Billetter og Omvisning i Galleria dell'Accademia i Firenze: sammenligning av forskjellige alternativer, hvor man kan kjøpe de, gratisbilletter etc.

Kopien du finner i Firenzes gater kan ikke måle seg med perfeksjonen Michelangelo oppnådde med sin David. Skaff billetter til Accademia Gallery!

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

6 minutter lest

Billetter og Omvisning i Galleria dell'Accademia i Firenze: sammenligning av forskjellige alternativer, hvor man kan kjøpe de, gratisbilletter etc.

Michelangelos David | ©Mateus Campos

Accademia-galleriet, som i dag huser Michelangelos David, ble født i 1784 som et utstillingslokale for kunststudenter og er i dag det mest besøkte museet i byen, etter Uffizi-galleriet.

Endeløse køer ved inngangen er garantert, så det anbefales å bestille en fast-track-billett på forhånd eller til og med leie en guidet tur for å berike besøket ditt.

Vår favoritt

Florence Accademia Gallery Billetter

Få prioritert adgang til Galleria dell'Accademia i Firenze uten å stå i kø i billettluken.

Oppdag de viktigste detaljene om verkene som er utstilt på Galleria dell'Accademia i ditt eget tempo og uten å betale ekstra.

Hvis du vil besøke den originale David (når du ser den, vil du innse at dens perfeksjon går langt utover kopiene), er det beste alternativet å besøke Galleria dell'Accademia på egen hånd og i ditt eget tempo, men uten å måtte vente i de lange køene av turister som venter ved inngangen, anbefaler jeg å kjøpe denne skip-the-line-billetten på forhånd og online.

Firenze er hjemmet til tre statuer av David, noe som er overraskende og til og med kan forvirre noen turister. To av dem er kopier av det originale verket, en i marmor fra 1910, som du finner på Piazza della Signoria, og en annen i Piazzale Michelangelo, fra 1865 og bygget som en hyllest til Michelangelo selv.

Du vil ikke bli med på en guidet tur, men du vil ha tid til å gå rundt i galleriet i ditt eget tempo og stoppe for å se på verkene du vil så lenge du trenger.

Hvorfor dette alternativet: Siden det er det billigste alternativet og ikke inkluderer en omvisning, gir det deg mer fleksibilitet når du organiserer besøket ditt.

Anbefales hvis... du vil besøke Galleria dell'Accademia til den beste prisen og i ditt eget tempo.


Guidede omvisninger i Galleria dell'Accademia i Firenze

Inngangen til Galleria dell'Accademia| ©Mongolo1984
Inngangen til Galleria dell'Accademia| ©Mongolo1984

Kulturen og kunsten du finner i Firenze er uten sidestykke, og det ville være synd å forlate Accademia uten å forstå hva du ser. For et mer komplett besøk er denne guidede omvisningen i Acc ademia et flott alternativ. En profesjonell guide vil hjelpe deg med å lære alt om historien bak "David" og de andre skulpturene og maleriene i dette museet, som du kan fortsette å utforske på egen hånd etter omvisningen.

Denne turen inkluderer hurtiginngang til museet, slik at du slipper å stå i kø ved inngangen.

Hvorfor denne turen: Guidede turer er et must i denne byen, og når det gjelder Accademia-galleriet, anbefales det spesielt å gjøre besøket sammen med en ekspert.

Anbefales hvis... du vil bli kjent med Accademia-galleriet med en guidet tur på engelsk til den beste prisen.

Bestill din guidede omvisning i Accademia-galleriet

Kombinerte billetter til Accademia- og Uffizi-galleriene

Uffizi-galleriet| ©Andres Alvarado
Uffizi-galleriet| ©Andres Alvarado

Firenze er et friluftsmuseum. Hvis du vurderer å bestille en guidet omvisning på et museum, er det en god måte å spare penger på å legge til en guidet omvisning i byen. Denne turen anbefales på det sterkeste av de tusenvis av reisende som har tatt den. Den er svært omfattende, og guiden gir deg en svært hyggelig omvisning i høydepunktene du kan se, ikke bare i Accademia og Uffizzi, men også i selve byen.

Du starter med å ta en times spasertur med guiden gjennom høydepunktene i det historiske sentrum: denne turen vil hjelpe deg med å sette byens historie i sammenheng og hvorfor den har vært vertskap for de beste kunstnerne i verden i flere tiår. Deretter går du inn i Accademia-galleriet for å besøke Michelangelos berømte David og de andre spektakulære verkene i dette galleriet.

Du har et par timer til lunsj til å rusle rundt på egen hånd eller bare slappe av med en god italiensk kaffe på en terrasse. Til slutt vil du gå til Uffizi-galleriet for å gå rundt det med guiden din. Kort sagt, et veldig komplett besøk av høydepunktene i byen til en veldig rimelig pris.

Hvorfor dette alternativet: Denne turen inkluderer de viktigste severdighetene i Firenze med en ekspertguide på engelsk til den beste prisen du kan finne.

Anbefales hvis... du vil spare penger ved å kjøpe en pakke som inkluderer omvisning i byen og de to viktigste museene sammen med en ekspertguide.

Bestill din guidede tur til Accademia-galleriet

Hvor kan jeg kjøpe billett til Accademia-galleriet?

Kø ved billettkontoret til Accademia| ©Ruins & Relics
Kø ved billettkontoret til Accademia| ©Ruins & Relics

Det er to alternativer: online på forhånd eller i billettkontoret. Å bestille i billettkontoret er billigere, men det er vanligvis utsolgt, da det er et av de mest besøkte museene i verden. Den elektroniske billetten på forhånd selges på mange nettsteder, jeg lar deg den offisielle her

Bestille billetter til Galleria dell'Accademia

Hvor mye koster det å komme inn i Galleria dell'Accademia?

Slavene, av Michelangelo| ©Tom
Slavene, av Michelangelo| ©Tom

En voksenbillett kjøpt i billettkontoret koster rundt 16 euro. En billett for unge mellom 18 og 25 år koster 6 euro. Barn er gratis.

Dessverre er det praktisk talt umulig å kjøpe billett på billettkontoret, og den vanligste prisen er forhåndsprisen.

Finnes det rabatterte billetter?

Ungdom mellom 18 og 25 år betaler under halvparten av billettprisen for voksne. Mindreårige og andre grupper kommer inn gratis.

Bestill billetter til Accademia Gallery

Kan jeg besøke Galleria dell'Accademia gratis?

Skulpturer inne i Galleria dell'Accademia| ©Philip Wood Photography
Skulpturer inne i Galleria dell'Accademia| ©Philip Wood Photography

Disse gruppene har gratis adgang:

 • Barn og ungdom under 18 år
 • EU-borgere med nedsatt funksjonsevne og et familiemedlem eller en ledsager.
 • Studentgrupper fra EU-land, i følge med lærere
 • Turistguider fra EU-land
 • Personer med studie- eller forskningsbevis fra italienske og utenlandske skoler eller universiteter, akademier og forsknings- og kulturinstitutter.

Tips for ditt besøk

Piazza del Duomo| ©Philip Mallis
Piazza del Duomo| ©Philip Mallis

Galleria dell'Accademias åpningstider

Galleria dell'Accademia er åpent fra tirsdag til søndag og stengt på mandager. Normal åpningstid er fra 8.15 til 18.50.

På lørdager er det obligatorisk å bestille billett på forhånd.

Bortsett fra mandager er det stengt 1. januar og 25. desember.

Billettkontoret stenger 30 minutter før stengetid.

Slik kommer du deg til Galleria dell'Accademia

Galleria dell'Accademia i Firenze ligger i Via Ricasoli 58-60, i det historiske sentrum av byen, like ved Piazza del Duomo. Du kan nå den til fots fra et hvilket som helst punkt i sentrum, om bord på turistbussen eller på bybusslinjene 1 og 17.

Bestille billetter til Galleria dell'Accademia

Er Galleria dell'Accademia i Firenze verdt et besøk?

Delvis utsikt over Michelangelos Davi...
Delvis utsikt over Michelangelos Davi...

Ja, Galleria dell'Accademia i Firenze inneholder den viktigste skulpturen i verden: Michelangelos "David". Det er et mesterverk som rettferdiggjør en tur til Firenze.

Michelangelos David

"David" er selve innbegrepet av renessansen og er uten tvil den mest gjenkjennelige skulpturen i kunsthistorien. Den imponerende og modige holdningen til en storslått ung mann på høyden av sitt liv med absolutt tro på Gud før konfrontasjonen med Goliat, symboliserte den florentinske republikkens makt på sitt høydepunkt på 1500-tallet.

Michelangelo brukte opptil tre år på å hugge ut sin "David" fra en enorm blokk av den verdifulle Carrara-marmoren, fra 1501 til 1504, da han var 20 år gammel, i verkstedene til Opera del Duomo.

Det var meningen at denne imponerende skulpturen skulle plasseres sammen med andre skulpturer som representerer Det gamle testamentet, på en utvendig støttepilar i apsis i katedralen i Firenze, men den ble til slutt flyttet til en annen eksepsjonell plassering ved portene til Ponte Vecchio på Piazza della Signoria. Siden 1873 har "David" blitt oppbevart i Galleria dell'Accademia av bevaringshensyn.

Andre fremragende verk

 • Andre skulpturer av Michelangelo, disse uferdige, som "Prigioni" og "San Matteo".
 • En stor utstilling av religiøse malerier med verk av andre store renessansemestre som Fra Filippo Lippi, Botticelli og Andrea Orcagna.
 • En utstilling av antikke musikkinstrumenter.

Bestill en guidet tur til Accademia-galleriet

Hva får jeg se i Uffizi-galleriet?

Venus fra Urbino, Tizian| ©joanaziller
Venus fra Urbino, Tizian| ©joanaziller

Dette palasset og museet ble påbegynt av Giorgio Vasari i 1560 på oppdrag fra hertug Cosimo I de' Medici, og inneholder en av de eldste og viktigste kunstsamlingene i verden, med to millioner besøkende i året, den mest besøkte i hele Italia.

Navnet, Galleria delle Uffizi, skyldes at det ble designet for å erstatte Palazzo Vecchio som sete for kontorene til de florentinske magistratene, og ble brukt som bolig og forvalter av kunstverkene som ble samlet i flere tiår av Medici-familien, renessansens mektigste og mest innflytelsesrike dynasti i Firenze, som var kjent for sitt arbeid som beskytter av sine viktigste vitenskapsmenn og kunstnere.

De viktigste verkene

 • Botticellis "Våren" og "Venus' fødsel",
 • Leonardo da Vincis "Bebudelsen" og "Tilbedelsen av de hellige tre konger".
 • "Jomfruen med gullfinken" av Rafael,
 • Tizians "Venus fra Urbino".
 • Malerier av blant andre Michelangelo og Giotto.
 • Greske og romerske statuer, trykk og tegninger.

Bestill billetter til Galleria dell'Accademia

Andre interessante besøk i Firenze

Venus og Amor, av Jacopo da Pontormo| ©Mongolo1984
Venus og Amor, av Jacopo da Pontormo| ©Mongolo1984

I tillegg til Galleria dell'Accademia har Firenze mye mer kunstnerisk arv. For å finne ut de beste måtene å oppdage den på, ikke gå glipp av disse andre artiklene på Omvisninger og dagsturer fra Firenze, Billetter og Omvisning i Duomo Firenze: alternativer, åpningstider, hvordan man kan komme seg dit og mer o Billetter og Omvisning i Galleria Uffizi i Firenze: se alle de mulige valgene.

Ofte stilte spørsmål

 • Er Accademia Gallery gratis på søndager?

  Ja og nei. Accademia-galleriet er bare gratis den første søndagen i hver måned. Og faktisk er det den verste tiden å besøke galleriet, spesielt om sommeren, da horden av besøkende gjør det kaotisk og ubehagelig å utforske museet.

 • Hvorfor er Accademia Gallery så kjent?

  Accademia-galleriet er berømt for å huse mange av Michelangelos skulpturer, inkludert den berømte statuen av David. Det er også kjent for Kolossesalen og Fangenes sal, som begge huser noen av de mest dramatiske og stemningsfulle statuene i Italia.

 • Når på dagen er det best å besøke Accademia Gallery?

  Uavhengig av tidspunktet er det mer enn sannsynlig at du vil finne en kø, men du kan unngå de store folkemengdene hvis du besøker tidlig på morgenen eller fra kl. 17.00 og utover, da folkemengdene har tynnet ut.