Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Calanques-cruise i Marseille

Å ta et cruise rundt Marseille, slappe av i solen mens du nyter utsikten over Les Calanques er en flott plan du ikke må gå glipp av.

Chloé Girard

Chloé Girard

6 minutter lest

Calanques-cruise i Marseille

Calenques | ©Ishm

Calanques nasjonalpark i Middelhavet, et magisk sted som lyser opp små fjorder med turkis vann og hvite klipper som ser ut som paradis på jord. Landskapet i Marseille i Calanques er bratt og ulendt, fullt av klippestier, vakre hvite strender og hemmelige viker som plutselig dukker opp der Middelhavet har formet fjellet.

Noen av disse vikene, kalt "calanques", er bare tilgjengelige sjøveien, med båt eller kajakk. Med dette i tankene er en original måte å oppdage området på å ta et cruise i Marseille for å nyte utsikten, en solrik dag og havbrisen i ansiktet.

Det beste alternativet

Tur med Seilbåt i Marseille

Seiltur langs kysten av nasjonalparken Calanques med lunsj inkludert.

Dette Calanques-cruiset med lunsj og snorkling lar deg nyte denne fantastiske nasjonalparken fra sjøen, og fullføre turen til Marseille med en veldig avslappende dag med sol og sjø med fantastisk utsikt.

Varighet: 7 timer

Følelsen av å seile om bord i en seilbåt, spise en deilig lunsj og slappe av i solen mens du observerer en flott natur er planen alle drømmer om i ferien.

Eventyret starter kl. 11.00 på brygge 72 i havnen, hvor du vil seile langs den franske kysten på en fascinerende 7-timers tur gjennom den gamle havnen og øya If til den vakre Calanques nasjonalpark.

Det er her en av mine favorittdeler av denne utflukten finner sted: kapteinen kaster anker i Calanques slik at reisende kan dykke ned i det krystallklare vannet i Middelhavet. Og det er ikke alt! Du får til og med muligheten til å bruke snorkleutstyret som tilbys av aktivitetsoperatøren for å dykke under havet. Det er flott!

Anbefales hvis... Du ikke vil gå glipp av denne opplevelsen i Marseille, der du kan nyte en avslappende dag om bord på en komfortabel seilbåt inkludert lunsj, drikke og snorkleutstyr.

Hva vil du se på båtturen rundt Marseille?

Vieux Port, Marseille| ©Jeanne Menjoulet
Vieux Port, Marseille| ©Jeanne Menjoulet

I dag fungerer Vieux Port som en marina, men det var en gang en av de viktigste havnene i det vestlige Middelhavet. Noen av de omkringliggende monumentene er:

  • Fort Saint-Jean: fra det 12. århundre, er det et unikt sted å observere byens skyline. Det er forbundet med en gangbro til MuCem-museet.
  • Mucem: er museet for europeiske sivilisasjoner og middelhavskulturer, som ble innviet i 2013 for å formidle de ulike middelhavskulturene. Du kan besøke det ved å kjøpe billetter til Mucem på forhånd.
  • Fort Saint Nicolas: en militærbygning fra 1600-tallet som ble bestilt av kong Ludvig XIV for å kontrollere sjøveien inn til byen. Festningsvollene kan besøkes for å beundre utsikten over havnen og Marseille.
  • Katedraleni Marseille: bygget på 1800-tallet, er denne kirken i romansk-bysantinsk stil unik i Frankrike, ettersom den fremkaller den orientalske stilen som var på moten på den tiden.
  • Fyrpalasset: Napoleon III fikk bygget dette palasset til sin kone, keiserinne Eugénie, i 1852. Det ble senere brukt som sykehus og medisinsk skole.
  • BasilikaenNotre Dame de la Garde: ligger på den høyeste bakken i nærheten av den gamle havnen. Denne basilikaen i bysantinsk stil er kronet av en skulptur av Jomfru Maria, sjømennenes og Marseilles beskytter.
  • Châteaud'If: Denne festningen fra 1500-tallet inspirerte forfatteren Alexandre Dumas til å finne fengselet der hovedpersonen i hans berømte roman "Greven av Monte Cristo" ble fengslet. Du kan bestille billetter til Château d'If for å se innsiden.
  • Til slutt ankommer båten Calanques nasjonalpark, et magisk sted med hvite klipper og små bukter med turkis vann. Landskapet er fantastisk, verdig et postkort.

Bestill en båttur på Calanques i Marseille

Hvorfor er Calanques verdt et besøk?

Ruter å oppdage i hjertet av naturen| © Thibse
Ruter å oppdage i hjertet av naturen| © Thibse

I nasjonalparken Calanques, sør for Marseille, er det en kyststripe på mer enn 20 kilometer mellom landsbyen La Madrague og Cassis, hvis bukter er svært populære blant innbyggerne i Marseille.

Mange reisende strømmer dit, spesielt om sommeren, for en avslappende ferie i Provence for å nyte solen, vannet og naturen i all sin prakt.

Hvis du planlegger en tur til Marseille, kan Les Calanques være det perfekte supplement til turen til byen for å nyte noen øyeblikk med avslapning og frakobling mens du beundrer det vakre landskapet fra havet. På dette fantastiske stedet kan du også nyte følgende aktiviteter:

Båttur, det beste alternativet

Disse populære buktene i Marseille er en av de største turistattraksjonene i Sør-Frankrike på grunn av sin skjønnhet.

Etter min mening er denne båtturen den beste måten å oppdage Calanques nasjonalpark og tilbringe en avslappende dag i Marseille mens du er i kontakt med naturen og nyter den spektakulære utsikten over Middelhavet.

Enten du velger det kortere cruiset eller det mer omfattende alternativet, er det utrolig å se klippene og vannet i Calanques fra båten.

Bestill båttur til Calanques i Marseille

Tips for å nyte et Calanques-cruise i Marseille

Drømmeaktige landskap| © Thibse
Drømmeaktige landskap| © Thibse

Bestill på forhånd

For å garantere din plass på et cruise i Marseille, er mitt råd å bestille online så langt på forhånd som mulig. Dette vil tillate deg å gjøre det beste valget.

Når du har bestilt, vil du motta en e-postbekreftelse med alle detaljene som vil fungere som kvittering.

Kom i god tid for å få den beste plassen

Prøv å ankomme brygga litt tidlig for å komme om bord først og få et godt sted på dekk på båten for de beste bildene, utsikten fra disse vikene er vakker!

Ikke bli besatt av bilder

Når du begynner å seile, har du god tid til å ta mange bilder av landskapet underveis. Så nyt turen i ro og mak og la deg være stjernen i øyeblikket, ikke kameraet ditt.

Kombiner det med andre aktiviteter

Du har allerede sett at det finnes cruise som også inkluderer andre opplevelser som piknik, middager, dans eller bading i vikene. Med disse pakkene kan du spare tid og penger, så hvis du har en annen aktivitet i Marseille i tankene, foreslår jeg at du vurderer dette alternativet.

Velg en solrik dag

For et middelhavscruise er det best å sjekke værmeldingen for å forsikre deg om at det blir sol den datoen du vil bestille plass.

Marseille har et behagelig, mildt klima det meste av året, og siden sommeren er tørr og varm, er alt mye mer behagelig i Provences solskinn!

Beskytt deg mot solen under cruiset

Under cruiset ditt vil huden din bli utsatt for solen, så beskytt deg med en god solkrem for å unngå solbrenthet, en hatt for å beskytte hodet og solbriller for å beskytte synet ditt, da lyset i Middelhavet kan være veldig intenst rundt middagstid.

Bruk passende klær og fottøy

Når du kler deg for et cruise i Calanques eller Marseille, anbefaler jeg at du tar hensyn til hvilken type cruise du skal på. Det vil si at et cruise med middag og dans om bord ikke er det samme som et cruise der du skal ha piknik eller stoppe for en dukkert i sjøen.

Jeg foreslår at du bruker komfortable sko og uformelle klær til denne typen aktiviteter, som du kan legge til et mer elegant preg med tilbehør hvis for eksempel arrangementet finner sted om kvelden, og du skal spise middag og danse om bord på båten.

Bestill båtturen på Calanques i Marseille

Hvis du er interessert i en båttur på Calanques, vil du også være interessert i

Marseille| © kbxxus
Marseille| © kbxxus

Et cruise til Marseille er en fantastisk opplevelse for å slappe av i ferien og nyte Middelhavet og dette hjørnet av Provence på en annerledes måte.

Imidlertid er en spasertur i Marseille også en utmerket plan for å oppdage de mest emblematiske monumentene, lære om historien til denne byen og dens rike kulturarv - det er den eldste byen i Frankrike! I innlegget mitt Hva å se og gjøre i Marseille, forteller jeg deg de viktigste tingene du ikke bør gå glipp av.

Dette er din sjanse til å spasere gjennom de sjarmerende gatene, nyte den avslappede atmosfæren i nabolagene og la deg forføre av den beste bouillabaisse i verden som tilberedes der. Du vil bli forelsket i Marseille!

Bestill en båttur på Calanques i Marseille