Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

San Gimignano dagsturer fra Florence

San Gimignano, kjent som middelalderens Manhattan, er en av de mest besøkte byene i Toscana. Benytt anledningen til å besøke den under reisen din

Isabel Catalán

Isabel Catalán

10 minutter lest

San Gimignano dagsturer fra Florence

Utsikt over San Gimignano | © LigaDue - Wikipedia

Italia er et av de vakreste landene i verden, men hvis det er én region som fascinerer reisende med sin historie, middelalderlandsbyer, gastronomi og landskap, er det Toscana.

Dra nytte av en tur til Firenze for å utforske noen av de mest emblematiske destinasjonene i Toscana som Pisa, Siena, Chianti eller San Gimignano på en dagstur med buss.

Beste dagsturer til San Gimignano fra Firenze

Piazza Cisterna, San Gimignano| © cfwee - Flickr
Piazza Cisterna, San Gimignano| © cfwee - Flickr

Middelalderbyen San Gimignano, kjent som "Toscanas New York" på grunn av sine imponerende steintårn, ligger bare 60 kilometer fra Firenze, og takket være den vakre gamle bykjernen er den et toppmål å besøke under en tur til denne emblematiske italienske regionen.

Her er de viktigste organiserte utfluktene for å oppdage San Gimignano og det magiske Toscana.

 • Dagstur

til San Gimignano, Siena og Chianti (inkludert lunsj og vinsmaking) - Fra 686 kr

Dagstur til San Gimignano, Siena og Chianti (inkludert lunsj og vinsmaking)

Siena| © Cristina Gottardi
Siena| © Cristina Gottardi

En biltur til Toscana er en av de mest romantiske opplevelsene i Italia. Dette er et land med grønne enger, bølgende åser og vidstrakte vingårder, sjarmerende små landsbyer og appetittvekkende mat som får deg til å gispe.

Hvis du vil bli forført av magien i Toscana, er denne dagsturen til San Gimignano, Siena og Chianti fra Firenze en av de mest komplette turene du kan gjøre, for for en veldig rimelig pris vil du ikke bare besøke noen av de største perlene i regionen (Siena, San Gimignano og Chanti) på en dag, men du vil også ha muligheten til å nyte en deilig tradisjonell lunsj og en smak av regional vin og olivenolje i en vakker vingård i Chianti.

Hvorfor jeg liker denne turen

En av fordelene med Firenzes geografiske beliggenhet er å kunne besøke noen av de mest sjarmerende byene i Italia som ligger i omgivelsene. I Toscana er det ekte perler tapt blant åsene som utstråler kunst fra alle fire sider, og som alle reisende bør glede seg over minst en gang i livet (selv om jeg advarer deg, denne regionen er et must!)

Med denne dagsturen til San Gimignano, Siena og Chianti med buss vil du ta med deg et uforglemmelig og komplett minne fra turen til det vakre italienske Toscana til en rimelig pris, og du trenger ikke å bekymre deg for å planlegge reisene dine eller lunsj under ruten, da det er inkludert. Du sparer tid og penger som du kan bruke på andre ting, noe som alltid er hyggelig!

I tillegg, når det gjelder å bli kjent med turistattraksjonene som er en del av denne turen, kombinerer den formelen for en guidet tur med fritid i de forskjellige byene som dekkes av ekskursjonen, noe som er et veldig interessant alternativ å vurdere hvis du vil nyte fordelene med begge modalitetene.

Hva du kan forvente

Du forlater Firenze tidlig om morgenen (kl. 8:45) for å ta bussen med gruppen din til disse emblematiske toskanske byene som spilte en så viktig rolle i middelalderen og renessansen, og det er derfor denne regionen er en slik gruve av historie og kunst!

Vær forberedt, for underveis vil du passere gjennom et bukolisk landskap fylt med vingårder som har inspirert en rekke kunstnere, spasere i ro og mak gjennom middelalderbyen San Gimignano (kjent som "Toscanas New York" for sine imponerende tårn), besøke festningen Monteriggioni, festningen Monteriggioni og festningen Monteriggioni, du vil besøke festningen Monteriggioni (et av de best bevarte middelalderkompleksene i Italia som knapt har endret seg siden 1200-tallet), du vil dra til den lille landsbyen Chianti for å besøke en vinkjeller hvor du vil delta i en vinsmaking og spise lunsj med regionale spesialiteter.

Til slutt drar du til Siena, Toscanas middelalderskatt og hjemsted for det berømte hesteløpet Palio. Her vil du utforske det historiske sentrum sammen med en guide som vil vise deg alle hemmelighetene til denne vakre monumentale byen og imponerende steder som Duomo, Via di Citta, Piazza og Palazzo Salimbeni, Palazzo Tolomei, Piazza del Campo og Fonte Gaia, Palazzo Pubblico og Civic Museum of Siena.

Hva er inkludert i denne turen

 • Reise med luftkondisjonert GT-buss.
 • Ekspert flerspråklig eskorte.
 • Guidet tur i Siena med enspråklig guide på engelsk eller spansk.
 • Fritid i San Gimignano.
 • Besøk til festningen Monteriggioni.

Reiserute

 • San Gimignano
 • Monteriggioni
 • Chianti, med smaksprøver av vin og typiske produkter
 • Siena

Bestill din utflukt til San Gimignano, Siena og Chianti

Dagstur til Pisa, Siena og San Gimignano (med lunsj og vinsmaking)

Pisa| © Andrea Cevenini
Pisa| © Andrea Cevenini

Middelalderlandsbyer som fengsler sjelen, fruktbare daler og vinlandskap, fargerike solnedganger, gastronomi som tar pusten fra deg ... Å forlate Firenze og velge et reisemål blant alle Toscanas hjørner for å tilbringe dagen virker som en nesten umulig oppgave. Denne italienske regionen er et kunstnerisk og kulturelt skattkammer som nesten ikke er til å fatte.

Hvordan kan man motstå når det er så lett å forelske seg i alt i Toscana? Som reisende har jeg stilt meg selv dette spørsmålet mer enn én gang, men heldigvis finnes det aktiviteter som denne dagsturen til Pisa, Siena og San Gimignano som sørger for at du ikke trenger å gi avkall på noe i løpet av turen.

Du vil reise gjennom de grønne slettene i Toscana til Siena (den kunstneriske perlen i Toscana og en verdensarvby), nyte en deilig toskansk lunsj og vinsmaking i en sjarmerende vinkjeller-restaurant i Poggibonsi, besøke middelalderbyen San Gimignano (kjent for sine imponerende tårn) og besøke Pisa (verdensberømt for sitt skjeve tårn). Hva mer kan du be om?

Hvorfor jeg liker denne turen

Hvis du aldri har besøkt denne berømte italienske regionen før, er denne turen den mest komplette måten å bli kjent med dens kultur, tradisjoner og alle severdighetene i Toscana som Siena, Pisa eller San Gimignano på bare én dag.

Det er bare fordeler! Du trenger ikke å bekymre deg for å organisere reisen din (ettersom du reiser komfortabelt fra et sted til et annet med buss) eller lunsj og hvilestopp (ettersom denne turen inkluderer en tradisjonell italiensk lunsj og vinsmaking), eller å finne de viktigste turistattraksjonene å se. Alt er perfekt planlagt for at du skal nyte opplevelsen til det fulle!

Dessuten er denne turen en utmerket kombinasjon av en guidet tur og fritid i de forskjellige byene som dekkes av turen, noe som er et veldig interessant alternativ å vurdere hvis du vil ha fordelene med begge modalitetene.

Hva du kan forvente

Klokken 7:45 forlater du Firenze med buss til Siena, den såkalte "røde byen", hvor du og guiden din vil besøke det historiske sentrum og fremragende monumenter som Duomo, Piazza del Campo og Fonte Gaia, Palazzo Tolomei, blant andre.

Etterpå stopper du i Poggibonsi for en pause og lunsj i en vakker vinkjeller. I tillegg til å smake på typiske italienske retter, vil du få sjansen til å delta på en Chianti-vinsmaking, en virkelig fantastisk og morsom gastronomisk opplevelse!

Neste stopp på denne turen er San Gimignano, en middelalderby på en bakketopp med den beste skyline i Toscana. Jeg overdriver ikke! De spektakulære middelaldertårnene som stoisk tåler tidens tann, er synlige fra veien.

Under spaserturen gjennom San Gimignano får du følelsen av å befinne deg i et filmsett. Ikke for ingenting regnes den som en av de vakreste landsbyene i Toscana. Ta deg tid til å vandre rundt i de vakre middelaldergatene, beundre perler som Piazza della Cisterna eller Porta San Giovanni, besøk katedralen eller klatre opp i et av de berømte tårnene. Utsikten fra toppen er fantastisk!

Til slutt besøker du Pisa og den imponerende Piazza dei Miracoli, der du kan beundre katedralen og dåpskapellet samt det berømte skjeve tårnet som har gjort denne byen verdensberømt.

Isabels reisetips

Forresten! Ikke glem å bli fotografert med det skjeve tårnet i Pisa. Det er en tradisjon som alle reisende må gjøre i Italia.

Hva er inkludert i denne turen

 • Buss med klimaanlegg
 • Profesjonell guide
 • Guidet omvisning i Siena kun på engelsk og spansk
 • Lunsj og vinsmaking i Poggibonsi
 • Besøk til San Gimignano og Pisa

Reiserute

 • Siena: Piazza del Campo, Fonte Gaia, Duomo, Palazzo Tolomei, Via di Città og det historiske sentrum.
 • Poggibonsi: tradisjonell toskansk lunsj på en lokal vingård halvveis mellom Siena og San Gimignano. Meny basert på bruschetta, salami og fersk ost som forrett, tagliatelle med ragù-saus (på forespørsel med tomat) som hovedrett og dessert. Vin og vann er inkludert.
 • San Gimignano: Piazza della Cisterna, Piazza del Duomo, Torre Grossa og Porta San Giovanni.
 • Pisa: Piazza dei Miracoli, domkirken, dåpskapellet og selvfølgelig det skjeve tårn.

Bestill din utflukt til Pisa, Siena og Chianti

Dagstur til Siena og San Gimignano

Panoramautsikt over Siena| ©Alevision Co
Panoramautsikt over Siena| ©Alevision Co

Toscana er et av de hjørnene i Europa der alt er verdt å se. Det har sublime landskap med grønne enger og vingårder, spektakulær gastronomi og historisk betydningsfulle landsbyer med enestående skjønnhet som det er lett å forelske seg i.

Men som med enhver reise, må du noen ganger velge fordi det ikke alltid er mulig å få med seg alt du ønsker. Så hvis du har begrenset tid under turen til Firenze til å ta en omvisning i denne mytiske italienske regionen, er mitt råd å ta denne dagsturen til Siena og San Gimignano.

Hvorfor jeg liker denne turen

Med denne turen vil du se høydepunktene i begge byene og utforske det vakre toskanske landskapet med fordelene ved å reise i en liten gruppe og ha hjelp av en guide for en del av turen, spesielt i Siena.

Takket være guiden din vil du bli kjent med alt du ønsker å vite om de viktigste severdighetene, men du vil også ha ledig tid til å tilpasse utflukten din i San Gimignano og gå i ditt eget tempo, gå deg vill i de vakre middelalderske gatene og stoppe hvor du vil og når du vil. Det er et veldig interessant alternativ å vurdere hvis du liker å kombinere begge typer besøk.

I tillegg vil du oppleve å spise lunsj i en autentisk toskansk ving ård hvor du kan smake på de utmerkede vinene i regionen, slappe av en stund og prate med gruppen og smake litt på den "buona vita" italienske stilen som har krysset grensene. Høres flott ut, ikke sant?

Et annet høydepunkt er at på vei tilbake til Firenze, ettersom bussen har gratis Wi-Fi, kan du benytte anledningen til å laste opp alle bildene og videoene fra ekskursjonen til dine sosiale nettverk, som jeg kan forsikre deg om at det vil være mange fordi Toscana er et fascinerende land som vekker ekte lidenskaper.

Hva du kan forvente

For å få mest mulig ut av dagen, går turen tidlig fra Firenze (klokka 8) til Siena. Du må stå opp tidlig, men selv om det er fristende, anbefaler jeg deg ikke å ta en lur på bussen, for på veien vil du se et vakkert landlig landskap med åser og vingårder, et forspill til den "gotiske drømmen" som er denne verdensarvbyen.

Når du ankommer Siena, vil du tro at tiden ser ut til å ha stoppet på 1200-tallet. Under den guidede spaserturen i det historiske sentrum vil du se viktige monumenter som Piazza del Campo og Fonte Gaia, Duomo og Palazzo Tolomei, blant andre - se opp for historier om Palio di Siena-festivalen, for det er mer enn bare et hesteløp!

På slutten og før du spiser lunsj i en gammel typisk toskansk vinkjeller, vil du ha tid til å se festningen Monteriggioni, en liten befestet landsby på en høyde omgitt av oliventrær som ser ut som noe fra et eventyr. Etter min mening, et av de vakreste stedene på turen, blir du ikke lei av å ta bilder!

Det siste stoppet på turen vil være San Gimignano, den best bevarte middelalderske citadellet i regionen, kjent for sin skyline av store steintårn. De mest ikoniske er Torre Grossa (for å være den høyeste) og Torre Rognosa (for å være den eldste), selv om du i gamlebyen vil se andre veldig kule monumenter som katedralen, Palazzo del Popolo eller kirken San Agostino.

Før du går tilbake til bussen som tar deg tilbake til Firenze, anbefaler jeg deg å gå til hovedgaten i San Gimignano fordi den er full av typiske små butikker hvor du kan kjøpe noen suvenirer eller en is.

Hva er inkludert i denne turen

-Dagstur til Siena og San Gimignano fra Firenze i en liten gruppe.

 • Profesjonell engelsktalende guide og sjåfør.
 • Transport tur-retur med minibuss eller minibuss med klimaanlegg og gratis wifi.
 • Guidet spasertur med fritid i Siena.
 • Inngangsbilletter for å besøke Siena-katedralen (hvis alternativet er bestilt)
 • Lunsj i en toskansk vinkjeller med utmerkede rødviner.
 • Fri tid i San Gimignano.

Reiserute

 • Siena
 • Monteriggioni
 • San Gimignano

Hvorfor San Gimignano er verdt et besøk

San Gimignano Museum 1300| ©Fracund - Trabajo propio
San Gimignano Museum 1300| ©Fracund - Trabajo propio

Selv om den kanskje ikke har berømmelsen til andre italienske byer som Firenze, Pisa eller Siena, er San Gimignano etter min mening en av de vakreste landsbyene i landet og et av de viktigste stedene å besøke i Toscana. Det er en grunn til at den ble erklært et verdensarvsted av UNESCO.

Landsbyen kan lett dekkes på et par timer fordi den ikke er veldig stor, og den er spesielt kjent for sitt landskap av steintårn, så høye at de kan sees selv fra veien før de når byen. De har en merkelig opprinnelse, og det er at de oppsto fra en slags konkurranse mellom de velstående familiene i området for å vise hvilken som var den rikeste og mektigste.

Av de 72 som det var i middelalderen, gjenstår 14 i dag, og du kan til og med klatre opp noen av dem for å tenke på utsikten over området rundt. Jeg anbefaler dette for å beundre fra himmelen både den fantastiske arkitekturen i San Gimignano og det vakre landskapet med sypresser, vingårder og olivenlunder som omgir den.

I tillegg til tårnene vil du under spaserturen gjennom de sjarmerende middelaldergatene se andre bygninger som Duomo (som har fantastiske fresker fra det 14. århundre), Palazzo Comunale (som huser bymuseet og hvorfra du kan gå inn i Torre Grossa), kirken San Agostino, Cisterna-plassen og Rocca di Montestaffoli, som fungerer som et utkikkspunkt over byen. Utsikten herfra er også fabelaktig, så ta deg tid til å ta de bildene du vil og nyt øyeblikket.

Det er mange grunner til å besøke San Gimignano, men jeg anbefaler det spesielt fordi du under besøket vil ha følelsen av å ta en tur tilbake i tid til fortiden, ettersom den fremdeles bevarer den vakre middelalderske atmosfæren som transporterer deg til en annen tid og fengsler deg.

Hvis du liker denne utflukten, kan du være interessert i

Hvis du i løpet av turen til Firenze ønsker å gjøre flere utflukter for å bli kjent med omgivelsene i byen, anbefaler jeg deg å ta en titt på artikkelen De 10 beste turene og utfluktene fra Firenze for å finne inspirasjon til din neste ferie.

Imidlertid, i tilfelle du foretrekker å konsentrere ferien i hovedstaden i Toscana for å få mest mulig ut av den, ikke gå glipp av innlegget De beste tingene å se og gjøre i Firenze der vi gjennomgår de må-se stedene i byen som Duomo, Uffizi-galleriet eller Accademia-galleriet, blant mange andre emblematiske steder.

Ofte stilte spørsmål

 • Hvorfor bør jeg besøke San Gimignano?

  San Gimignano, kjent som middelalderens Manhattan, er berømt for sine 14 tårn, som bidrar til byens imponerende skyline. Byen er også kjent for Vernaccia-vinen og den berømte Gelateria Dondoli, en iskrembar grunnlagt av iskremmesteren Sergio Dondoli, en tidligere internasjonal mester i iskremproduksjon.

 • Hvor langt er det fra San Gimignano til Firenze?

  San Gimignano ligger ca. 60 km fra Firenze, og det tar ca. 1 time og 20 minutter - 1 time og 40 minutter å komme dit, avhengig av transportmiddel.

 • Hvilke suvenirer kan jeg ta med hjem fra San Gimignano?

  Vernaccia-vin er et originalt produkt fra byen San Gimignano, og er en flott suvenir å ta med seg hjem. Keramikken som viser middelalderens skyline er også en fin suvenir fra San Gimignanos unike arkitektur.