Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Dagsturer til Brugge fra Brussel

Å besøke Brugge er som å leve seg inn i et eventyr: her er de beste alternativene for å besøke byen fra Brussel.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutter lest

Dagsturer til Brugge fra Brussel

Typiske fasader i Brugge | ©Oliver Depaep

Brugge er enda mer kjent enn den belgiske hovedstaden. Hvert år mottar denne lille byen i Flandern 3 millioner besøkende og er den mest besøkte byen i landet.

Årsakene: kanalene, de brosteinsbelagte gatene, middelalderbygningene og en sjarm som er vanskelig å beskrive med ord.

Det beste alternativet

Dagstur til Brugge fra Brussel

Oppdag Brugge på en privat omvisning

Besøk Brugge med en historisk ekspertguide og oppdag ikoniske severdigheter som kjærlighetssjøen, Grote Markt eller Gruuthuse-museet. Nyt en hel dag med sightseeing i denne drømmebyen.

Brugge er en by som du forelsker deg i bare ved å se på den, men hvis du også tar en guidet omvisning i Brugge fra Brussel i en liten gruppe, vil du bli kjent med de viktigste hjørnene, historien og legendene. Opplevelsen er langt bedre enn å besøke Brugge på egen hånd.

Du vil bli ledsaget av en profesjonell guide, men du vil ha ledig tid til å utforske byen i ditt eget tempo. Du vil kunne besøke Grote Markt, St John's Hospital, Rosary Quay og den berømte Minnewater Lake, blant andre viktige punkter i byen.

Hvorfor jeg anbefaler denne turen: Dette er en av de beste valuta for pengene-turene til Brugge fra Brussel. Du vil komme tilbake etter å ha sett byen i dybden, og du vil kunne gjøre det uten å stresse, og balansere fritid med guidede turer.


Det mest komplette alternativet

Dagstur til Brugge og Ghent fra Brussel

Besøk det beste av Brugge og Gent på én dag

Den perfekte turen for å bli kjent med skjønnheten i Brugge og dra nytte av dagen til å besøke Gent. Du vil bli ledsaget av en ekspertguide, men du vil også ha litt fritid.

For de som liker å få mest mulig ut av tiden sin og komme tilbake fra turen etter å ha sett så mange steder som mulig, er det populært å kombinere en tur til Brugge med et besøk i Gent

Gent er en by som ligger 20 minutter fra Brugge og ofte overses av berømmelsen til førstnevnte. Det er imidlertid mye å se. Den er kjent som en universitetsby med et livlig kulturliv og har ingenting å misunne Brugge når det gjelder estetikk. Turen ledes av en profesjonell guide som er ekspert på historie og som vil fortelle deg alt om de to viktigste byene i regionen.

I Gent vil du, i tillegg til å besøke det historiske sentrum, se steder som: St. Bavon-katedralen, slottet til grevene av Flandern og St. Og i Brugge vil den ta deg til de mest fremragende monumentene i byen (Brugge-katedralen og basilikaen for det hellige blod, kjærlighetssjøen, Burg Square ...), slik at du får tid til å utforske det historiske sentrum i ditt eget tempo før du returnerer til Brussel.

Hvorfor jeg anbefaler denne turen: Hvis du bare er i Brussel i noen dager og ønsker å se mer av Belgia uten å måtte ta en rundtur i landet, er denne turen det beste alternativet for deg.


Hvor mye koster en tur til Brugge fra Brussel?

Brugge rådhus| ©R Boed
Brugge rådhus| ©R Boed

Prisene varierer avhengig av varighet eller hva som er inkludert, men du kan finne en dagstur til Brugge fra Brussel for 45 ¤ i Hellotickets. Denne turen varer en hel dag, og i tillegg til Brugge tar den deg også til å se Gent.

Tatt i betraktning hvor mye det vil koste å besøke byen på egen hånd, betale for transport og ansette en guide for å ta deg med på en bytur, er prisen mer enn rimelig.

Jeg har skrevet en artikkel om prisen på Brugge-turer fra Brussel der du kan sammenligne kostnadene ved å bli med på en organisert tur sammenlignet med prisen for å besøke Brussel på egen hånd med tog, buss eller leiebil.

Bestill din tur til Brugge fra Brussel

Hvor lang tid tar det å komme seg til Brugge fra Brussel?

Kanalene i Brugge med klokketårnet i bakgrunnen.| ©raider of gin
Kanalene i Brugge med klokketårnet i bakgrunnen.| ©raider of gin

Det tar omtrent halvannen time med bil. Guidede omvisninger bruker vanligvis enten en vanlig buss eller en minibuss, avhengig av antall personer på turen, så den foretrukne transportmåten er vanligvis med bil.

Det praktiske med å reise med buss er at mange av turene inkluderer et stopp i Gent før eller etter besøket i Brugge (Gent ligger omtrent en time fra Brugge og innebærer ikke en stor omvei fra Brussel).

Bestill din tur til Brugge og Gent fra Brussel

Beste tid for å besøke Brugge fra Brussel

I helgene og på helligdager er byen full av turister. Hvis du kan komme deg dit på hverdager, vil du også se mye færre besøkende (det er tross alt den mest besøkte byen i Belgia).

Hvis du drar til Brugge om vinteren, vil du bli kald, så ta med varme klær for å holde deg varm. Fordelen med å reise til Brugge om vinteren er at du vil finne langt færre reisende enn i høysesongen.

Men hvis du foretrekker et mildt klima for å besøke den sjarmerende byen Brugge, anbefaler jeg våren og høsten. Om sommeren kan det bli ganske varmt, selv om det ikke er så vanlig å finne veldig høye temperaturer (med mindre du blir fanget i en hetebølge).

Bestill reisen din til Brugge fra Brussel

Hvor lenge Brugge-turer varer

De varer vanligvis en dag, og selv om du kan tilbringe mye lenger tid i Brugge, vil en dag være nok til å bli godt kjent med byen. Turen fra Brussel er kort, noe som gjør at du får mest mulig ut av dagen.

Du får se de viktigste monumentene og torgene, og du får tid til å spise lunsj og nyte restaurantene og de trange gatene. Noen turer inkluderer til og med et besøk i Gent, som er et veldig godt alternativ hvis du ikke har mye tid under turen til Brussel.

Hvis du fortsatt ikke er sikker på hvor mye tid du vil bruke i byen, kan du ta en titt på artikkelen min om varigheten på turene til Brugge for å hjelpe deg med å organisere deg bedre.

Bestill din tur til Brugge og Gent fra Brussel

Er Gent verdt et besøk under turen til Brussel?

Selvfølgelig er det det. Begge byene ligger mindre enn en time unna hverandre og Brussel, noe som gjør dem til det perfekte triangelet for din tur til Belgia.

Gents sentrum er ganske overkommelig, og nesten alle severdighetene ligger relativt nær hverandre, noe som gjør det enkelt å komme seg rundt på noen få timer.

De fleste utflukter til Brugge avrunder dagen med et stopp for å oppdage det beste av Gent. Hvis du vil finne ut mer om dette alternativet for å se om det er verdt det eller ikke, har jeg skrevet en guide om å besøke Gent på Brugge-turen din. Sjekk den ut!

Å besøke Brugge med barn

Åbesøke Brugge med barn på en utflukt fra Brussel er en god idé, spesielt hvis du gjør det på en organisert tur der du ikke trenger å bekymre deg for å måtte ordne alt på egen hånd.

Generelt er avstanden fra Brussel ikke veldig lang, så reisen er hyggelig og ikke for slitsom for de små. En gang i Brugge vil brosteinsbelagte gater, eventyrhus og kanaler få dem til å føle seg som om de er i en Disney-film. De vil elske det.

Forsikre deg om at du tar dem forberedt på kulden hvis du drar om vinteren, selv om temperaturene ikke er mye forskjellige fra Brussel, kan du føle fuktigheten mer. Ellers, gjør deg klar til å nyte Brussel med hele familien!

Bestill reisen din til Brugge fra Brussel

Hvor (og hva) du kan spise og drikke på turen til Brugge

Som en god belgisk by er Brugge full av steder som tilbyr lokalbefolkningen og besøkende alle slags tradisjonelle delikatesser: dets berømte håndverksøl, deilige sjokolader og vafler, utrolig kjøtt, fisk og blåskjell servert med pommes frites, hjemmelagde supper ...

Det fine med å dra til Brugge på en organisert tur er at du i tillegg til å ha ledig tid til å vandre rundt i byen på fritiden, kan du velge hva og hvordan du vil spise der.

Jeg har satt sammen en hendig liten guide til spisesteder i Brugge, slik at du ikke trenger å bekymre deg for noe som helst.

Hvordan komme seg til Brugge

Brugge opplyst om natten| ©Olivier Depaep
Brugge opplyst om natten| ©Olivier Depaep

Hvis du tenker på å organisere en tur til Brugge, enten på egen hånd eller på en organisert tur, har jeg i denne artikkelen beskrevet hvordan du kommer deg til Brugge fra Brussel.

Med tog

Tog til Brugge går omtrent hvert 15. minutt hele dagen fra de tre togstasjonene i Brussel (Midi eller Sud, Nord og Central). Hver reise koster rundt 16 euro, og du trenger ikke reservasjon, så jeg anbefaler at du ser byen i ditt eget tempo og bare drar tilbake til stasjonen og returnerer til Brussel når du er fornøyd med besøket ditt.

Med buss

Bussen tar lengre tid enn toget (rundt halvannen time) og har færre avganger i løpet av dagen, men hvis du vil spare penger, er billetter tilgjengelig fra 6 euro hver vei.

Med leiebil

Hvis du foretrekker å være uavhengig og bevege deg rundt i ditt eget tempo, og du har leid en bil for oppholdet i Brussel, vil du ikke ha noen problemer med å komme deg til Brugge. Som den mest besøkte byen i landet er Brugge godt skiltet langs veiene, spesielt hvis du reiser fra hovedstaden.

Bestill reisen din til Brugge fra Brussel

Hva du bør se i Brugge

Dekorasjon av interiøret i Helligblodsbasilikaen i Brugge.| ©It's No Game
Dekorasjon av interiøret i Helligblodsbasilikaen i Brugge.| ©It's No Game

Alle turene dekker de viktigste severdighetene i byen for å sikre at du ikke går glipp av noe viktig under ditt besøk i "Nordens Venezia". Men hvis du har tid til å utforske i ditt eget tempo, bør du ikke gå glipp av følgende monumenter og severdigheter:

Stortorget

Kjent som Grote Markt, er dette hjertet av byen. I sentrum finner du en statue dedikert til lokale helter og også det berømte klokketårnet i Belfort. Ta deg tid til å vandre rundt, ta bilder og utforske noen av restaurantene, selv om sistnevnte riktignok er veldig turistorienterte.

Burg-plassen

Det er her du finner rådhuset, justispalasset og Helligblod-basilikaen. Det er også et av de travleste stedene i byen.

Helligblod-basilikaen

Den skylder sitt navn til det faktum at den sies å inneholde dråper av Kristi blod. Du kan besøke den hver dag fra 9:30 til 12:00 og fra 14:00 til 17:00, men sørg for at ingen seremonier finner sted før du går.

Kjærlighetens innsjø

Dette er et av de mest populære kanalområdene. Du kan få tilgang til det hvis du tar en båttur, noe som anbefales minst én gang for opplevelsen. En halvtimes tur langs kanalene kan koste rundt 8 euro.

Sankt Frelsers katedral

Den eldste kirken i Brugge har et 100 meter høyt tårn fra 1100-tallet og huser forskjellige kunstverk. Alle er åpne hver dag, men åpningstidene varierer avhengig av årstid og ukedag.

Vår Frue kirke

Kjent for sin marmormadonna av Michelangelo. Det er en bygning i gotisk stil som er stengt for publikum på mandager.

Bestill din tur til Brugge fra Brussel

Praktiske tips for ditt besøk til Brugge fra Brussel på én dag

Nyt en spasertur gjennom gatene i Brugge| ©Dan Visan
Nyt en spasertur gjennom gatene i Brugge| ©Dan Visan

Du har god tid

Første gang jeg dro til Brugge hadde jeg bare én dag til å se hele byen, og det betydde at jeg hastet fra det ene stedet til det andre uten å nyte den så mye som jeg fortjente. Nå hadde jeg god tid.

Det historiske sentrum av Brugge er overkommelig å besøke på én dag, så ikke bli overveldet og gå rundt i ro og mak. Hvis du reiser med tog, husk at det er en kontinuerlig rutetabell, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å avslutte besøket på et bestemt tidspunkt.

Gå deg vill i de trange gatene

Få byer har så mye sjarm som Brugge. Når du har sett de viktigste severdighetene, anbefaler jeg å vandre rundt i gatene og kanalene på jakt etter magiske steder; du vil garantert finne dem. Ikke gå glipp av sjokoladebutikkene, som er nøye stelt.

Se solnedgangen på Rosenkranskaia

Dette er et av de beste stedene i byen for å gjøre det. Hvis du overnatter, vil du oppdage en annerledes by med et rikt natteliv, men i så fall bør du bestille bord på forhånd på restauranter eller hoteller.

Bestill din utflukt til Brugge fra Brussel

Hvis du er interessert i å ta en tur til Brugge fra Brussel, vil du også være interessert i

Manneken Pis, Brussel| ©Enrique Fernández
Manneken Pis, Brussel| ©Enrique Fernández

Brugge-utflukten er utvilsomt den mest populære utflukten du kan ta under turen til Brussel, men det er ikke den eneste. I denne artikkelen om de beste utfluktene fra Brussel og turer i byen finner du mange flere alternativer, inkludert besøk til nærliggende byer som Antwerpen eller Amsterdam.

Du vil også finne opplevelser du kan gjøre uten å forlate Brussel, for eksempel øl- eller sjokoladesmaking og byvandringer.