Berlin-pass

Hvis du vil dra nytte av alt Berlin har å by på til en rimelig pris, kan du lese mer om Berlin Pass.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutter lest

Berlin-pass

Berlins skyline | ©Fabian Schneidereit

Når du er på sightseeing i Berlin, ønsker du ideelt sett å ha all verdens tid og penger til å nyte det byen har å by på, men siden dette ikke alltid er tilfelle, finnes det en måte å spare tid og penger på: Berlin Pass.

1. Hva er Berlin Pass?

Bode-museet| ©Reiseuhu
Bode-museet| ©Reiseuhu

Berlin Pass er et sightseeingkort som gjør det mulig for Berlin-besøkende å se de viktigste severdighetene med en rekke fordeler og samtidig spare tid og penger. Ved å betale et fast beløp kan du:

 • Gratis adgang til over 50 museer og monumenter i Berlin uten å måtte stå i kø.
 • rabatter på utvalgte restauranter og butikker
 • Ta et cruise på elven som renner gjennom byen.
 • Ta en sightseeingtur med buss
 • Få en byguide i farger som hjelper deg med å planlegge turen.
 • Bruk byens offentlige transportmidler gratis hvis du velger dette alternativet.

Dagspass

Avhengig av reiseplanene dine kan du velge mellom et todagers Berlin Pass og et tredagers Berlin Pass, og mot et lite tillegg kan du legge til gratis bruk av byens kollektivtransport i sone A, B og C.

2. Slik fungerer Berlin Pass

Det gamle nasjonalgalleriet| ©Antonio Campoy
Det gamle nasjonalgalleriet| ©Antonio Campoy

Et turistpass fungerer på en enkel måte: Du aktiverer det ved første gangs bruk, og deretter har du en viss tid på deg til å dra nytte av fordelene ved å vise det ved inngangen til museer og monumenter. Når du ankommer det aktuelle turiststedet, bør du være oppmerksom ved hovedinngangen, for det er vanligvis en spesiell inngang for dem som har dette kortet, slik at de slipper å stå i kø.

Du kan kjøpe Berlin Pass i Berlin, men du kan også enkelt kjøpe det på nettet og velge mellom å hente det på et autorisert sted i Berlin eller få det levert hjem til deg. Når du har kjøpt det, har du to år på deg til å aktivere det, så du trenger ikke å bekymre deg for at reiseplanene dine blir endret eller kansellert. Når du kjøper Berlin Pass på nettet, kan du få svar på eventuelle spørsmål via e-post i forbindelse med bestillingen.

Priser per brukstidspunkt

 • 2 dager: 99 euro
 • 3 dager: 119 euro
 • 2 dager + transport: 115 euro
 • 3 dager + transport: 145 euro

Spesielle priser

Barn under seks år trenger ikke Berlin Pass for å bruke offentlig transport og komme gratis inn på de fleste av byens museer og monumenter i følge med en voksen. Det finnes et eget pass for barn i alderen 6-14 år som inkluderer det samme som voksenpasset, men til en redusert pris.

Ana's Traveller Tip

Beregn avstanden fra overnattingsstedet ditt til severdighetene du planlegger å besøke for å se om du bør legge til transportalternativet i Berlin Pass.

3. Hvilke attraksjoner og opplevelser er inkludert i Berlin Pass?

Checkpoint Charlie, Mauermuseum| ©Michael Fousert
Checkpoint Charlie, Mauermuseum| ©Michael Fousert

Du vet allerede hva Berlin Pass er, hvordan det fungerer, hvordan du kjøper det og hvilke fordeler det gir. Nå skal jeg fortelle deg om det mest interessante: hvilke gratis inngangsbilletter til museer og monumenter som er inkludert, og hvilke opplevelser du kan gjøre i løpet av den tiden du har det aktivt, også gratis.

Muren-museet

Dette museet ligger ved Checkpoint Charlie, den mest berømte av Berlinmurens grenseoverganger, og er viet historien om muren som delte Berlin i to og den kalde krigen. Et perfekt alternativ for å få et innblikk i hvordan denne historiske perioden påvirket innbyggerne i den tyske hovedstaden og hvordan den har påvirket byen i dag.

Pergamonmuseet

Det mest besøkte museet på den berømte Museumsinsel, et av de viktigste museumskompleksene i Europa. Museet viser islamsk og orientalsk kunst, blant annet Pergamonfrisen og Markedsporten i Milet. Selv om museet for tiden er stengt på grunn av byggearbeider, må du vente flere år før det åpner igjen.

Bestigning av katedralen i Berlin

Et av de beste stedene å betrakte utsikten over byen mens du besøker en av byens mest gjenkjennelige bygninger.

Det gamle nasjonalgalleriet

I dette berømte galleriet blandes teknikker som klassisisme, romantikk, impresjonisme og modernisme.

Bode-museet

Dette museet, som også ligger på Museumsøya, huser bysantinsk kunst og er en favoritt blant skattejegere.

Madame Tussauds museum

Dette er et av de beste voksmuseene i Europa, og kvaliteten og kvantiteten på figurene gjør det vel verdt et besøk. Det kan også være en morsom opplevelse for hele familien.

Sightseeingbusstur med gratis stopp

Dette er en av de største fordelene med Berlin Pass. På en valgfri dag kan du ta en sightseeingtur i Berlin med panoramautsikt og kommentarer om bord. Denne turen inkluderer også gratis stopp, dvs. at du kan gå av og på bussen på så mange stopp du vil, og bruke den som transportmiddel for å gjøre sightseeing i byen enklere.

Elvecruise i byen

Hvis du reiser til Berlin om sommeren (om vinteren tillater ikke kuldegradene det), har du også tilgang til en times cruise på elven Spree. Jeg anbefaler at du benytter deg av denne muligheten; du har forskjellige tidsplaner, og det er en ideell mulighet til å nyte byens severdigheter uten hastverk eller stress.

Sykkeltur i Berlin

Når du besøker Berlin, og særlig når det er fint vær, vil du se hundrevis av forbipasserende som sykler rundt i byen. Dette er et svært populært transportmiddel i byen, og det er også en original og komfortabel måte å ta en guidet tur til byens viktigste severdigheter på.

Jødisk museum

Du kjenner det igjen på det arkitektoniske komplekset på overflaten, og det er et must når du besøker Berlin. Sett av minst to timer til å se det, for det inneholder en rekke vitnesbyrd og kontekstuelle elementer som hjelper deg med å fordype deg i en mørk periode i tysk historie.

Stasi-museet

Dedikert til tysk spionasje og de ulike historiske øyeblikkene der den spilte en grunnleggende rolle i krigens utvikling og landets fremtid.

Museum for fotografi

Dette museet analyserer ulike temaer gjennom fotografi, både av de mest kjente personlighetene i sjangeren og av samtidsfotografer.

Tysk historisk museum

Mer enn 8000 gjenstander av ulike typer forteller om de forskjellige periodene i tysk historie i dette interessante museet. Et must for historieinteresserte.

Legoland

Et paradis for de minste og et morsomt og nysgjerrig besøk for de voksne. I Lego-komplekset kan du koble av fra byens stress i noen timer.

Byvandring

Dette er et must når du besøker en by. Når du har en ekspertguide med deg på en byvandring, oppdager du ikke bare interessante hjørner av byen som du ellers ikke ville ha besøkt, men lærer også viktige fakta og historiske fakta som vil hjelpe deg å sette enda mer pris på alt du ser på turen.

Ana's Traveller Tip

Det er mange museer i Berlin som er stengt på mandager; husk dette før du aktiverer Berlin Pass.

4. Bør jeg kjøpe Berlin Pass?

Berlins domkirke| ©Wendelin Jacober
Berlins domkirke| ©Wendelin Jacober

Før du bestemmer deg for å kjøpe dette eller et hvilket som helst annet turistkort, er mitt råd alltid det samme: Planlegg reisen og regn på det. Et Berlin Pass er en fin måte å spare tid og penger på, men du må planlegge for å få mest mulig ut av det.

Ja, når

 • Tanken din er å besøke byen i et intensivt tempo i løpet av den tiden Berlin Pass er aktivt og se to eller tre museer og monumenter per dag.
 • Du kommer til å bruke offentlig transport regelmessig, enten fordi hotellet ditt ligger langt fra sentrum eller fordi du ikke har tenkt å gå.
 • Du besøker byen i høysesongen over en helg og ønsker å spare ventetid.
 • Du er interessert i opplevelser som cruise eller sightseeing med buss.

Nei, når

 • Museene du ønsker å besøke, er stengt en av dagene kortet ditt er aktivt.
 • Du kan få tilgang til museene eller monumentene med en hvilken som helst form for spesialrabatt (gruppe, alder, yrke osv.).
 • Du vil bare besøke to eller tre museer i løpet av besøket, og de individuelle billettkostnadene dekker ikke kostnadene for kortet.

Uansett hva du velger, må du huske at Berlin ikke bare består av museer og monumenter, men også av bydeler og grøntområder du kan spasere rundt i, samt severdigheter som ikke krever inngangsbillett. Bestill minst én av dagene på turen for å gå rundt i Berlin i ro og mak uten å måtte stresse eller følge en timeplan.

5. Forskjellen mellom Berlin Pass og Berlin Welcome Card

Cruise på elven Spree| ©Dennis Jarvis
Cruise på elven Spree| ©Dennis Jarvis

Hvis du har regnet og planlagt og kommet frem til at Berlin Pass ikke er noe for deg, kan du også sjekke vilkårene for Berlin Welcome Card før du bestemmer deg for ikke å kjøpe et turistpass. Dette er et annet alternativ der du også kan spare penger under besøket i den tyske hovedstaden, og jeg har skrevet alt du trenger å vite om kortet her: Velkomstkort Berlin.

Hovedforskjellen mellom Berlin Welcome-kortet og Berlin Pass er at Berlin Welcome-kortet er mer fokusert på gratis offentlig transport (det har det innarbeidet i alle modaliteter) enn på inngangsbilletter til museer og monumenter; i standardversjonen vil du kunne få tilgang med rabatter til de viktigste severdighetene i byen, men ikke gratis. På den annen side, mens Berlin Pass er gyldig i to eller tre dager, kan Berlin Welcome Pass også brukes i 4, 5 eller 6 dager.

For øyeblikket er ingen av disse turistpassene til Berlin tilgjengelige på Hellotickets nettsted, men du kan ta en titt på resten av aktivitetene som kan interessere deg på turen til den tyske hovedstaden. Du bør ikke gå glipp av noen av byens beste museer eller klatre opp i det berømte TV-tårnet i Berlin.

Bestill billetter til TV-tårnet i Berlin

6. Hvis du er interessert i å kjøpe Berlin Pass, vil du også være interessert i

Charlottenburg slott| ©Dmitry Makeev
Charlottenburg slott| ©Dmitry Makeev

Det er ett besøk som ikke er inkludert i Berlin Pass, men som, hvis du har tid, er vel verdt å få med seg på turen til den tyske hovedstaden: omvisningen på Charlottenburg slott.

Dette 1700-tallspalasset er det viktigste palasset i den tyske hovedstaden, og i tillegg til det overdådige interiøret har det en imponerende hage som er gratis tilgjengelig for publikum. Besøket er ideelt for å komme bort fra stresset i Berlins sentrum, er lett tilgjengelig med offentlig transport og tar ikke mer enn en formiddag.

I tillegg tilbyr Charlottenburg slott premiumopplevelser som en klassisk konsert med Berlin Resident Orchestra eller en elegant treretters middag i Orangeriet. Hvis du er interessert i å finne ut mer om disse opplevelsene, kan du besøke denne artikkelen på Charlottenburg slott.

Bestill en guidet tur i Berlin

Ofte stilte spørsmål

 • Er Berlin Pass verdt det?

  Ja, så lenge du planlegger å besøke flere attraksjoner i byen. Lag en liste over prisene på disse attraksjonene hver for seg, og se hvor mye du kan spare med Berlin Pass.

 • Hva er inkludert i Berlin Pass?

  Det inkluderer gratis adgang til over 50 museer og monumenter uten kø, rabatter i butikker og restauranter, elvecruise og billett til sightseeingbuss, en byguide og tilgang til offentlig transport.

 • Hva er høydepunktene i Berlin Pass?

  Berlins domkirke, murmuseet, det gamle nasjonalgalleriet og det jødiske museet, blant mange andre.

 • Hvor mye koster Berlin Pass?

  Prisen avhenger av hvor mange dager du leier den, og om du vil ha tilgang til offentlig transport inkludert. Generelt kan du få den fra rundt 93 euro.