Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

12 ting å gjøre i Granada i september

Granada er en av de mest populære turistbyene i Spania. Landskapet, historien og de imponerende monumentene gjør Granada til et spesielt sted som du vil elske å besøke.

Andressa García

Andressa García

9 minutter lest

12 ting å gjøre i Granada i september

Høst i Granada | ©Thomas Andersen

Alhambra og alle dens landemerker, Generalife, Nasrid-palassene, Alcazaba og medinaen; selv de minste landsbyene er blendende. Mange turister er enige om at det er en god idé å besøke Granada om høsten fordi det er den beste tiden på året. Mellom september og november er temperaturene mye behageligere og folkemengdene mindre. I tillegg byr byen i september på mange fritids- og kulturaktiviteter som vil glede og underholde alle besøkende.

1. 1001 musikk i "September i Generalife"

Hvis du besøker Granada, enten det er på denne eller en annen tid av året, er Alhambra et obligatorisk stoppested, men vi anbefaler at du bestiller billetter til Alhambra og Generalife eller en guidet tur til både Alhambra og Generalife i god tid på forhånd på nettet.

Men hvis du planlegger en tur til byen i september, må du ikke gå glipp av konsertserien "1001 musics" i forbindelse med "September in the Generalife", som vanligvis finner sted i løpet av denne måneden. Det er en rekke konserter med noen av de beste artistene for øyeblikket som finner sted på Generalife-teatrets scene. Et kulturarrangement som ble født i 2020, og som er opptatt av musikalsk kvalitet og kulturell fortreffelighet i de enestående omgivelsene i Alhambra i Granada. De siste utgavene har samlet anerkjente artister som Ara Malikian, Luz Casal, Andrés Calamaro og Pablo López.

Bestill billetter til Alhambra og Generalife

2. Bli bedre kjent med en av naturskattene i Granada, Alpujarra

Alpujarra i Granada er vel verdt et besøk hvis du bestiller en utflukt fra Granada, der du blir kjent med områdets historie og kultur gjennom de vakre landsbyene: Lanjarón, Pampaneira, Poqueira-dalen, Bubión og Capileira. Du vandrer gjennom de bratte gatene og smale stiene sammen med en lokal guide som forteller deg alt om området, hvordan lokalbefolkningen bor, hva som er den mest typiske maten, de vanligste aktivitetene ...

Oppdag den andalusiske arven fra denne fjellregionen som vil overraske deg helt fra begynnelsen av utflukten. Du reiser ca. 100 km med buss, og turen tar ca. 7 timer. En ideell plan for disse datoene på grunn av de behagelige temperaturene på sensommeren og tidlig høst i hele Granada-provinsen.

Bestill din utflukt til Alpujarra fra Granada

3. Nyt de fortsatt varme strendene når du ankommer Granada

Granada-stranden| ©Carmen VG
Granada-stranden| ©Carmen VG

Noe av det første du skal se og gjøre i Granada, i dette tilfellet i september, er å spasere langs kysten. Det høres kanskje litt rart ut å besøke kysten om høsten, men det er faktisk den beste tiden på året. I begynnelsen av september har temperaturen sunket litt, men havet er fortsatt varmt takket være solskinnet det har fått i løpet av sommeren.

Ettersom feriesesongen nærmer seg slutten, er kysten fortsatt litt øde. Den lave tilstrømningen av mennesker gjør et besøk på strendene på denne tiden av året til en av reisens beste opplevelser.

Bestill de beste utfluktene fra Granada

4. Opplev Det aller helligste sakramentets musketerer i Lecrín

Musketererne i Béznar| ©Pepe Maldonado Gijon
Musketererne i Béznar| ©Pepe Maldonado Gijon

Blant alle utfluktene rundt Granada anbefaler vi deg å delta på festlighetene i Lecrín den første helgen i september. Festlighetene til Det hellige sakramentets musketerer er en av de opplevelsene du bare må få med deg hvis du besøker Granada i september. Hvis du bestiller en utflukt til Lecrín-dalen fra Granada på denne tiden av året, vil det være en god idé, og i tillegg byr denne utflukten på smaksprøver av olivenoljer.

Markeringen, også kjent som Musketerene i Béznar, finner sted i denne byen i Lecrín. Opprinnelsen til denne tradisjonen går tilbake til Alpujarras-opprøret på midten av 1500-tallet. Den går ut på å hedre seieren til en liten lokal hær over datidens mauriske opprørere.

Béznar er en liten landsby med litt over 250 innbyggere i 2018. Til tross for at det er en liten by med et innbyggertall som synker år for år, er det et godt reisemål i september, både for å bli kjent med området og for å oppleve kulturelle tradisjoner som Musketeers of the Blessed Sacrament.

Bestill en reise til Lecrindalen fra Granada

5. Mal deg svart for å unngå inngangen til Cascamorras

I svart på Cascamorras| ©Antonio Lopez Garcia
I svart på Cascamorras| ©Antonio Lopez Garcia

Cascamorras-feiringen 6. september er definitivt en av de mest gledelige feiringene i Granada. Historien forteller at en bonde oppdaget et bilde av noe som så ut som en jomfru som var hugget inn i stein mens han arbeidet på jorden. Det oppstod en konflikt mellom innbyggerne i Baza og Guadix som gikk helt til hoffet i den fjerne epoken, byer som du kan besøke ved å bestille en utflukt til Guadix og Geopark fra Granada.

Historien sier at til slutt ble jomfruen av barmhjertighet værende i Baza, med mulighet for Guadix til å ha henne en dag i året. En gruppe opprørske Accitanos organiserte et besøk i Baza for å ta med seg bildet av jomfruen med makt. Da de ankom Baza, ble de jaget ut av byen av Bastetanos.

Med dannelsen av Virgen de la Piedad-broderskapet i Guadix på 1800-tallet ble denne striden tatt opp igjen og har nå blitt en tradisjon. I dag reiser en person fra Guadix (Cascamorras) til Baza for å ta figuren. Han kan bare ta den hvis han kommer frem til stedet der jomfruen befinner seg, uten en eneste svart malingsflekk, mens innbyggerne i Baza maler seg svarte og bevæpner seg med svart maling for å jage Cascamorras og dekke ham helt til for å hindre ham i å ta jomfruen.

Bestill utflukten til Guadix og geoparken fra Granada

6. Bekreft troen din med prosesjonen til jomfruen av Angustias

Prosesjon av Virgen de las Angustias| ©Rafa Merelo Guervós
Prosesjon av Virgen de las Angustias| ©Rafa Merelo Guervós

En av de mest inntagende og dypt forankrede tradisjonene du kan finne i Andalucía er definitivt Virgen de las Angustias. Hun feires i Granada i løpet av september måned. Den første blomsterofringen finner sted 15. september, og frem til da åpner regionen dørene for festlighetene.

Festlighetene begynner en uke før dagen for Maria-festen. I løpet av hele uken før forbereder byen Guadix seg på å ta imot besøkende fra hele Spania og verden for å feire skytshelgenen, og du kan for eksempel bli kjent med området ved å bestille en utflukt til Guadix og geoparken fra Granada. Spenningen, gleden og troen, som fremfor alt preges av eldre menneskers tilstedeværelse, er en del av følelsen og atmosfæren du vil kjenne på i løpet av disse dagene.

Den 15. går jomfruen i prosesjon. Dette er det perfekte tidspunktet for å nyte de mange bodene som selger typisk granadisk mat og søtsaker. Ikke bare får du en berikende kulturopplevelse, men du kan også glede deg over det store utvalget av oppskrifter fra denne regionen. Etter de gode opplevelsene i midten av måneden er Virgen de las Angustias tilbake i prosesjon den siste søndagen i september, en perfekt plan for en tur med partneren eller familien!

Bestill utflukt til Guadix og geopark fra Granada

7. Og Olé! Opplev et flamencoshow på Sacromonte-festivalen

Flamenco i Sacromonte| ©Jeanne Menjoulet
Flamenco i Sacromonte| ©Jeanne Menjoulet

Andalucía er en av de regionene der flamencoen er dypest forankret. Granada er episenteret for tablaos og steder der man kan oppleve flamenco, for eksempel flamencoshowet i Zoraya Gardens, flamencoshowet i en hulerestaurant eller flamencoshowet i Tablao La Alborea. Danser som får det til å gå kaldt nedover ryggen på deg takket være dansernes talent. Selv om dette ikke er en aktivitet som hører september til, er det den beste måneden å oppleve den.

Et annet tilbud på denne tiden av året er Milnoff-festivalen i Sacromonte. Dette arrangementet byr på et variert utvalg av den mest tradisjonelle flamencoen av høyeste kvalitet, til stor begeistring for alle som elsker denne sjangeren.

Mens du nyter forestillingene, har du muligheten til å nyte idyllen ved å smake på typisk andalusisk gastronomi, for eksempel typiske iberiske pølser. Du kan også avslutte oppholdet i barene med et glass hvitvin eller en annen drink etter eget valg. Du må ikke gå glipp av denne herlige opplevelsen!

Bestill et flamencoshow i Zoraya-hagene

8. Albaicín ønsker deg velkommen som en familie under festlighetene i San Miguel

Oppdag sjarmen og skjønnheten i Albaicín| ©L'odyssée Belle
Oppdag sjarmen og skjønnheten i Albaicín| ©L'odyssée Belle

Den siste søndagen i september fylles byen Albaicín med glede når byens skytshelgen San Miguel Arcángel feires. I tråd med den religiøse feiringen er dette en av begivenhetene i Granada som du ikke må gå glipp av hvis du besøker området i september.

Dette er først og fremst en familiebegivenhet. Når du er til stede på San Miguel-festlighetene, vil du føle deg som hjemme. Lokalbefolkningen i Albaicín organiserer prosesjonen til San Miguel Arcángel og tilbyr ulike aktiviteter for hele familien.

En god måte å bli bedre kjent med området på er å leie en tur til Sacromonte og Albaicín i Granada. Blant de vanligste arrangementene du kan oppleve under festlighetene, er den vanlige vennskapelige fotballkampen som spilles av naboene. Det arrangeres også et stort familiemåltid på Cerro San Miguel. I tillegg til at det er en svært familievennlig feiring som får deg til å føle deg som hjemme, får du med deg en fin suvenir hjem av de fargerike dekorasjonene og innfødte kostymene.

Bestill en tur til Sacromonte og Albaicín i Granada

9. Bli rørt av barnas uskyld under feiringen av Virgen de La Tizná

Jomfruen av La Tizná| ©Manuel G
Jomfruen av La Tizná| ©Manuel G

En vakker historie som har blitt en legende i Jerez del Marquesado, er begynnelsen på feiringen av Jomfruen av La Tizná. Historien forteller at lynet slo ned under et kraftig uvær og tok livet av tre små barn. Jomfruen skal ha utført et mirakel på barna og brakt dem tilbake til livet. Siden den gang har innbyggerne i regionen lovet å feire jomfruens tilstedeværelse hvert år og takke henne for mirakelet.

Hvis du vil se et vakkert, representativt og magisk eksempel på skytshelgenfestene i landsbyene rundt Granada som du kan besøke takket være alle utfluktene og organiserte turene som finnes, vil du elske Virgen de La Tizná. Landsbyboerne organiserer forskjellige lotterier, selger billetter til tyrefektingsshowene og kjøper festivalblader for å dekke kostnadene ved feiringen.

I denne Maria-festen er det barna som er hovedpersonene. Landsbyboerne sørger for at de yngste barna kommer med blomsterofringer til Jomfru Maria i takknemlighet for mirakelet de tre barna i historien fikk. Disse festlighetene finner sted fra 8. til 12. september hvert år.

10. Bruk intellektet ditt på Researchers' Night

Forskerens natt| ©ParqueCiencias
Forskerens natt| ©ParqueCiencias

Researchers' Night er en aktivitet i regi av Europakommisjonen som regionen Andalucía, og dermed også Granada, deltar ivrig i. For vitenskapsinteresserte er dette definitivt en aktivitet man ikke må gå glipp av.

Under Researchers' Night hyller man de menneskene som bruker sin intelligens på vitenskap og teknologiutvikling for en mer avansert verden. Forskerne gjør vitenskapen mer vennlig og forståelig for samfunnet.

Aktivitetene under dette arrangementet varierer avhengig av arrangørenes forslag, men målet er alltid det samme, nemlig at samfunnet i større grad anerkjenner og forstår vitenskapens ansvar. Arrangementet arrangeres vanligvis den siste uken i september, så ikke gå glipp av denne inspirerende og intellektuelle utflukten!

11. La deg rive med av indie-energien på Granada Sound Festival

Granada Sound Festival| ©Patricia Cabeza
Granada Sound Festival| ©Patricia Cabeza

Hvis du elsker musikk og festivaler med mye energi, må du oppleveGranada Sound Festival.

Dette er en festival med de største navnene innen indiemusikk i Spania. Den finner vanligvis sted over to dager den siste uken i september. Det er en utmerket plan hvis du besøker Granada sammen med venner eller partneren din, og du kan også bestille en privat om visning for å bli bedre kjent med byen.

Granada Sound har blitt arrangert nesten uavbrutt siden 2012 og er blitt en viktig del av aktivitetene du ikke må gå glipp av hvis du drar til byen i september.

12. Smak på høstens frukter i Granada

Fruktbod| ©Bernard DUPONT
Fruktbod| ©Bernard DUPONT

I tillegg til den uforlignelige opplevelsen av den siste prosesjonen til Virgen de las Angustias, får du ikke bare smake på Granadas gastronomi, men du får også muligheten til å rusle gjennom det tradisjonelle markedet for høstfrukt. Dette er en opplevelse du ikke må gå glipp av, for her kan du smake på frukt som du ikke finner noe annet sted i Spania.

Det mest interessante med markedet er at fruktene du får kjøpt er i sesong. Mange av disse fruktene finnes bare i Granada, og de kan bare kjøpes i høstsesongen som starter i september.

Å reise til Granada uten å smake på høstfruktene er som å ikke ha vært i Granada i det hele tatt. Dette er en saftig opplevelse, spesielt hvis du er en av dem som elsker å smake og nyte ulike konsistenser og unike smaker. Gled ganen din med unike smaker!

Været i september

Gatene i Granada| ©SnippyHolloW
Gatene i Granada| ©SnippyHolloW

September er begynnelsen på høsten. Temperaturene er mye mildere på denne tiden av året. For å overleve høsten i Granada bør du ta med kjølige og lette (men ikke sommerlige) klær på dagtid.

Om natten kan temperaturen synke noen grader over frysepunktet. Det er derfor lurt å ta med noen varme jakker og gensere om natten. Generelt er været behagelig og bidrar til en hyggelig tur for å bli kjent med det grenadiske samfunnet og dets skikker.

Hva venter du på for å nyte ferien i Granada?