Alcázar billetter og omvisninger

Alcázar i Sevilla er en av byens store juveler: Få mest mulig ut av turen og bli kjent med det fra innsiden ved å kjøpe billetter eller bestille en guidet tur.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutter lest

Alcázar billetter og omvisninger

Hagene ved Alcázar i Sevilla | ©Eric Titcombe

Det er en fryd for øyet å gå inn i Alcázar i Sevilla: Dets skjønnhet står ikke tilbake for resten av Sevillas monumenter og bydeler, og selv om navnet ikke gir like mye gjenklang som Giralda eller Torre del Oro, er Alcázar et obligatorisk stopp på turen.

Det billigste alternativet

Sevilla Alcazar-billetter

Sikker tilgang til et av de viktigste monumentene i Sevilla

Spar tid og penger ved å kjøpe billetter på forhånd og gå på oppdagelsesferd i Alcázar i Sevilla. Gå gjennom alle rommene og beundre de ulike stilartene som gjør dette palasskomplekset så spesielt.

En av de viktigste severdighetene i den andalusiske hovedstaden. Real Alcázar i Sevilla er et arkitektonisk verk som tar imot millioner av turister hvert år, og som jeg anbefaler deg å besøke hvis du reiser gjennom byen. Bestill billetter på forhånd, så slipper du unødvendige køer og venting.

Dette palasset har elementer fra ulike historiske perioder: islamsk, mudéjar, renessanse, gotikk og barokk. En autentisk arkitektonisk juvel som ble erklært verdensarv av UNESCO på slutten av 1980-tallet. Det består av tre palasser og er i dag det eneste anlegget som fortsatt fungerer som residens for spanske kongelige.

Anbefales hvis... du skal besøke Sevilla og vil sikre deg tilgang til et av byens emblemer uten å måtte ta deg av noe.

Hvilke typer billetter er tilgjengelige for å besøke Alcázar i Sevilla?

Den andalusiske uteplassen i Alcazar i Sevilla
Den andalusiske uteplassen i Alcazar i Sevilla

Et besøk i Alcazar er et must i Sevilla, og det er vanlig å finne kombinerte billetter til Alcazar og en guidet tur eller en annen aktivitet, for eksempel et besøk i katedralen eller Giralda.

Du kan også kjøpe billetter i billettkontoret eller på nettet. Jeg anbefaler det andre alternativet, slik at du ikke risikerer å måtte stå i kø i evigheter eller til og med må komme tilbake en annen dag. Sørg for at du får tilgang til dette fantastiske monumentet og utforsk Andalusias og Spanias historie i hvert av rommene.

Bestill billetter til Alcazar i Sevilla

Inngangsbillett og guidet besøk til Alcazar i Sevilla

Inngang til Alcazar i Sevilla| ©ArminFlickr
Inngang til Alcazar i Sevilla| ©ArminFlickr

Alcázar i Sevilla ligger i det historiske sentrum av byen, og et besøk til Alcázar er en viktig aktivitet når du besøker Sevilla. Hvis du vil lære mer om historien og de arkitektoniske detaljene som skjuler seg i hvert hjørne av palasset, kan du ta en guidet omvisning i palasset og hagene.

Hva denne omvisningen består av

Detaljene er som følger: Omvisningen varer 1-2 timer og koster ca. 34 euro. For å sikre deg plass må du bestille på nettet, og når du har valgt hvilken dag du ønsker å delta på denne guidede omvisningen i Alcázar i Sevilla, vil du motta en e-post med informasjon om tidsplan, møtested og andre instruksjoner.

I tillegg får du følge av en profesjonell guide under hele omvisningen, som kan svare på eventuelle spørsmål du måtte ha.

Husk at du må kjøpe billettene dine på nettet, med eller uten omvisning. Å stå i kø ved billettkontoret i solen er et offer og garanterer ikke at du kommer inn på dagen.

Bestill en guidet tur til Alcazar i Sevilla

Inngangsbilletter og omvisning i Alcazar, katedralen og Giraldaen

Katedralen i Sevilla| ©Sevilla Congress & Convention Bureau
Katedralen i Sevilla| ©Sevilla Congress & Convention Bureau

Katedralen i Sevilla og det berømte tårnet Giralda er viktige attraksjoner for besøkende i byen. Hvis du vil se dem alle, anbefaler jeg at du tar en guidet tur som kombinerer Alcázar, katedralen og Giralda, ettersom de er en referanse når det gjelder arkitektur og kulturell rikdom, ikke bare i Andalucía, men i hele Spania.

Hva denne turen består av

Prisen er 610 kr og den totale varigheten av den guidede turen til disse to monumentene er ca. tre og en halv time. Du unngår køene ved inngangen ved å gå rett inn sammen med ekspertguiden og resten av gruppen.

Du kan bestille plass på nettet og velge den dagen og det tidspunktet som passer deg best for besøket. Jeg anbefaler å velge tidlig om morgenen for å slippe unna varmen og unngå folkemengdene i helgene. Turen inkluderer billetter til Alcazar, katedralen og bestigning av Giralda-tårnet.

Alle som elsker kunst og islamsk og kristen historie vil bli fascinert av denne omvisningen i Sevillas mest enestående og besøkte monumenter.

Bestill en guidet omvisning i Alcazar, katedralen og Giralda-tårnet

Guidet omvisning i Alcazar i Sevilla for små grupper

Lady Maria de Padilla-badene
Lady Maria de Padilla-badene

Hvis du liker guidede turer eller er spesielt interessert i Sevillas historie og den mauriske arven, er denne omvisningen i Alcazar for små grupper vel verdt det. Prisen på 443 kr er svært lik en vanlig omvisning, men forskjellen er at du ikke er i en gruppe på mer enn 20 personer, noe som gjør at du føler deg tryggere på guiden og mer komfortabel når du går rundt i Alcazar.

Hva denne turen består av

I tillegg til tjenestene til en profesjonell guide, inkluderer prisen inngang uten kø. Du slipper med andre ord å stå i den lange køen ved billettluken, men møter guiden utenfor og går rett inn. Når du har bestilt på nettet og valgt hvilken dag du ønsker å besøke, får du beskjed om møtested og tidspunkt.

Denne omvisningen tar for seg historien til denne enklaven, men også informasjon om stedets arkitektur (med arabisk, renessanse- og barokkinnflytelse) og om rommene som fungerte som kulisser for den populære serien Game of Thrones. Du kan bestille denne omvisningen på engelsk eller spansk, og den varer omtrent halvannen time.

Bestill billetter til Alcazar i Sevilla

Hva skal jeg se i Alcázar i Sevilla?

Det kongelige Alcazar i Sevilla
Det kongelige Alcazar i Sevilla

Mange sammenligner Alcazar i Sevilla med Alhambra i Granada, ikke når det gjelder viktighet eller størrelse, men når det gjelder stil. Etter å ha besøkt begge stedene vil du helt sikkert se mange likheter mellom dem, ettersom begge er blant de eldste palassene i Spania, og begge har den mauriske og andalusiske innredningen til felles.

For å få mest mulig ut av Alcázar i Sevilla er min første anbefaling at du enten tar en guidet tur eller gjør litt research om hva du finner der inne og hvem som var kongene som bodde i palasset. Selv om det er en fornøyelse å gå seg vill i Alcázar i Sevilla, må du ikke glemme å skaffe deg et kart ved inngangen, slik at du vet hva du ser.

De viktigste stoppestedene

  • Hagene: helt fengslende og spekket med underverker som Merkurdammen og Karl V-paviljongen.
  • Kong Don Pedros palass: kalt det lille Alhambra. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor; jeg kunne nevne flere av rommene, men jeg ville ikke vite hvilket som fortjener mest oppmerksomhet.
  • Casa de la Contratación: av høyeste historiske verdi fordi det er en referanse når det gjelder handel med Amerika.
  • Det gotiske palasset: Her bodde de kristne kongene etter gjenerobringen.
  • Patio del Yeso: Dette er området du finner ved inngangen, og selv om det ikke vil imponere deg like mye som de andre, er det et av de eldste bevarte.

Bestill en guidet omvisning i Alcázar i Sevilla

Tips for å besøke Alcazar i Sevilla

Interiøret i Alcázar i Sevilla| ©Shadowgate
Interiøret i Alcázar i Sevilla| ©Shadowgate

Hvis du ikke liker guidede turer eller ikke er interessert i kombinerte billetter, kan du også besøke Alcazar på egen hånd. Individuelle billetter kan også bestilles på forhånd ved å velge dato og klokkeslett for besøket på den offisielle nettsiden til Alcázar i Sevilla; på denne måten unngår du kø ved billettkontoret selv om du ikke har en guidet tur. Prisforskjellen ligger kun i ekspedisjonsgebyret, som normalt er på én euro.

Prisen på den generelle billetten er 11,50 euro, med et tillegg på 4,50 euro for de som ønsker å besøke området Cuarto Real Alto, som ligger i den øvre delen av kong Don Pedros palass.

Attraksjoner som er inkludert i inngangsbilletten til selve Alcazar

  • Antiquarium
  • Bellver-Casa Fabiola-museet
  • Triana keramikkmuseum
  • San Jorge-slottet

Spesielle grupper

Vær også oppmerksom på at inngangen til Alcazar er gratis for funksjonshemmede, barn under 16 år og innbyggere i Sevilla. Pensjonister og studenter får også rabatt på den generelle inngangsbilletten, og i den siste timen med adgang til Alcazar (fra 16 til 17 om vinteren og fra 18 til 19 om sommeren) er inngangen gratis for alle besøkende. En veldig viktig ting: dette betyr ikke at du ikke bør bestille på forhånd for noen form for gratis inngang for ikke å gå glipp av noe.

Andre alternativer

Det kan også være interessant å vite at Alcázar av og til arrangerer dramatiserte besøk om kvelden. Følg med på de offisielle kanalene for å finne ut når det skjer, og bestill plass på forhånd.

Ana's Traveller Tip

Ikke ha det travelt med å besøke Alcázar. Sett av minst to timer av turen til å nyte hagene og arkitekturen.

Planlegg besøket

Utsikt over Giralda fra Alcázar i Sevilla| ©Shadowgate
Utsikt over Giralda fra Alcázar i Sevilla| ©Shadowgate

Slik kommer du dit

Alcázar i Sevilla ligger i det historiske sentrum, like i nærheten av katedralen og Santa Cruz-kvartalet. Når du kommer til dette området, er det ikke vanskelig å finne de ulike skiltene som viser deg inngangen, selv om det er sant at den kan gå litt ubemerket hen på grunn av de vakre omgivelsene. Det går flere bybusser i nærheten av dette området, i tillegg til metroen som går gjennom enkelte områder i Sevilla.

Nærmeste metro- og bussholdeplass er Puerta de Jerez, og hvis du ikke vil gå, kan du ta en trikk som setter deg av ved døren til katedralen, bare noen få meter fra Alcázar.

Åpningstider

Alcázar i Sevilla er åpent fra mandag til søndag fra kl. 9.30 hele året. Om vinteren stenger det kl. 17.00 og om sommeren kl. 19.00. Det er kun stengt (med noen unntak) 1. og 6. januar, langfredag og 25. desember. Utenom disse åpningstidene kan Alcazar åpnes for grupper som deltar på kongresser, symposier eller lignende arrangementer, til den eksklusive prisen for et nattbesøk.

Når bør man dra

Hvis man ikke er vant til de høye temperaturene i Sevilla, kan det være vanskelig å besøke ikke bare Alcázar, men også de andre monumentene i den andalusiske hovedstaden. Den første anbefalingen om når man bør besøke Alcázar, spesielt om sommeren, er derfor å unngå de sentrale timene på dagen, til tross for at det er rikelig med skygge i hagene og palassene.

Siden Alcázar er et av de mest besøkte monumentene i Sevilla, anbefaler jeg også å unngå helligdager og helger så langt det er mulig, slik at du kan nyte besøket uten folkemengder.

Varighet av besøket

Uansett om du reiser på en organisert tur eller på egen hånd, er det mye å se i Alcázar i Sevilla, og det lønner seg ikke å skynde seg. Min anbefaling er å sette av minst to timer til å gå rundt og nyte rommene og hagene.

Fotografier

Alcázar er utvilsomt et av de mest fotograferbare stedene i Sevilla. Skjønnheten i både palassene og hagene innbyr til å forevige hver eneste detalj. Det er tillatt å fotografere, med mindre annet er angitt på skilt i enkelte rom, så hvis du er spesielt glad i å fotografere, bør du legge til en time ekstra til den tiden du har satt av til besøket.

Hvor du kan spise

Hvis du vil spise før eller etter besøket, er mitt viktigste råd å holde deg så langt unna området som mulig. Du vil sannsynligvis finne diverse PR-folk på gaten som selger deg typiske delikatesser fra lokale restauranter. Uavhengig av kvaliteten på disse stedene er prisen ganske høy, og la oss bare si at de ikke er de mest autentiske i området...

I stedet for å gi etter for disse tilbudene anbefaler jeg deg å vandre litt rundt; prisene vil sannsynligvis fortsatt være høye, men du vil finne mer autentisitet.

Området rundt

Alcázar ligger i det historiske sentrum av Sevilla. Det betyr at du bare noen få meter unna finner skatter som katedralen og Santa Cruz-kvartalet, som begge er verdt et eget besøk. Følger du trikkens rute fra Puerta de Jerez, kommer du til Plaza Nueva hvor du kan ta en herlig, om enn varm, spasertur. Et siste tips: vandre rundt i området så mye du kan, det er vel verdt det.

Besøk Alcázar med barn

Alcázar er et ideelt sted å besøke med barn, ikke bare fordi barn under 16 år har gratis adgang, men også fordi de små vil elske å utforske gårdsplassene og labyrintene. Om Alcázar er som et eventyr for voksne, er det enda mer magisk for barn.

Bestill en guidet tur til Alcázar i Sevilla

Hvis du er interessert i å kjøpe billetter til Alcazar, er du kanskje også interessert i

Katedralen i Sevilla mellom hustakene i byen| ©Henrique Ferreira
Katedralen i Sevilla mellom hustakene i byen| ©Henrique Ferreira

Noen få meter fra Reales Alcázares i Sevilla ligger den imponerende katedralen. Katedralen i Sevilla, i gotisk stil og kronet av Giralda-tårnet, er et av de viktigste arkitektoniske verkene i verden, og selv om det allerede er et privilegium å betrakte den fra utsiden, er det en unik opplevelse å få tilgang til den, besøke interiøret og klatre opp i tårnet.

De arkitektoniske stilene i katedralen i Sevilla og Real Alcázar er svært forskjellige, og det er derfor det er så fascinerende for den reisende å oppleve begge under samme besøk. Det finnes felles guidede turer til begge monumentene, men jeg anbefaler at du tar en titt på denne artikkelen på Billetter til katedralen i Sevilla for å få med deg all informasjonen du trenger om et uunnværlig besøk.