Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Dagsturer til Brugge fra Brussel

Å besøke Brugge er som å være i et eventyr: Her er de beste alternativene for å besøke byen fra Brussel.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutter lest

Dagsturer til Brugge fra Brussel

Typiske fasader i Brugge | ©Oliver Depaep

Brugge er enda mer berømt enn den belgiske hovedstaden. Hvert år tar denne lille byen i Flandern imot 3 millioner besøkende og er den mest besøkte byen i landet.

Årsakene er kanalene, de brosteinsbelagte gatene, middelalderbygningene og en sjarm som er vanskelig å beskrive med ord.

Det beste alternativet

Dagstur til Brugge fra Brussel

Oppdag Brugge på en privat omvisning

Besøk Brugge med en historisk ekspertguide, og oppdag ikoniske severdigheter som Kjærlighetssjøen, torget Grote Markt og Gruuthuse-museet. Nyt en hel dag med sightseeing og opplevelser i denne drømmebyen.

Brugge er en by som du forelsker deg i bare ved å se på den, men hvis du i tillegg tar en guidet tur i Brugge fra Brussel i en liten gruppe, vil du bli kjent med de viktigste hjørnene, historien og legendene. Opplevelsen er langt bedre enn å besøke Brugge på egen hånd.

Du får følge av en profesjonell guide, men har samtidig tid til å utforske byen i ditt eget tempo. Du kan blant annet besøke Grote Markt, St. John's Hospital, Rosary Quay og den berømte innsjøen Minnewater.

Derfor anbefaler jeg denne turen: Dette er en av de mest prisgunstigeturene til Brugge fra Brussel. Du kommer tilbake etter å ha sett byen i dybden, og du kan gjøre det uten å stresse, med en god balanse mellom fritid og guidede turer.


Det mest komplette alternativet

Dagstur til Brugge og Ghent fra Brussel

Besøk det beste av Brugge og Gent på én dag

Den perfekte turen for å bli kjent med det vakre Brugge og benytte dagen til å besøke Gent. Du får følge av en ekspertguide, men du får også litt tid på egen hånd.

For de som ønsker å få mest mulig ut av tiden og komme tilbake fra turen etter å ha sett så mange steder som mulig, er det populært å kombinere en tur til Brugge med et besøk i Gent

Gent er en by som ligger 20 minutter fra Brugge og ofte blir oversett på grunn av berømmelsen til førstnevnte. Her er det imidlertid mye å se. Den er kjent som en universitetsby med et livlig kulturliv og har ingenting å misunne Brugge når det gjelder estetikk. Turen ledes av en profesjonell guide, en ekspert på historie, som forteller deg alt om de to viktigste byene i regionen.

I Gent får du i tillegg til en rundtur i det historiske sentrum blant annet se katedralen St. Bavon, slottet til grevene av Flandern og Nikolaikirken. I Brugge tar turen deg med til de mest fremtredende monumentene i byen (Brugge-katedralen og Helligblodsbasilikaen, Kjærlighetssjøen, Burgplassen...), slik at du får tid til å utforske det historiske sentrum i ditt eget tempo før du returnerer til Brussel.

Hvorfor jeg anbefaler denne turen: Hvis du bare er i Brussel i noen få dager og ønsker å se mer av Belgia uten å måtte reise rundt i hele landet, er denne turen det beste alternativet for deg.


Hvor mye koster en tur til Brugge fra Brussel?

Rådhuset i Brugge| ©R Boed
Rådhuset i Brugge| ©R Boed

Prisene varierer avhengig av varighet og hva som er inkludert, men du kan finne en dagstur til Brugge fra Brussel for 45 ¤ på Hellotickets. Denne turen varer en hel dag og tar deg i tillegg til Brugge også med til Gent.

Med tanke på hvor mye det ville kostet å besøke byen på egen hånd, betale for transport og leie en guide til å ta deg med på en byrundtur, er prisen mer enn rimelig.

Jeg har skrevet en artikkel om prisen på Brugge-turer fra Brussel, der du kan sammenligne kostnadene ved å bli med på en organisert tur med prisen for å besøke Brussel på egen hånd med tog, buss eller leiebil.

Bestill turen til Brugge fra Brussel

Hvor lang tid tar det å komme seg til Brugge fra Brussel?

Kanalene i Brugge med klokketårnet i bakgrunnen.| ©raider of gin
Kanalene i Brugge med klokketårnet i bakgrunnen.| ©raider of gin

Det tar omtrent halvannen time med bil. De guidede turene foregår som regel med vanlig buss eller minibuss, avhengig av hvor mange som er med på turen, så det foretrukne transportmiddelet er vanligvis bil.

Det praktiske med å reise med buss er at mange av turene inkluderer et stopp i Gent før eller etter besøket i Brugge (Gent ligger ca. en time fra Brugge og innebærer ingen stor omvei fra Brussel).

Bestill turen din til Brugge og Gent fra Brussel

Beste tidspunkt for å besøke Brugge fra Brussel

Dag i Brugge| ©Natividad Plaza Gonzalez
Dag i Brugge| ©Natividad Plaza Gonzalez

I helgene og på helligdager er byen full av turister. Hvis du har mulighet til å komme i løpet av uken, vil du også oppleve en tilstrømning av besøkende (det er tross alt den mest besøkte byen i Belgia), men i mindre grad.

Hvis du reiser til Brugge om vinteren, kommer du til å fryse, så ta med varme klær som holder deg varm. Fordelen med å reise til Brugge om vinteren er at det er langt færre reisende enn i høysesongen.

Men hvis du foretrekker et mildt klima når du besøker den sjarmerende byen Brugge, anbefaler jeg våren og høsten. Om sommeren kan det bli ganske varmt, selv om det ikke er så vanlig med veldig høye temperaturer (med mindre du havner i en hetebølge).

Bestill turen til Brugge fra Brussel

Hvor lenge Brugge-turene varer

Klokken| ©Cats Coming
Klokken| ©Cats Coming

Turene varer vanligvis én dag, og selv om du kan tilbringe mye lenger tid i Brugge, er én dag nok til å bli godt kjent med byen. Reisen fra Brussel er kort, noe som gjør at du får mest mulig ut av dagen.

Du får se de viktigste monumentene og torgene, og du har tid til å stoppe for lunsj og nyte restaurantene og de trange gatene. Noen av turene inkluderer til og med et besøk i Gent, noe som er et veldig godt alternativ hvis du ikke har så mye tid på turen til Brussel.

Hvis du fortsatt er usikker på hvor lang tid du vil bruke i byen, kan du ta en titt på artikkelen min om varigheten på turene til Brugge for å hjelpe deg med å organisere deg bedre.

Bestill turen til Brugge og Gent fra Brussel

Er Gent verdt et besøk på turen til Brussel?

Gatene i Brugge| ©Paco
Gatene i Brugge| ©Paco

Selvsagt er det det. Begge byene ligger mindre enn en time unna hverandre og Brussel, noe som gjør dem til det perfekte triangelet i Belgia.

Gents sentrum er ganske oversiktlig, og nesten alle severdighetene ligger relativt nærme, noe som gjør det enkelt å komme seg rundt på noen få timer.

De fleste turer til Brugge avrunder dagen med et stopp for å oppdage det beste av Gent. Hvis du ønsker å finne ut mer om dette alternativet for å se om det er verdt det, har jeg skrevet en guide om å besøke Gent på Brugge-turen din. Sjekk den ut!

Besøke Brugge med barn

Bli kjent med Brugge| ©Jaume CP BCN
Bli kjent med Brugge| ©Jaume CP BCN

Det er en god idé åbesøke Brugge med barn på en utflukt fra Brussel, spesielt hvis du gjør det på en organisert tur der du ikke trenger å bekymre deg for å måtte ordne alt på egen hånd.

Generelt er avstanden fra Brussel ikke særlig lang, så reisen er behagelig og ikke altfor slitsom for de minste. I Brugge vil de brosteinsbelagte gatene, de eventyrlige husene og kanalene få dem til å føle seg som i en Disney-film. De kommer til å elske det.

Sørg for at de er forberedt på kulden hvis dere reiser om vinteren, for selv om temperaturen ikke er så forskjellig fra Brussel, vil dere kanskje kjenne fuktigheten mer. Ellers er det bare å gjøre seg klar til å nyte Brussel med hele familien!

Bestill turen til Brugge fra Brussel

Hvor (og hva) du kan spise og drikke på turen til Brugge

Øl fra Brussel| ©Oriol Garcia
Øl fra Brussel| ©Oriol Garcia

Som en god belgisk by er Brugge full av steder som tilbyr lokalbefolkningen og besøkende alle slags tradisjonelle delikatesser: det berømte håndverksølet, den utsøkte sjokoladen og vaflene, utrolig kjøtt, fisk og blåskjell servert med pommes frites, hjemmelagde supper...

Det fine med å dra til Brugge på en organisert tur er at du i tillegg til å ha tid til å vandre rundt i byen på egen hånd, kan velge hva og hvordan du vil spise der.

Jeg har satt sammen en praktisk liten guide til spisesteder i Brugge, slik at du ikke trenger å bekymre deg for noe som helst.

Slik kommer du deg til Brugge

Brugge opplyst om natten| ©Olivier Depaep
Brugge opplyst om natten| ©Olivier Depaep

Hvis du vurderer å reise til Brugge, enten på egen hånd eller med en organisert tur, har jeg i denne artikkelen beskrevet hvordan du kommer deg til Brugge fra Brussel.

Med tog

Tog til Brugge går omtrent hvert 15. minutt hele dagen fra de tre togstasjonene i Brussel (Midi eller Sud, Nord og Central). Hver reise koster rundt 16 euro, og du trenger ingen reservasjon, så jeg anbefaler at du ser byen i ditt eget tempo og bare går tilbake til stasjonen og returnerer til Brussel når du er fornøyd med besøket.

Med buss

Bussen tar lengre tid enn toget (rundt halvannen time) og har færre avganger på dagtid, men hvis du vil spare penger, kan du kjøpe billetter fra 6 euro hver vei.

Med leiebil

Hvis du foretrekker å være uavhengig og bevege deg rundt i ditt eget tempo, og du har leid bil under oppholdet i Brussel, vil du ikke ha noen problemer med å komme deg til Brugge. Brugge er den mest besøkte byen i landet og er godt skiltet, spesielt hvis du kommer fra hovedstaden.

Bestill turen til Brugge fra Brussel

Hva du bør se i Brugge

Interiørdekorasjon i Helligblodsbasilikaen i Brugge.| ©It's No Game
Interiørdekorasjon i Helligblodsbasilikaen i Brugge.| ©It's No Game

Alle turene dekker de viktigste severdighetene i byen, slik at du ikke går glipp av noe viktig under besøket i "Nordens Venezia". Men hvis du har tid til å utforske på egen hånd, må du ikke gå glipp av følgende monumenter og severdigheter:

Hovedtorget

Dette er byens hjerte og kalles Grote Markt. I sentrum finner du en statue til ære for lokale helter og det berømte klokketårnet Belfort. Ta deg tid til å vandre rundt, ta bilder og utforske noen av restaurantene, selv om disse riktignok er svært turistorienterte.

Burg-torget

Her finner du rådhuset, justispalasset og Helligblodsbasilikaen. Det er også et av de travleste stedene i byen.

Basilikaen av det hellige blod

Basilikaen har fått navnet sitt fordi den sies å inneholde dråper av Kristi blod. Du kan besøke den hver dag fra kl. 9.30 til 12.00 og fra 14.00 til 17.00, men pass på at det ikke foregår noen seremonier før du går dit.

Kjærlighetens innsjø

Dette er et av de mest populære kanalområdene. Du får tilgang til det hvis du tar en båttur, noe som anbefales minst én gang for opplevelsens skyld. En halvtimes tur langs kanalene koster rundt 8 euro.

Frelserkatedralen

Den eldste kirken i Brugge har et 100 meter høyt tårn fra 1100-tallet og huser en rekke kunstverk. Alle er åpne hver dag, men åpningstidene varierer avhengig av årstid og ukedag.

Vår Frue kirke

Kjent for sin Madonna i marmor av Michelangelo. Det er en bygning i gotisk stil som er stengt for publikum på mandager.

Bestill turen til Brugge fra Brussel

Praktiske tips for en dagstur til Brugge fra Brussel

Ta en spasertur gjennom gatene i Brugge| ©Dan Visan
Ta en spasertur gjennom gatene i Brugge| ©Dan Visan

Du kommer til å ha god tid

Første gang jeg besøkte Brugge hadde jeg bare én dag på meg til å se hele byen, og det betydde at jeg hastet fra et sted til et annet uten å nyte den så mye som jeg fortjente. Nå hadde jeg rikelig med tid.

Det historiske sentrum av Brugge er overkommelig å besøke på én dag, så ikke bli overveldet og gå rundt i ro og mak. Hvis du tar toget, bør du huske at det er en kontinuerlig rutetabell, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å være ferdig til et bestemt tidspunkt.

Fortap deg i de smale gatene

Få byer har så mye sjarm som Brugge. Når du har sett de viktigste severdighetene, anbefaler jeg at du vandrer rundt i gatene og kanalene på jakt etter magiske steder - du finner dem helt sikkert. Gå heller ikke glipp av sjokoladebutikkene, som er omhyggelig vedlikeholdt.

Se på solnedgangen ved Rosary Quay

Dette er et av de beste stedene i byen. Hvis du overnatter, vil du oppdage en annen by med et yrende natteliv, men i så fall må du bestille bord på forhånd på restauranter eller hoteller.

Bestill utflukt til Brugge fra Brussel

Hvis du er interessert i å ta en tur til Brugge fra Brussel, vil du også være interessert i

Manneken Pis, Brussel| ©Enrique Fernández
Manneken Pis, Brussel| ©Enrique Fernández

Brugge-utflukten er utvilsomt den mest populære utflukten du kan ta under reisen til Brussel, men det er ikke den eneste. I denne artikkelen om de beste utfluktene fra Brussel og rundturer i byen finner du mange flere alternativer, inkludert besøk i nærliggende byer som Antwerpen og Amsterdam.

Du finner også opplevelser du kan gjøre uten å forlate Brussel, som øl- eller sjokoladesmaking og byvandringer.