Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Besøk Albaicin og Sacromonte i Granada

Den beste måten å besøke de pittoreske nabolagene Albaicín og Sacromonte på er å gjøre det med en spesialisert guide. Ikke gå glipp av disse forslagene!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minutter lest

Besøk Albaicin og Sacromonte i Granada

Utsikt over Albaicín | ©Rosa Armada

Under din tur til Nasridenes rike kan du ikke gå glipp av Albaicín og Sacromonte, to av de mest emblematiske, tradisjonelle og interessante stedene i Granada. Du kan ikke si at du har vært her hvis du ikke kjenner dem!

1. Omvisninger i Albaicín og Sacromonte

Sacromonte-området| ©Jorge Franganillo
Sacromonte-området| ©Jorge Franganillo

Det er få byer som er vakrere og mer sjarmerende enn Granada, essensen av Al-Andalus, for å nyte en uforglemmelig tur. Monumental, full av legender og drømmende hjørner, er den en fryd for reisende på jakt etter en spennende ferie.

Av alle byens enklaver er nabolagene Albaicín og Sacromonte to av de mest genuine stedene å utforske. Disse nabolagene ligger i åssiden med utsikt over Granada, og har ikke bare en fascinerende historie, men også en fantastisk utsikt å forelske seg i, og det var her jeg innså at det ikke bare er Alhambra som folk i Granada lengter etter!

Albaicín og Sacromonte er de eldste bydelene i byen, der det andalusiske Granada ble født for århundrer siden, og de er fulle av labyrintiske trange gater, passasjer og torg som inneholder vakre skatter og legender som har overlevd tidens tann.

Hva er den beste måten å bli kjent med dem på?

Det er mye å se her, og det er lett å gå seg vill hvis du er førstegangsreisende. Av erfaring tror jeg at den beste måten å nyte Albaicín og Sacromonte på er å la seg rive med av hjertet av disse nabolagene i Granada, og ta en tur tilbake i tid med en guidet tur som viser deg de viktigste severdighetene i disse gatene som er erklært verdensarv.

Jeg anbefaler to omvisninger i Albaicín og Sacromonte, som lar deg oppdage deres mange fasetter både om dagen og om natten:

Du kan ikke reise uten å besøke disse pittoreske nabolagene minst én gang i livet. Dessuten kan du ikke dra uten å gjenta det, for hvis det er én ting som slo meg med Albaicín og Sacromonte, er det at deres essens endrer seg fra dag til natt.

Hvert øyeblikk avslører forskjellige detaljer og oppfatninger i en vakker by som aldri slutter å fascinere og forbløffe deg.

2. Spasertur i Granada: nabolagene Albaicín og Sacromonte

Nyt den vakre utsikten over Alhambra fra utsiktspunktet San Nicolas.| ©Pom'
Nyt den vakre utsikten over Alhambra fra utsiktspunktet San Nicolas.| ©Pom'

Hvis du er en av de reisende som elsker å bli kjent med en by ved å gå deg vill i gatene, er denne spaserturen i Albaicín- og Sacromonte-bydelene i Granada et fantastisk alternativ fordi den tar deg med til flere av de emblematiske stedene som er gjemt i labyrinten av middelalderske gater som utgjør en av de vakreste og mest historiske delene av Nasridenes rike.

Hva består denne turen av?

Avgang fra Plaza Isabel la Católica til avtalt tid, og denne to og en halv time lange omvisningen i Albaicín- og Sacromonte-bydelene tar deg med på en guidet omvisning i den imponerende arkitekturen i Granadas to eldste bydeler, et skue å se!

Denne andalusiske byen har mye historie bak seg. Ulike folkeslag har bebodd den gjennom århundrene, og alle har satt sitt preg på den på en eller annen måte, noe som er grunnen til at forklaringene til en guide på steder som dette er avgjørende.

Hva vil du se?

Du vil se monumentet til dronning Isabella den katolske (en nøkkelfigur i gjenerobringen og oppdagelsen av Amerika), Plaza Larga (det mest populære torget i Albaicín), utsiktspunktet San Nicolás (hvis utsikt over Alhambra og Sierra Morena vil ta pusten fra deg) eller Paseo de los Tristes (en av de vakreste gatene i Granada ved foten av palassbyen), blant andre veldig spesielle steder.

Du vil også lære om mytene og legendene som sirkulerer rundt Granada, Albaicín og Sacromonte, samt de populære karakterene som en gang bodde i disse nabolagene (heltinnen Mariana Pineda, sigøyneren Chorrohumo eller de elskende i Aljibe) og hvis skikkelser har forblitt i folks minne.

Turen avsluttes på det samme torget som gruppen dro fra. På slutten av turen, ikke nøl med å spørre guiden din om noen anbefalinger for å fullføre besøket ditt i Nasrid-byen, han / hun vil gjerne hjelpe deg!

Reiserute

 • Utsiktspunkt for San Nicolás
 • San Gil-kirken og Santa Ana-kirken
 • Sacromonte
 • Paseo de los Tristes
 • Plaza de Isabel La Católica
 • Plaza Larga

Språk

Denne turen er tilgjengelig på engelsk og spansk.

Isabels reisetips

Ta denne guidede turen i begynnelsen av turen. Du vil suge til deg Granadas historie og legender, og resten av turen vil du se byen med nye øyne.

3. Granada: nattevandring gjennom Albaicín og Sacromonte

Nattlig utsikt over Albaicín| ©www.twin-loc.fr
Nattlig utsikt over Albaicín| ©www.twin-loc.fr

Når solen går ned, forvandles byen Granada. Skumringen kan være den ideelle tiden for å ta en romantisk og fredelig spasertur gjennom Granadas vakreste nabolag, ettersom kjas og mas på dagtid i de mest turistede gatene gir plass til nattens stillhet og en mer gåtefull versjon av byen. Jeg innrømmer at jeg har en forkjærlighet for å tenke på den gamle Nasrid-byen om natten og opplyst!

Hva består denne turen av?

Med tanke på alle legendene og historiene rundt Albaicín- og Sacromonte-nabolagene, er mitt råd å gå gjennom disse stedene med en lokal guide som vil fortelle deg alle anekdotene og vise deg de mest spesielle hjørnene for å få mest mulig ut av besøket.

Turen starter klokka 20.00 på Calle Cárcel Baja nr. 2. Du vil ha to og en halv time til å besøke de viktigste sever dighetene i Albaicín- og Sacromonte-bydelene, som Plaza Nueva (den mest sentrale plassen i Granada), Plaza de Santa Ana hvor du finner kirken San Gil og Santa Ana (en av de vakreste kirkene i byen med sitt vakre mudéjar-tårn), Carrera del Darro (en av de vakreste kirkene i byen med sitt vakre mudéjar-tårn), Carrera del Darro (en av de vakreste og eldste gatene i verden) eller utsiktspunktet San Nicolás (i Albaicín-området, hvorfra du får den beste panoramautsikten over Alhambra i Granada), blant mange andre vakre steder.

Hvordan bestille?

For å gjøre Granada: nattetur i Albaicín og Sacromonte, er alt du trenger å gjøre å velge datoen du vil gjøre aktiviteten og fylle ut informasjonen du blir bedt om når du bestiller online. Du vil deretter motta en e-post med all nødvendig informasjon.

Reiserute

 • Det nye torget
 • San Gil-kirken og Santa Ana-kirken
 • Carrera del Darro
 • Albaicín
 • Mirador de San Nicolás
 • Sacromonte

Språk

Denne turen er tilgjengelig på spansk, engelsk, fransk, portugisisk, italiensk og tysk.

Isabels reisetips

Dette er den perfekte turen for sommeren. Når du spaserer gjennom Albaicín og Sacromonte om kvelden, vil du bli kjent med sjarmen i disse nabolagene uten å bli varm og nyte en mild bris.

4. Hva får du se på turene i Albaicín og Sacromonte?

Carrera del Darro| ©Juan Luis
Carrera del Darro| ©Juan Luis
 • Sacromonte: Et pittoresk nabolag i utkanten av Granada der sigøynere har bodd siden 1500-tallet. Det er kjent for sin utsikt over den imponerende Alhambra og fjellene, sine hvitkalkede hus, sine typiske huler og sine tablaos flamencos hvor du kan ha en god fest. Utvilsomt et av de mest autentiske og tradisjonelle stedene jeg anbefaler deg å besøke i den andalusiske byen.

 • Albaicín: Ved første øyekast ser dette nabolaget med trange gater, røde tak og hvite hus beskjedent ut, men i seg har det opprinnelsen til det som en gang var hovedstaden i Nasridenes rike. En spasertur gjennom Albaicín er en vandring gjennom Granadas historie og en fryd for øyet. Det er ikke forgjeves at den unike skjønnheten ga den anerkjennelse som verdensarvsted i 1984, og det med rette!

 • Carrera del Darro: En av de eldste og vakreste gatene i Granada. Herfra kan du betrakte Alhambra på toppen av Sabika og de grønne skogene som omgir den. Å spasere langs den med vannet i Darro-elven i bakgrunnen er en fornøyelse som ingen besøkende bør gå glipp av.

 • Kirken San Gil og Santa Ana: På Plaza de Santa Ana kan du besøke den praktfulle kirken San Gil og Santa Ana, et lite mudéjar-tempel bygget på restene av Almanzora aljama-moskeen. En av de mest unike plassene i Granada og etter min mening en av de vakreste.

 • Plaza Nueva: En av de livligste plassene i Granada, full av suvenirbutikker, barer og restauranter hvor du kan sitte og ta en kaffe mens du ser på opptredener av musikere og andre gateartister. Her finner du Real Chancillería, en fengslende bygning fra 1500-tallet som er innhyllet i mystikk og som det går mange spøkelseslegender om.

 • Paseo de los Tristes: Til tross for sitt melankolske navn har denne gaten en veldig festlig atmosfære og unik utsikt over Alhambra. Paseo de los Tristes ligger ved siden av Darro-elven, og er et av mine favorittsteder å ta et par glass vin på de sjarmerende terrassene. Opprinnelsen til navnet vil overraske deg, i likhet med alt annet du vil se langs gaten.

 • Plaza Larga: Dette er det mest berømte torget i Albaicín, og kan dateres tilbake til 1300-tallet. Her kan du kjøpe en suvenir eller noe søtt i konfektbutikken "Casa Pasteles", som er svært populær i byen. Det er alltid veldig overfylt fordi det forbinder med gater som fører til utsiktspunktet San Nicolás eller Paseo de los Tristes. Selv om mange bare sitter og koser seg på terrassene til barene.

 • Plaza de Isabel la Católica: Omgitt av trær og flere historistiske bygninger, er dette sentrale torget møteplassen for mange lokale og besøkende. Torget har et monument til ære for dronning Isabella I av Castilla, en nøkkelfigur i byens historie. Det ligger bare noen få meter fra katedralen, der du kan besøke graven til de katolske monarkene.

 • Mirador de San Nicolás: Det mest berømte utsiktspunktet i Granada hvor du får den beste panoramautsikten over Alhambra med den hermelinkledde Sierra Nevada i bakgrunnen. Det er et skue både om dagen og om natten. Det ligger i Albaicín og er en av de største gledene du kan oppleve i Granada, det vil gjøre deg målløs!

5. Organiser din omvisning i Albaicín og Sacromonte-nabolagene.

Gå gjennom de pittoreske gatene i Albaicín.| ©Esteban Romero
Gå gjennom de pittoreske gatene i Albaicín.| ©Esteban Romero

Hvordan bestille

Det er enkelt! Disse turene i Granada kan bestilles på nettet, og når du har fullført kjøpet, vil du motta en kupong med de nødvendige instruksjonene for å møte guiden din på den dagen og det tidspunktet du har valgt.

Jeg anbefaler disse to turene i nabolagene Albaicín og Sacromonte hvis du er en av de reisende som liker å improvisere under turen og gi rom for uforutsette hendelser, da du kan planlegge den til en annen dag 24 timer i forveien uten å miste pengene dine.

Varighet

Varigheten av disse turene er vanligvis to og en halv time, selv om de kan være litt lenger. Dette er aktiviteter som gjennomføres rolig, fordi tanken er at de reisende skal nyte byen, slappe av, stille spørsmål til guiden og lære nye ting gjennom opplevelsen.

Rutetider

Turer i dette området av Granada er tilgjengelig hver dag i uken, og det er vanligvis forskjellige rutetider å velge mellom. Hvis du vil unnslippe folkemengdene, bør du unngå helgene i høysesongen og velge kveldsturene.

Bekledning

Bruk behagelige sko under turen, siden du kommer til å gå og klatre mye. Hvis du går om sommeren, husk å holde deg hydrert og beskytte deg mot solen.

Mat og drikke

Ta med vann og snacks underveis. Lengre turer har vanligvis en kort pause midt på turen. Avhengig av hvor turen ender, vil guiden sannsynligvis anbefale gode steder å spise lunsj eller middag.

Fotografier

Under hele omvisningen i Albaicín og Sacromonte vil du ha god tid til å se de forskjellige severdighetene på turen, og du kan ta så mange bilder du vil uten å sinke gruppen. Husk at du alltid kan gå tilbake til monumentene etterpå og bruke så mye tid du vil på å ta bilder.

Språk

Besøkende kommer til Granada fra hele verden, og derfor er de fleste turene tilgjengelige på flere språk. Spansk og engelsk er nesten garantert, men andre turer har også mulighet for fransk, portugisisk, tysk eller italiensk.

Pris

Selv om du kan gjøre denne turen på egen hånd, er mitt råd å ta en tur i Albaicín og Sacromonte-området med en guide. Prisene er veldig rimelige, og med alt du vil lære, kan jeg forsikre deg om at du vil få valuta for pengene.

Turer med barn

Avstandene som dekkes på de fleste spaserturer i byen er ganske håndterbare, så hvis du besøker Granada som en familie, vil barna kunne følge deg, da turene ikke er veldig lange og de kan holde tritt med tempoet.

Dessuten, hvis barna kjeder seg på noe tidspunkt i løpet av turen, siden dette er utendørsaktiviteter, kan de alltid løpe rundt og leke mens guiden fortsetter å vise de voksne de interessante stedene. Dette er tross alt ikke museumsturer der de må sitte stille.

6. Hvis du liker en omvisning i nabolagene Albaicín og Sacromonte, vil du kanskje også være interessert

Innredningen av Alhambra| ©Callum Parker
Innredningen av Alhambra| ©Callum Parker

Hvis en omvisning i Albaicín- og Sacromonte-nabolagene har gjort deg begeistret, kan du ta opplevelsen til et annet nivå og supplere den med andre omvisninger for å bli kjent med andre perler i Granada.

Det er mange, mange guidede turer i Granada, og jeg har satt sammen en guide for å vise deg hva jeg anser som de beste turene og hvorfor. Du kan lese den i denne artikkelen om De beste utfluktene og turene i Granada.

Og hvis du foretrekker å fullføre besøket i Granada med en utflukt rundt i byen, anbefaler jeg deg å lese denne artikkelen om Utflukter til Alpujarra fra Granada, hvor du kan finne et utvalg av de beste for meg.