Praha Flyplass-transport

Hvis du lander på flyplassen i Praha, har du flere alternativer for å komme deg til sentrum: Slik kommer du deg dit

Alex Grande

Alex Grande

6 minutter lest

Praha Flyplass-transport

Czech Airlines-fly som lander på flyplassen i Praha | ©Rob Hodgkins

Hvis du har reist mye, vet du at transport fra flyplassen til hotellet og tilbake er den minst spennende delen av å besøke nye steder, så å kjenne til all informasjonen og bestille transport på forhånd er den perfekte måten å spare tid som du kan bruke på å kose deg.

Beste flyplasstransport til Praha

Praha lufthavn, terminal 1| ©Sue Manus
Praha lufthavn, terminal 1| ©Sue Manus
  • Delt transport fra Praha flyplass til hotellet ditt og retur
  • Privat transport fra Praha flyplass til hotellet og tilbake igjen

Delt transport fra Praha flyplass til hotellet ditt

Praha trafikk ved solnedgang| ©Robert Montgomery
Praha trafikk ved solnedgang| ©Robert Montgomery

Hvordan fungerer flyplasstransporten? Veldig enkelt, når du ankommer flyplassen blir du hentet av en minibuss eller varebil og kjørt til sentrum eller hotellet ditt, slik at du har nok tid til å hente bagasjen din når du ankommer. Dessuten fungerer denne tjenesten alle dager og tider i uken.

Når det gjelder delt transport til og fra Praha, reiser du i kjøretøyet sammen med andre turister, og du må gjøre noen stopp for å slippe av andre personer på deres destinasjoner. Fordelen med delt transport er at det er billigere enn privat transport, men det kan ta lengre tid å komme til hotellet. Med bil tar det omtrent 20 minutter å komme seg til sentrum av Praha fra flyplassen.

Om bagasje

Alle kjøretøyene har god plass til bagasjen din (selv om dette vanligvis er begrenset til én koffert per person) og komfortable seter og klimaanlegg for å gjøre reisen til en hyggelig opplevelse i stedet for bryet med offentlig transport.

Felles transport tilbake til flyplassen

Når du kommer tilbake, vil sjåføren hente deg fra hotellet eller møtestedet til avtalt tid (alltid i tide til flyet ditt), og du vil dra tilbake til flyplassen og plukke opp andre turister på veien.

Privat transport fra flyplassen i Praha til hotellet ditt

Loungen på Praha lufthavn| ©N i c o l a
Loungen på Praha lufthavn| ©N i c o l a

Privat transport er tilgjengelig for både utreise og hjemreise og fungerer på samme måte som delt transport, bortsett fra at du i dette tilfellet ikke deler kjøretøyet med noen utenfor gruppen din, og sjåføren tar deg direkte til overnattingsstedet ditt (eller et sted i sentrum hvis du foretrekker det).

For privat transport fra Praha lufthavn til hotellet ditt, blir du møtt på flyplassen og kjørt direkte til hotellet ditt - den raskeste og mest praktiske opplevelsen som finnes. På vei tilbake kan du også ta en privat transport fra hotellet til flyplassen i Praha og avslutte reisen uten stress eller bekymringer.

Fordeler med privat transport

Fordelen med dette alternativet er at det er raskere og, som navnet antyder, privat, ettersom du ikke trenger å vente på noen eller dele kjøretøyet med noen du ikke kjenner, men prisen er vanligvis høyere med mindre gruppen din er stor nok til å fylle kjøretøyet. Hvis dette er tilfelle og du reiser i en gruppe på 6 personer, anbefaler jeg en privat transport slik at du ikke trenger å ta flere separate overføringer.

Alex's Traveller Tip

Med en delt eller privat transport tar det omtrent 20 minutter å komme til sentrum av Praha, mens det med de andre transportmidlene vil ta deg minst 50 minutter.

Hvordan bestille transport

Privat transport| ©why kei
Privat transport| ©why kei
  1. Din bestilling vil bli bekreftet og du vil motta en bekreftelse på e-post. 2. Denne bekreftelsen vil komme med en kupong med all informasjon om overføringen din, hvor du vil bli hentet og hvordan du gjenkjenner kjøretøyet. 3. Du vil bli bedt om flyinformasjonen din for å vite om det er noen forsinkelser eller endringer, og du vil få telefonnummeret til sjåføren som er tildelt deg i tilfelle du har noen problemer der. 4. Du vil bli hentet på flyplassen på det angitte stedet og kjørt til hotellet ditt, mens andre passasjerer blir igjen. 5. For hjemreisen vil du motta en e-post eller telefon for å bekrefte hentetidspunktet, som standard er 3,5 timer før flyet ditt, men du kan velge når du vil. 6. Du blir hentet på hotellet og satt av i avgangsområdet på flyplassen.

Ting å huske på om flyplasstransport til Praha

Utenfor Praha lufthavn| ©davidhc
Utenfor Praha lufthavn| ©davidhc
  • Det anbefales at returtransporten finner sted 3 timer før planlagt flytid, men du kan avtale et hentetidspunkt med sjåføren.
  • Tjenesten opererer fra mandag til søndag når som helst.
  • Sjåføren vil vente på deg i en time etter den bekreftede landingstiden, slik at du har god tid til å ankomme.
  • Hver passasjer er begrenset til ett stykke bagasje på maksimalt 20 kilo og én håndbagasje.
  • Barneseter for spedbarn og barn er tilgjengelig.

Andre alternativer for å komme seg til sentrum av Praha fra flyplassen

Inne i terminalen| ©Andrew Milligan sumo
Inne i terminalen| ©Andrew Milligan sumo

Drosje

Å ta drosje til Praha fra flyplassen er en enkel måte å komme seg til sentrum på, men det er dyrere enn å ta buss, og det er en viss risiko for at de ikke tar den raskeste ruten. Vær også oppmerksom på at mange drosjesjåfører vanligvis ikke snakker engelsk eller spansk. Hvis du bestemmer deg for å ta en taxi, må du sørge for å velge den offisielle tjenesten som er tilknyttet Vaclav Havel lufthavn, ettersom de har en fast pris for reisen.

Uber

Uber er lovlig og opererer i Tsjekkia og Praha, så det er et godt alternativ for en komfortabel tur fra flyplassen til hotellet i sentrum. Den eneste ulempen er at du må koble deg til flyplassens WiFi, som ikke alltid er pålitelig, eller bruke et kontantkort med data.

Buss + metro

Busser til Praha fra flyplassen stopper ved terminal 1 (utgang D, E, F) og terminal 2 (utgang C, D, E). Hvis du ikke er sikker på hvor du skal gå etter landing, er det best å spørre i informasjonsskranken. Du kan kjøpe billett på bussholdeplassen fra den gule billettautomaten, men sørg for at du kjøper billetten til 32 CZK (ca. 1,20 €), som gir deg en 90-minutters reise.

Den beste kombinasjonen, hvis du skal til sentrum, er å gå på buss 119 og gå av på siste stopp, Nadrazi Veleslavin, og ta metrolinje A til stasjonen nærmest hotellet ditt. Med dette alternativet vil det ta deg omtrent 50 minutter å komme til metrostasjonen.

Direkte buss

Hvis du ønsker direkte transport til sentrum, kan du ta buss 100 til metrostasjonen Hlavni Nadrazi. Det er imidlertid litt dyrere, 60 CZK (ca. 2,25 €), og du må kjøpe billetten direkte fra sjåføren. Som med det siste alternativet vil det ta deg omtrent 50 minutter å komme til sentrum. Vær oppmerksom på at disse bussene vanligvis går fra kl. 04.30 til 22.00.

Alex's Traveller Top

For å komme deg fra flyplassen til Praha med offentlig transport, anbefaler jeg at du laster ned appen "IDOS" eller "Jizdni Rady", som viser deg de beste forbindelsene fra der du befinner deg til destinasjonen din.

Tips for Praha lufthavn

Passasjerer venter på bussen på flyplassterminalen i Praha.| ©Kim Jin Cheol
Passasjerer venter på bussen på flyplassterminalen i Praha.| ©Kim Jin Cheol

Praha lufthavn er åpen 24 timer i døgnet, så i teorien kan du sove der eller ankomme så tidlig du vil til flyet ditt. Det er egentlig ikke nødvendig hvis du bestiller transfer, men husk dette hvis du tar offentlig transport når du forlater Praha.

Det blir ganske kaldt på flyplassen om sommeren på grunn av klimaanlegget, så hvis du forventer å måtte vente inne en stund, sørg for å pakke en genser i ryggsekken eller håndvesken.

Det roligste området på flyplassen er avgangsområdet i terminal 2, hvis du vil ta deg en lur. Her er det vanligvis mindre liv og røre, og du finner god plass til å sitte, og hvis du vil ha helt fred og ro, har du Raiffeisenbank-loungen med individuelle sikkerhetskontroller, TV, WiFi, forfriskninger, nettbrett og til og med dusjer.

Du kan også være interessert i

Cruise på elven Moldau| ©Dennis Jarvis
Cruise på elven Moldau| ©Dennis Jarvis

Når du er i Praha, er det et bredt spekter av aktiviteter du kan gjøre, fra å vandre i de sjarmerende gatene til organiserte utflukter for å utforske området rundt. Her er en artikkel jeg har skrevet om Turer i Praha.

Du kan også ta et elvecruise, men hvis det er en ting du ikke kan gå glipp av, er et besøk til det majestetiske slottet. Jeg gir deg mine praktiske guider slik at når du har organisert hvordan du kommer deg fra flyplassen til sentrum, kan du glede deg over å organisere ferien din: Vltava elve-cruise y Billetter og Omvisning i Praha Slott: hvor man kan kjøpe de, billetter med inkludert transport etc..

Bestill billetter til Praha slott