenen, er antallet aktiviteter du gjør i ørkenen.

En aktivitet som utelukkende består av ekstremsport, er ikke det samme som en aktivitet som også inkluderer middag, show og mulighet til å sove i ørkenen.

Bestill en ørkentur i Dubai

Når er det best å sove i Dubai-ørkenen?

Å sove i ørkenen| ©Josh Stover
Å sove i ørkenen| ©Josh Stover

Den beste dagen

Dubais ørken er en av byens mest fantastiske turistattraksjoner som du kan besøke når som helst.

Fredag er imidlertid et godt tidspunkt for et besøk, for i islamsk kultur er dette den ukentlige hviledagen. Det betyr at mange av byens butikker er stengt denne dagen, og det er lite å gjøre. Da kan du benytte anledningen til å flykte ut i naturen og oppleve en annerledes dag borte fra de typiske skyskraperne.

Den beste tiden på året

Uansett hvilken dato du velger å reise til Dubai, bør du være klar over at byen alltid er varm på grunn av det subtropiske ørkenklimaet i området. Du må være forberedt på høye temperaturer!

Men hvis du ikke har problemer med kalenderen og har fleksibilitet til å reise, er det best å velge en tid på året der varmen ikke er ekstrem. Det vil si vår, høst eller vinter, for om sommeren kan termometeret lett stige til 50 °C, og varmen er uutholdelig i ørkenen.

Når det gjelder priser, er Dubai en dyr by, men avhengig av hvilken sesong du reiser i, kan du spare litt penger.

Hvis du for eksempel har et stramt budsjett, er våren(mars, april, mai) og høsten(september, oktober, november) den beste tiden å reise til Dubai på, fordi det er en mellomsesong.

Hvis du derimot har et stramt budsjett, er vinteren(desember, januar, februar) et alternativ, selv om det er høysesong. Sommeren(juni, juli, august) er lavsesong på grunn av den stekende varmen i byen. Prisene er naturligvis lavere.

Bestill en tur til Dubais ørken

Tips for å sove i Dubais ørken

En fantastisk natt i Dubais sanddyner| ©GFFW PHOTOGRAPHY
En fantastisk natt i Dubais sanddyner| ©GFFW PHOTOGRAPHY

Hvis du allerede har bestemt deg for å ta en tur til Dubai-ørkenen for å sove der, bør du følge disse tipsene for å få mest mulig ut av opplevelsen.

 • Ørkenen er varm om dagen og kald om natten. Til tider kan termometeret synke under frysepunktet. Ta med tepper og varme klær så du ikke fryser.
 • Det er ofte slik at de laveste temperaturene inntreffer like før daggry. Så hvis du planlegger å stå opp tidlig for å se dette fenomenet i ørkenen, anbefaler jeg at du tar med deg en varm g enser for å beskytte deg mot kulden og tar den av utover dagen.
 • Ta med deg det viktigste i en ryggsekktil ør kenen. Pyjamas, skiftetøy, en hatt som beskytter mot solen, solkrem og solbriller. Den bør ikke være for stor eller være den samme kofferten som du ankom Dubai med. Du har ikke lyst til å slepe bagasjen gjennom ørkenen.
 • Ta med hatt, tykke sokker og skjerf. Temperaturen synker betraktelig om natten, og i kombinasjon med luftfuktigheten kan det føles enda kaldere. For å unngå å våkne opp med hodepine bør du ta med lue og skjerf for å beskytte de delene av kroppen som teppet ikke dekker når du sover.
 • Pakk litt snacks i ryggsekken. Selv om du får tilbud om velkomstsnacks, middag og frokost under ørkenturen i Dubai, er det lurt å pakke med egen snacks i tilfelle du blir småsulten før lunsjtid.
 • Ta med en powerbank til å lade enhetene dine. Selv om det ikke er internett eller dekning i ørkenen, vil du gjerne ta mange bilder og videoer som suvenirer i løpet av dagen og natten. Ettersom batteriene i mobiltelefonen og kameraet ditt har begrenset kapasitet, må du sannsynligvis koble dem til en powerbank for å lade dem opp.
 • Drikk mye væske i ørkenen. Det er veldig varmt der, og du kommer til å gjøre mange fysisk krevende aktiviteter i løpet av turen, så ikke vent til du er tørst, men drikk rikelig med vann.
 • Ta med et lite førstehjelpsskrin. I tillegg til å sove i ørkenen kommer du til å gjøre mange aktiviteter, noen av dem risikofylte. Ta med medisiner mot reisesyke, hodepine og magesmerter.
 • Når det gjelder fottøy, bør du ikke bruke åpne sko i ørkenen. Velg lukkede sko i stedet.

Dette er bare noen få nyttige tips du kan ta i bruk når du vandrer i ørkenen.

Hvis du vil ha flere tips du kan bruke under denne opplevelsen, anbefaler jeg at du leser innlegget 10 tips for å besøke ørkenen i Dubai, som helt sikkert vil hjelpe deg med å planlegge turen!

Bestill en tur til Dubais ørken