Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Alcázar billetter og omvisninger

Alcázar i Sevilla er en av byens store juveler: få mest mulig ut av reisen din og bli kjent med den fra innsiden ved å kjøpe billetter eller bestille en omvisning.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutter lest

Alcázar billetter og omvisninger

Hagene til Alcázar i Sevilla | ©Eric Titcombe

Å gå inn i Alcázar i Sevilla er en fryd for øyet: dets skjønnhet er mer enn en match for de andre monumentene og nabolagene i Sevilla, og selv om navnet ikke gir like mye gjenklang som Giralda eller Torre del Oro, er Alcázar et obligatorisk stopp på turen.

1. Hvordan besøke Alcázar i Sevilla

Den andalusiske patioen i Alcazar i Sevilla
Den andalusiske patioen i Alcazar i Sevilla

Et besøk til Alcazar er et must i Sevilla, og det er vanlig å finne kombinerte billetter til Alcazar og en guidet tur eller en annen aktivitet, for eksempel et besøk til katedralen.

Billetter og besøk til Alcazar

2. Inngang til Alcázar og guidet omvisning i området rundt

Inngang til Alcázar i Sevilla| ©ArminFlickr
Inngang til Alcázar i Sevilla| ©ArminFlickr

Alcázar i Sevilla ligger i det historiske sentrum av byen. Noen få skritt unna ligger Giralda-katedralen eller Santa Cruz-området. Med denne aktiviteten vil du dra nytte av denne beliggenheten for å ta en guidet omvisning i Alcazar og omgivelsene, og selvfølgelig unngå køene ved inngangen.

Hva denne turen består av

Detaljene er som følger: turen varer omtrent to timer, den er tilgjengelig på engelsk og spansk og prisen er rundt 30 euro. For å sikre deg plass, må du bestille online, og når du har valgt dagen du vil ta denne guidede turen i Alcázar i Sevilla, vil du motta en e-post som informerer deg om rutetabellen, møteplassen og andre instruksjoner.

Om den guidede omvisningen i omgivelsene

Selv om omvisningen i nærområdet ikke er like omfattende som en spesifikk omvisning, vil den hjelpe deg med å orientere deg i byen, og deretter kan du utforske området i ditt eget tempo eller med en annen omvisning. Når det gjelder Alcazar-guiden, er det en måte å få mye mer ut av besøket ditt. Hvis du etter omvisningen ønsker å bli lenger og besøke Alcazar og hagene på egen hånd, er det ikke noe problem.

Anas reisetips

Med eller uten omvisning, kjøp billettene dine på nettet. Å vente i køen ved billettkontoret i solen er et offer og garanterer ikke inngang på dagen.

3. Guidet tur for små grupper til Alcazar i Sevilla

Badene til Lady Maria de Padilla
Badene til Lady Maria de Padilla

Hvis du er en fan av guidede turer eller er spesielt interessert i historien til byen Sevilla og dens mauriske arv, er denne guidede turen til Alcazar for små grupper vel verdt et besøk. Prisen på kr 393 er veldig lik en vanlig guidet tur, og forskjellen er at du vil være i en gruppe på ikke mer enn 20 reisende; dette vil tillate deg å føle deg tryggere med guiden din og mer komfortabel når du turnerer Alcazar.

Hva denne turen består av

I tillegg til tjenestene til en profesjonell guide inkluderer prisen inngang uten køer. Med andre ord trenger du ikke å vente i den lange køen ved billettkontoret, men du vil møte guiden din utenfor og gå rett inn. Når du bestiller online og velger hvilken dag du vil besøke, vil du bli informert om møtested og tidspunkt.

Denne omvisningen dekker historien til denne enklaven, men også informasjon om stedets arkitektur (med arabisk, renessanse og barokk innflytelse) og om rommene som fungerte som ramme for den populære serien Game of Thrones. Denne omvisningen kan bestilles på engelsk eller spansk og varer omtrent halvannen time.

4. Omvisning i Alcázar og katedralen i Sevilla

Katedralen i Sevilla| ©Sevilla Congress & Convention Bureau
Katedralen i Sevilla| ©Sevilla Congress & Convention Bureau

Katedralen i Sevilla og dens berømte tårn, Giralda, er en annen viktig attraksjon for besøkende til byen. Denne guidede turen kombinerer Alcazar og katedralen i Sevilla, som begge er referansepunkter når det gjelder arkitektur og kulturell rikdom, ikke bare i Andalucía, men i hele Spania.

Hva denne turen består av

Prisen er kr 571, og den totale varigheten av den guidede turen til disse to monumentene er rundt tre og en halv time. Du kan gjøre det på spansk eller engelsk, og begge steder vil du unngå køene ved inngangen ved å gå rett inn med ekspertguiden din og resten av gruppen.

Du kan bestille plass på nettet og velge den dagen og det tidspunktet som passer deg best for omvisningen. Jeg anbefaler å velge tidlig morgen for å unngå varmen og helgene for å unngå folkemengdene. Turen inkluderer en klatring opp Giralda-tårnet, så vær forberedt på bratte trapper.

Enhver elsker av kunst og islamsk og kristen historie vil bli fascinert av denne turen til Sevillas to mest fremtredende og mest besøkte monumenter.

5. Hva du kan se i Alcázar av Sevilla

Det kongelige Alcazar i Sevilla
Det kongelige Alcazar i Sevilla

Mange sammenligner Alcazar i Sevilla med Alhambra i Granada, ikke når det gjelder betydning eller størrelse, men når det gjelder stil. Etter å ha besøkt begge stedene vil du helt sikkert se mange likheter mellom de to, ettersom begge er blant de eldste palassene i Spania og begge har maurisk og andalusisk dekor til felles.

For å få mest mulig ut av Alcázar i Sevilla, er min første anbefaling at du enten vurderer å ta en guidet tur eller at du gjør litt undersøkelser om hva du finner inne og hvem som var kongene som bodde i dette palasset. Selv om det er en fryd å gå seg vill i Alcázar i Sevilla, ikke glem å få et kart ved inngangen slik at du kan gjenkjenne det du ser.

De viktigste stoppestedene

  • Hagene: fullstendig fengslende og spekket med underverker som Merkur-dammen eller Karl V-paviljongen.
  • Kong DonPedros palass: kalt den lille Alhambra. Det er ikke vanskelig å se hvorfor; jeg kunne nevne flere av rommene, men jeg ville ikke vite hvilket som fortjener mer anerkjennelse.
  • Casade la Contratación: av høyeste historiske verdi for å være en referanse når det gjelder handel med Amerika.
  • Det gotiske palasset: der de kristne kongene bodde etter gjenerobringen.
  • Patiodel Yeso: dette er området du finner ved inngangen, og selv om det ikke vil imponere deg like mye som andre, er det et av de eldste bevarte.

6. Tips for å besøke Alcázar av Sevilla

Inne i Alcázar i Sevilla| ©Shadowgate
Inne i Alcázar i Sevilla| ©Shadowgate

Hvis du ikke liker guidede turer eller ikke er interessert i kombinerte billetter, kan du også besøke Alcazar på egen hånd. Individuelle billetter kan også bestilles på forhånd ved å velge dato og klokkeslett for besøket ditt på den offisielle nettsiden til Alcázar i Sevilla; på denne måten, selv om du ikke har en guidet tur, vil du unngå å stå i kø ved billettkontoret. Forskjellen i pris vil bare være i ekspedisjonsgebyret, som normalt er en euro.

Prisen på den generelle billetten er 11,50 euro og legger til 4,50 euro mer for de som ønsker å besøke området Cuarto Real Alto, som ligger i den øvre delen av palasset til kong Don Pedro.

Attraksjoner som er inkludert i inngangsbilletten til selve Alcazaren

  • Antiquarium
  • Bellver-Casa Fabiola Museum
  • Triana keramikkmuseum
  • San Jorge-slottet

Spesielle grupper

Vær også oppmerksom på at inngang til Alcazar er gratis for funksjonshemmede, barn under 16 år og innbyggere i Sevilla. Pensjonister og studenter vil også ha rabatt på den generelle inngangsbilletten, og i løpet av den siste timen med tilgang til Alcazar (fra 16 til 17 om vinteren og fra 18 til 19 om sommeren) er inngangen gratis for alle besøkende. En veldig viktig ting: dette betyr ikke at du ikke bør bestille på forhånd for noen form for gratis inngang for ikke å gå glipp av det.

Andre alternativer

Til slutt vil du kanskje også være interessert i å vite at Alcázar av og til arrangerer dramatiserte besøk om natten. Følg med på de offisielle kanalene for å finne ut når de er, og bestill plass på forhånd.

Anas reisetips

Ikke besøk Alcázar i all hast. Sett av minst to timer av turen til å nyte hagene og arkitekturen.

7. Planlegg besøket ditt

Utsikt over Giralda fra Alcázar i Sevilla.| ©Shadowgate
Utsikt over Giralda fra Alcázar i Sevilla.| ©Shadowgate

Hvordan komme seg dit

Alcázar i Sevilla ligger i det historiske sentrum, like i nærheten av katedralen og Santa Cruz-kvartalet. Når du ankommer dette området, vil du ikke ha noen problemer med å finne de forskjellige skiltene som angir inngangen, selv om det er sant at det kan gå litt ubemerket hen i lys av de vakre omgivelsene. Ulike bybusser vil slippe deg av i nærheten av dette området, i tillegg til metrolinjen som går gjennom noen områder av Sevilla.

Nærmeste metro- og bussholdeplass er Puerta de Jerez, og hvis du ikke ønsker å gå, kan du ta en trikk som setter deg av ved døren til katedralen, bare noen få meter fra Alcázar.

Åpningstider

Alcázar i Sevilla er åpent fra mandag til søndag fra kl. 9.30 hele året. Om vinteren stenger det kl. 17.00 og om sommeren kl. 19.00. Det er kun stengt (med noen unntak) 1. og 6. januar, langfredag og 25. desember. Utenom disse åpningstidene kan Alcazar åpnes for grupper som deltar på kongresser, symposier eller lignende arrangementer til den eksklusive prisen av et nattbesøk.

Når du skal dra

De som ikke er vant til de høye temperaturene i Sevilla, kan ha vanskelig for å besøke ikke bare Alcázar, men også de forskjellige monumentene i den andalusiske hovedstaden. Derfor er den første anbefalingen om når du skal dra til Alcázar, spesielt når du besøker om sommeren, å unngå de sentrale timene på dagen, til tross for at det er rikelig med skygge i hagene og palassene.

Siden det er et av de mest besøkte monumentene i Sevilla, anbefaler jeg også å unngå fer ier og helger så langt det er mulig for å nyte besøket uten folkemengder.

Varighet av besøket

Enten du drar på en organisert tur eller et individuelt besøk, har Alcázar i Sevilla mye å se, og det er ikke verdt å gjøre det i en hast. Min anbefaling er å sette av minst to timer til å gå rundt i interiøret og nyte rommene og hagene.

Fotografier

Alcázar er utvilsomt et av de mest fotograferbare stedene i Sevilla. Skjønnheten i både palassene og hagene vil hele tiden invitere deg til å fange alle detaljer. Siden fotografering, med mindre annet er angitt med skilt i visse rom, er tillatt, bør du legge til en ekstra time til tiden du setter av til besøket hvis du er spesielt glad i fotografering.

Hvor du kan spise

Hvis du ønsker å spise før eller etter besøket, er mitt viktigste råd å holde deg så langt unna området som mulig. Du vil sannsynligvis finne forskjellige PR-folk på gaten som selger deg typiske delikatesser fra lokale restauranter. Uavhengig av kvaliteten på disse stedene er prisen ganske oppblåst, og la oss bare si at de ikke er de mest autentiske i området ...

I stedet for å bukke under for disse tilbudene anbefaler jeg deg å vandre litt rundt; prisene vil sannsynligvis fortsatt være høye, men du vil finne mer autentisitet.

Det omkringliggende området

Alcázar ligger i det historiske sentrum av Sevilla. Det betyr at du bare noen få meter unna finner skatter som katedralen og Santa Cruz-kvartalet, som begge er verdt et eget besøk. Hvis du følger trikkeruten fra Puerta de Jerez, kommer du til Plaza Nueva for en nydelig, om enn varm, spasertur. Et siste tips: vandre rundt i området så mye du kan, det er vel verdt det.

Å besøke Alcázar med barn

Alcázar er et ideelt sted å besøke med barn, ikke bare fordi barn under 16 år har gratis inngang, men også fordi de små vil elske å utforske gårdsplassene og labyrintene. Hvis Alcázar er som et eventyr for voksne, er det enda mer magisk for barn.

Anas reisetips

Ta med deg vann under besøket: for å unngå varmen og for å unngå å betale høye priser i kafeteriaen inne.

8. Hvis du er interessert i å kjøpe billetter til Alcazar, vil du også være interessert i

Katedralen i Sevilla blant byens hustak| ©Henrique Ferreira
Katedralen i Sevilla blant byens hustak| ©Henrique Ferreira

Bare noen få meter fra Sevillas Reales Alcázares ligger den imponerende katedralen. Katedralen i Sevilla, i gotisk stil og kronet av Giralda-tårnet, er et av de viktigste arkitektoniske verkene i verden, og selv om det allerede er et privilegium å betrakte den fra utsiden, er det en unik opplevelse å få tilgang til den, besøke interiøret og klatre opp i tårnet.

De arkitektoniske stilene til katedralen i Sevilla og det kongelige Alcazar er svært forskjellige, og det er derfor det er så fascinerende for den reisende å nyte begge i samme besøk. Det finnes felles guidede turer til begge monumentene, men jeg anbefaler deg å ta en titt på denne artikkelen på Billetter til katedralen i Sevilla for å suge opp all informasjonen du trenger om et viktig besøk.