Dagsturer til Brugge fra Brussel

Å besøke Brugge er som å leve seg inn i et eventyr: Her er de beste alternativene for å besøke byen fra Brussel.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutter lest

Dagsturer til Brugge fra Brussel

Typiske fasader i Brugge | ©Oliver Depaep

Brugge er enda mer berømt enn den belgiske hovedstaden. Hvert år tar denne lille byen i Flandern imot 3 millioner besøkende og er den mest besøkte byen i landet.

Årsakene: kanalene, de brosteinsbelagte gatene, middelalderbygningene og en sjarm som er vanskelig å beskrive med ord.

Det beste alternativet

Dagstur til Brugge fra Brussel

Oppdag Brugge på en privat omvisning

Besøk Brugge med en historisk ekspertguide og oppdag ikoniske severdigheter som Kjærlighetssjøen, Grote Markt-torget eller Gruuthuse-museet. Nyt en hel dag med sightseeing og sightseeing i denne drømmebyen.

Brugge er en by du blir forelsket i bare ved å se på den, men hvis du i tillegg tar en guidet omvisning i Brugge fra Brussel i en liten gruppe, blir du kjent med byens viktigste hjørner, dens historie og legender. Opplevelsen er langt bedre enn å besøke Brugge på egen hånd.

Du får følge av en profesjonell guide, men du får også tid til å utforske byen i ditt eget tempo. Du får blant annet besøke Grote Markt, St John's Hospital, Rosenkranskaien og den berømte Minnewater-sjøen.

Hvorfor jeg anbefaler denne turen: Dette er en av de mest prisgunstige turene til Brugge fra Brussel. Du kommer tilbake etter å ha sett byen i dybden, og du kan gjøre det uten å stresse, ved å balansere fritid med guidede turer.

Det mest komplette alternativet

Dagstur til Brugge og Ghent fra Brussel

Besøk det beste av Brugge og Gent på én dag

Den perfekte turen for å bli kjent med den vakre byen Brugge og benytte dagen til å besøke Gent. Du blir ledsaget av en ekspertguide, men du får også litt fritid.

For de som liker å få mest mulig ut av tiden og komme tilbake fra turen etter å ha sett så mange steder som mulig, er det mest populært å kombinere en tur til Brugge med et besøk i Gent

Gent er en by som ligger 20 minutter fra Brugge, og som ofte blir oversett av berømmelsen av Brugge. Det er imidlertid mye å se. Den er kjent som en universitetsby med et livlig kulturliv og har ingenting å misunne Brugge når det gjelder estetikk. Turen ledes av en profesjonell guide, en ekspert på historie, som vil fortelle deg alt om de to viktigste byene i regionen.

I Gent får du ikke bare se det historiske sentrum, men også steder som Bavon-katedralen, slottet til grevene av Flandern og Nikolaikirken, for å nevne noen. Og i Brugge blir du tatt med til de mest bemerkelsesverdige monumentene i byen (Brugge-katedralen og Helligblodsbasilikaen, Kjærlighetssjøen, Burg-plassen ...), slik at du får tid til å utforske det historiske sentrum i ditt eget tempo før du returnerer til Brussel.

Hvorfor jeg anbefaler denne turen: Hvis du bare er i Brussel i noen få dager og ønsker å se mer av Belgia uten å måtte reise rundt i hele landet, er denne turen det beste alternativet for deg.


Hvor mye koster en tur til Brugge fra Brussel?

Brugge rådhus| ©R Boed
Brugge rådhus| ©R Boed

Prisene varierer avhengig av varigheten eller hva som er inkludert, men du kan finne en dagstur til Brugge fra Brussel for 45 ¤ hos Hellotickets. Denne turen varer en hel dag, og i tillegg til Brugge får du også se Gent.

Med tanke på hvor mye det ville kostet å besøke byen på egen hånd, betale for transport og leie en guide til å ta deg med på en byrundtur, er prisen mer enn rimelig.

Jeg har skrevet en artikkel om prisen på turer til Brugge fra Brussel, der du kan sammenligne kostnadene ved å bli med på en organisert tur med prisen for å besøke Brussel på egen hånd med tog, buss eller leiebil.

Bestill turen din til Brugge fra Brussel

Hvor lang tid tar det å komme seg til Brugge fra Brussel?

Kanalene i Brugge med klokketårnet i bakgrunnen| ©raider of gin
Kanalene i Brugge med klokketårnet i bakgrunnen| ©raider of gin

Det tar omtrent halvannen time med bil. Guidede turer foregår vanligvis med enten en vanlig buss eller en minibuss, avhengig av hvor mange som er med på turen, så det foretrukne transportmiddelet er vanligvis bil.

Det praktiske med å reise med buss er at mange av turene inkluderer et stopp i Gent før eller etter besøket i Brugge (Gent ligger omtrent en time fra Brugge og innebærer ikke en stor omvei fra Brussel).

Bestill turen til Brugge og Gent fra Brussel

Beste tidspunkt å besøke Brugge fra Brussel

Dag i Brugge| ©Natividad Plaza Gonzalez
Dag i Brugge| ©Natividad Plaza Gonzalez

I helgene og på helligdager er byen full av turister. Hvis du kan komme deg dit i løpet av uken, er det også en tilstrømning av besøkende (det er tross alt Belgias mest besøkte by), men i mindre grad.

Hvis du reiser til Brugge om vinteren, kommer du til å fryse, så ta med varme klær for å holde deg varm. Fordelen med å reise til Brugge om vinteren er at det er langt færre reisende enn i høysesongen.

Hvis du foretrekker et mildt klima for å besøke den sjarmerende byen Brugge, anbefaler jeg imidlertid vår og høst. Om sommeren kan det bli ganske varmt, selv om det ikke er så vanlig med veldig høye temperaturer (med mindre du blir fanget i en hetebølge).

Bestill reisen din til Brugge fra Brussel

Hvor lenge turene i Brugge varer

Klokke| ©Cats Coming
Klokke| ©Cats Coming

De varer vanligvis én dag, og selv om du kan tilbringe mye lenger tid i Brugge, er én dag nok til å bli godt kjent med byen. Reisen fra Brussel er kort, noe som gjør at du kan få mest mulig ut av dagen.

Du får sett de viktigste monumentene og torgene, og du får tid til å stoppe for lunsj og nyte restaurantene og de trange gatene. Noen turer inkluderer til og med et besøk i Gent, noe som er et veldig godt alternativ hvis du ikke har så mye tid på turen til Brussel.

Hvis du fortsatt ikke er sikker på hvor mye tid du vil bruke i byen, kan du ta en titt på artikkelen min om varigheten på turene til Brugge for å hjelpe deg med å organisere deg bedre.

Bestill turen til Brugge og Gent fra Brussel

Er Gent verdt et besøk under reisen til Brussel?

Gatene i Brugge| ©Paco
Gatene i Brugge| ©Paco

Selvsagt er det det. Begge byene ligger mindre enn en time fra hverandre og Brussel, noe som gjør dem til det perfekte triangelet for din reise i Belgia.

Gent sentrum er ganske overkommelig, og nesten alle severdighetene ligger relativt nært, noe som gjør det enkelt å komme seg rundt på noen få timer.

De fleste turer til Brugge avrunder dagen med et stopp for å oppdage det beste av Gent. Hvis du vil finne ut mer om dette alternativet og se om det er verdt det eller ikke, har jeg skrevet en guide om å besøke Gent på Brugge-turen din. Ta en titt på den!

Besøke Brugge med barn

Bli kjent med Brugge| ©Jaume CP BCN
Bli kjent med Brugge| ©Jaume CP BCN

Åbesøke Brugge med barn på en utflukt fra Brussel er en god idé, spesielt hvis du gjør det på en organisert tur der du ikke trenger å bekymre deg for å måtte ordne alt på egen hånd.

Avstanden fra Brussel er generelt ikke så lang, så reisen er behagelig og ikke altfor slitsom for de minste. I Brugge vil de brosteinsbelagte gatene, de eventyrlige husene og kanalene få dem til å føle seg som i en Disney-film. De kommer til å elske det.

Sørg for at de er forberedt på kulden hvis dere drar dit om vinteren, for selv om temperaturene ikke er mye annerledes enn i Brussel, kan det hende at dere kjenner fuktigheten mer. Ellers er det bare å gjøre seg klar til å nyte Brussel med hele familien!

Bestill reisen din til Brugge fra Brussel

Hvor (og hva) du kan spise og drikke på turen til Brugge

Øl fra Brussel| ©Oriol Garcia
Øl fra Brussel| ©Oriol Garcia

Som en god belgisk by er Brugge full av steder som tilbyr lokalbefolkningen og tilreisende alle slags tradisjonelle delikatesser: det berømte håndverksølet, den utsøkte sjokoladen og vaflene, fantastisk kjøtt, fisk og blåskjell servert med pommes frites, hjemmelagde supper ...

Det fine med å reise til Brugge på en organisert tur er at du i tillegg til å ha fri tid til å vandre rundt i byen på egen hånd, kan velge hva og hvordan du vil spise der.

Jeg har satt sammen en hendig liten guide til spisesteder i Brugge, slik at du ikke trenger å bekymre deg for noe som helst.

Hvordan komme seg til Brugge

Brugge opplyst om natten| ©Olivier Depaep
Brugge opplyst om natten| ©Olivier Depaep

Hvis du vurderer å organisere en tur til Brugge, enten på egen hånd eller på en organisert tur, har jeg i denne artikkelen beskrevet hvordan du kommer deg til Brugge fra Brussel.

Med tog

Togene til Brugge går omtrent hvert kvarter hele dagen fra de tre togstasjonene i Brussel (Midi eller Sud, Nord og Central). Hver reise koster rundt 16 euro, og du trenger ikke å reservere plass, så jeg anbefaler at du ser byen i ditt eget tempo og bare drar tilbake til stasjonen og returnerer til Brussel når du er fornøyd med besøket ditt.

Med buss

Bussen tar lengre tid enn toget (rundt halvannen time) og har færre avganger på dagtid, men hvis du vil spare penger, kan du få billetter fra 6 euro hver vei.

Med leiebil

Hvis du foretrekker å være uavhengig og bevege deg rundt i ditt eget tempo, og du har leid en bil for oppholdet i Brussel, vil du ikke ha noen problemer med å komme deg til Brugge. Brugge er den mest besøkte byen i landet, og er godt skiltet, spesielt hvis du reiser fra hovedstaden.

Bestill reisen din til Brugge fra Brussel

Hva du bør se i Brugge

Interiørdekorasjon i basilikaen Det hellige blod, Brugge.| ©It's No Game
Interiørdekorasjon i basilikaen Det hellige blod, Brugge.| ©It's No Game

Alle turene dekker de viktigste severdighetene i byen, slik at du ikke går glipp av noe viktig under besøket ditt i "Nordens Venezia". Men hvis du har tid til å utforske byen i ditt eget tempo, bør du ikke gå glipp av følgende monumenter og severdigheter:

Hovedtorget

Dette torget, kjent som Grote Markt, er byens hjerte. I sentrum finner du en statue dedikert til lokale helter og det berømte klokketårnet Belfort. Ta deg tid til å vandre rundt, ta bilder og utforske noen av restaurantene, selv om de sistnevnte riktignok er svært turistorienterte.

Burg-plassen

Det er her du finner rådhuset, justispalasset og Det hellige blods basilika. Det er også et av de travleste stedene i byen.

Basilikaen Det hellige blod

Basilikaen har fått navnet sitt fordi det sies at den inneholder dråper av Kristi blod. Du kan besøke den hver dag fra kl. 9.30 til 12.00 og fra kl. 14.00 til 17.00, men pass på at det ikke foregår noen seremonier før du går dit.

Kjærlighetssjøen

Dette er et av de mest populære kanalområdene. Du får tilgang til det hvis du tar en båttur, noe som anbefales minst én gang for opplevelsens skyld. En halvtimes tur langs kanalene koster rundt 8 euro.

St Saviour's Cathedral

Den eldste kirken i Brugge har et 100 meter høyt tårn fra 1100-tallet og huser en rekke kunstverk. Alle er åpne hver dag, men åpningstidene varierer avhengig av årstid og ukedag.

Vår Frue kirke

Denne kirken er kjent for sin Madonna i marmor av Michelangelo. Det er en bygning i gotisk stil som er stengt for publikum på mandager.

Bestill reisen din til Brugge fra Brussel

Praktiske tips for ditt besøk til Brugge fra Brussel på én dag

Nyt en spasertur gjennom gatene i Brugge| ©Dan Visan
Nyt en spasertur gjennom gatene i Brugge| ©Dan Visan

Du har god tid til rådighet

Første gang jeg var i Brugge hadde jeg bare én dag på meg til å se hele byen, noe som gjorde at jeg hastet fra det ene stedet til det andre og ikke fikk tatt det så rolig som jeg burde ha gjort. Nå hadde jeg god tid.

Det historiske sentrum av Brugge er overkommelig å besøke på én dag, så ikke la deg overvelde og gå rundt i ro og mak. Hvis du reiser med tog, må du huske at det er en kontinuerlig rutetabell, så du trenger ikke å bekymre deg for at besøket skal være ferdig til et bestemt tidspunkt.

Fortap deg i de trange gatene

Få byer har så mye sjarm som Brugge. Når du har sett de viktigste severdighetene, anbefaler jeg at du vandrer rundt i gatene og kanalene på jakt etter magiske steder; du vil garantert finne dem. Gå ikke glipp av sjokoladebutikkene, som er omhyggelig pleiet.

Se solnedgangen på Rosary Quay

Dette er et av de beste stedene i byen å gjøre dette. Hvis du overnatter, vil du oppdage en annen by med mye natteliv, men i så fall må du bestille bord på forhånd på restauranter eller hoteller.

Bestill utflukt til Brugge fra Brussel

Hvis du er interessert i å reise til Brugge fra Brussel, vil du også være interessert i

Manneken Pis, Brussel| ©Enrique Fernández
Manneken Pis, Brussel| ©Enrique Fernández

Brugge-utflukten er utvilsomt den mest populære utflukten du kan ta under reisen til Brussel, men det er ikke den eneste. I denne artikkelen om de beste utfluktene fra Brussel og rundturer i byen finner du mange flere alternativer, inkludert besøk til nærliggende byer som Antwerpen eller Amsterdam.

Du vil også finne opplevelser du kan gjøre uten å forlate Brussel, for eksempel øl- eller sjokoladesmaking og byvandringer.