Vltava elve-cruise

Å tilbringe en avslappende ettermiddag med å cruise langs elven mens du fortsatt nyter utsikten over byen er en flott plan. Her er alle alternativene

Alex Grande

Alex Grande

6 minutter lest

Vltava elve-cruise

Cruise på elven Moldau | ©Thomas Depenbusch (Depi)

Praha er sannsynligvis en av de vakreste byene i Europa. Dette skyldes i stor grad elven Moldau som renner gjennom byen og som den berømte Karlsbroen går over. Å ta en båttur langs elven og kanalene er en av herlighetene denne byen har å by på.

Du kan ta en båttur rundt Praha om dagen eller om natten, og velge en tur som er mer fokusert på turistopplevelsen eller den gastronomiske opplevelsen. Her er mine favoritter:

Den mest økonomiske

Panoramacruise i Praha

Nyt den unike utsikten over Praha

Det 1-timers panoramacruiset på elven Moldau tar deg til å se de viktigste severdighetene i byen med kommentarer om bord til den billigste prisen.

Varighet: 55 minutter

Praha slott, Karlsbroen eller Kampa-øya er noen av attraksjonene du kan se om bord på dette 1-times cruiset gjennom det historiske sentrum av Praha. Panoramautsikten fra både innsiden og utsiden av båten vil gjøre dette til en uforglemmelig opplevelse og til den beste prisen!

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Det er den billigste måten å cruise på elven Voltava.

Anbefales hvis... du vil spare litt penger og deretter kunne besøke de mest emblematiske stedene du har sett fra båten på egen hånd.

Det beste alternativet

Praha cruise med lunch

Få mest mulig ut av cruiset ditt ved å smake på det beste tsjekkiske kjøkkenet.

Med en deilig buffet om bord kan du nyte den fulle opplevelsen av å se Prahas mest ikoniske severdigheter.

Varighet: 2 timer

I løpet av en 2-timers tur tar dette cruiset deg til å se de mest ikoniske bygningene i den tsjekkiske hovedstaden mens du nyter en full lunsjbuffé med velkomstdrink og levende musikk.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: For en svært rimelig pris kan du nyte utsøkt tsjekkisk mat om bord på en båt.

Anbefales hvis... du vil dra nytte av båtturen til å nyte et typisk måltid og ha det hyggelig med den utrolige utsikten over byen og levende musikk.

Det mest komplette alternativet

Praha cruise med middag

Nyt en deilig middag om bord

Den mest komplette opplevelsen for en gastronomisk kveld i Praha finner du på dette cruiset: cruise rundt i byen på en båt mens du spiser og nyter levende musikk.

Varighet: 3 timer

Dette gourmetmiddagscruiset fokuserer mer på det gastronomiske aspektet ved et cruise på Moldau, med utsikt over de viktigste bygningene i Praha opplyst om natten. Båten er helt innglasset, slik at du kan nyte en spektakulær panoramautsikt mens du spiser, uansett hvor bordet ditt er plassert.

Du kan også nyte et liveband under middagen, og på buffeen kan du nyte et utvalg av forretter samt lokale og internasjonale retter.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Dette er definitivt den mest komplette opplevelsen, ettersom cruiset har en lengre varighet og lar deg nyte den beste utsikten over den opplyste byen til rytmen av levende musikk.

Anbefales hvis... du ønsker å ta opplevelsen din til et mer premium og komplett nivå. Ta med deg dine fineste klær for en natt om bord på en luksuriøs båt i Praha!


Interessante fakta om båtturer i Praha

Utsikt over havnen på en vinterdag.
Utsikt over havnen på en vinterdag.

Cruise er en annerledes måte å nyte byen på og se den fra en annen synsvinkel, så det er den beste måten å fullføre besøket ditt i Praha og slappe av etter å ha vandret i gatene. Jeg vil si at den store fordelen med å ta en Praha-tur med båt er at du slipper de store folkemengdene på tradisjonelle turer der du møter andre grupper av besøkende. Det er en mer avslappet opplevelse som er perfekt for å avrunde turen.

Ekstra tjenester

De fleste sightseeingturer inkluderer en eller annen form for kommentarer på engelsk om severdighetene i Praha underveis, men du bør huske på at disse opplevelsene alltid er et supplement til en spasertur i byen der du får et førstehåndsinntrykk av bygningene og områdene i byen.

Inngangsbillettene

Mange av operatørene av disse turene avklarer ikke om du trenger å skrive ut e-postbekreftelsen du mottar etter at du har bestilt båtturen. Min anbefaling er å skrive den ut, da det noen ganger ikke er mulig å vite om det er nødvendig eller ikke, og du vil spare deg for mye bry.

Reiserute for båttur i Praha

De fleste båtturene følger en lignende rute, med avgang fra bryggene i gamlebyen og tar deg til steder på elven Moldau hvor du får panoramautsikt over Karlsbroen eller Praha slott.

Organiser din båttur i Praha

Inne i Savoy Café| ©Roy Katzenberg
Inne i Savoy Café| ©Roy Katzenberg

For å gjøre opplevelsen din så behagelig som mulig, er her svarene på noen av spørsmålene du kanskje har før du tar en båttur i Praha.

Hvordan komme seg til bryggen

Først og fremst bør du sjekke den nøyaktige adressen til møtestedet for båtturen din. De fleste avgår fra bryggene i Gamlebyen, som du lett kan nå til fots fra Gamlebytorget. Noen turer setter møtepunktet rett under det astronomiske uret eller på en av de tilstøtende torgene, og vil guide deg til bryggen slik at du ikke går deg vill.

Avreisedager og -tider

Nesten alle båtturer i Praha er tilgjengelige hver dag i uken, med avgangstider hovedsakelig om kvelden (rundt kl. 18.00) for sightseeingturer og om kvelden (rundt kl. 20.00) for gastronomiske turer.

Hvor du kan spise etter en båttur i Praha

Praha slott opplyst om natten| ©Jorge Franganillo
Praha slott opplyst om natten| ©Jorge Franganillo

Hvis du velger en sightseeingtur som ikke inkluderer lunsj, vil du mest sannsynlig avslutte opplevelsen rundt 21:00, akkurat i tide til middag. Her er noen anbefalinger for å spise middag i gamlebyens bryggeområde:

 • Kmotra: Den eldste pizzarestauranten i byen ligger like ved elven, og de lager pizza på den tradisjonelle måten, i en steinovn, med hjemmelaget tomat og mozzarella. Pizza er alltid en god idé, spesielt på slutten av en lang dag med sightseeing.
 • Krčma: en av Prahas perler, bare fem minutters gange fra torget i den gamle bydelen. Her finner du tradisjonell tsjekkisk mat til en rimelig pris, langt fra de overprisede turistrestaurantene. Atmosfæren er litt dyster ettersom den ligger i en kjeller, men etter førsteinntrykket viser det seg å være en ganske koselig kro.
 • Café Savoy: Med en meny med tradisjonelle tsjekkiske retter og fransk mat og et elegant treinteriør, er dette ditt valg hvis du leter etter en stilig restaurant. Stjernene på menyen er kalvetartar og stekt and, samt kokken Michal Mlejneks femretters meny. Dessertene er ikke av denne verden, og alle bakverkene er laget på huset, og derfor kan du også komme til Café Savoy for frokost. Siden det ligger på den andre siden av broen, kan du ta en spasertur fra bryggen og få opp appetitten.

Siste tips

Torget i gamlebyen| ©Julien Maury
Torget i gamlebyen| ©Julien Maury

Hvordan kle seg

Til tross for hva det kan virke som, er en båttur i Praha bare nok en sightseeingopplevelse, og du trenger ikke å kle deg for smart. Når det er sagt, prøv å unngå sportsklær og spesielt ikke bruk flip-flops, da båtdekket kan være glatt og det kan bli litt kjølig om natten.

Bilder

Å se Praha om natten er vel verdt innsatsen, og fra båten har du en vakker utsikt over den opplyste Karlsbroen og slottet, så husk å ta noen bilder slik at du ikke glemmer byens magi etter solnedgang. Du vil ha muligheten til å gjøre dette fra båten, så gjør mobiltelefonen klar eller sett kameraet i nattmodus for å nyte hvert eneste bilde.

Andre interessante aktiviteter i Praha

Luftfoto av elven Moldau
Luftfoto av elven Moldau

Guidede turer i byen

Som du allerede vet, er en båttur et flott supplement til en byrundtur, der du får se Prahas severdigheter på nært hold og i detalj. For å hjelpe deg med å velge den beste omvisningen i Praha for deg, har jeg skrevet en guide om Turer i Praha og alle alternativene du har for å gjøre det.

Se Praha slott

Du vil sannsynligvis ønske å utforske Praha slott etter båtturen, og å ta en omvisning i området er den eneste opplevelsen jeg anbefaler på turen til Praha. Hvis du vil vite den beste måten å besøke den på, kan du lese artikkelen min om Praha slott: Billetter og Omvisning i Praha Slott: hvor man kan kjøpe de, billetter med inkludert transport etc..

Ofte stilte spørsmål

 • Er det verdt å ta en båttur i Praha?

  Absolutt ja, spesielt hvis du går som et par. Utsikten over byen fra båten er spektakulær, og selve turen er veldig romantisk, så det anbefales på det sterkeste.

 • Hvor lang tid tar en båttur på elven Moldau?

  Det finnes flere alternativer, men standard varighet er omtrent to og en halv time.

 • Er det mulig å spise om bord?

  Ja, det finnes alternativer som tilbyr buffémåltider, eller du kan til og med ta med din egen snacks som du kan nyte underveis.