Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Berlin-pass

Hvis du vil dra nytte av alt Berlin har å tilby til en god pris, bør du lese videre om Berlin Pass.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutter lest

Berlin-pass

Berlins skyline | ©Fabian Schneidereit

Når du er på sightseeing i Berlin, ønsker du ideelt sett å ha all verdens tid og penger til å nyte det byen har å tilby, men siden dette ikke alltid er tilfelle, finnes det en måte å spare tid og penger på: Berlin Pass.

1. Hva er Berlin Pass?

Bode-museet| ©Reiseuhu
Bode-museet| ©Reiseuhu

Berlin Pass er et sightseeingpass som er utformet for å la besøkende til Berlin se de viktigste severdighetene med en rekke fordeler og spare penger og tid. Ved å betale et fast beløp vil du kunne:

 • Gratis inngang til over 50 museer og monumenter i Berlin uten å stå i kø.
 • rabatter i utvalgte restauranter og butikker
 • Ta et cruise på elven som renner gjennom byen.
 • Ta en sightseeingtur med buss
 • Få en byguide i farger for å hjelpe deg med å planlegge turen.
 • Bruk byens offentlige transport gratis hvis du velger dette alternativet.

Dagspass

Avhengig av reiseplanene dine kan du velge mellom Berlin Pass for to dager og Berlin Pass for tre dager, og for en liten ekstra kostnad kan du legge til gratis bruk av byens offentlige transport som dekker sonene A, B og C til begge.

2. Slik fungerer Berlin Pass

Det gamle nasjonalgalleriet| ©Antonio Campoy
Det gamle nasjonalgalleriet| ©Antonio Campoy

Måten et bypass fungerer på er enkel: du aktiverer det ved første gangs bruk, og fra da av har du en viss tid til å dra nytte av fordelene ved å vise det ved inngangen til museer og monumenter. Når du ankommer det aktuelle turiststedet, må du være oppmerksom ved hovedinngangen fordi det vanligvis er en spesiell inngang for de som har dette kortet for å komme gjennom uten å vente i kø.

Du kan kjøpe Berlin Pass i Berlin, men du kan også kjøpe det enkelt på nettet og velge mellom å hente det i Berlin på et autorisert sted eller få det levert til hjemmeadressen din. Når du har kjøpt det, har du to år på deg til å aktivere det, så du trenger ikke å bekymre deg for at reiseplanene dine blir endret eller kansellert. Ved å kjøpe Berlin Pass på nettet kan du løse eventuelle spørsmål du måtte ha via e-post når du bestiller.

Priser per brukstidspunkt

 • 2 dager: 99 euro
 • 3 dager: 119 euro
 • 2 dager + transport: 115 euro
 • 3 dager + transport: 145 euro

Spesielle priser

Barn under seks år trenger ikke Berlin Pass for å bruke offentlig transport og for å komme gratis inn på de fleste av byens museer og monumenter i følge med en voksen. Det finnes et spesielt pass for barn i alderen 6-14 år som inkluderer det samme som voksenpasset, men til redusert pris.

Anas reisetips

Beregn avstanden fra overnattingsstedet ditt til severdighetene du planlegger å besøke, for å se om du bør legge til transportalternativet i Berlin Pass.

3. Hvilke attraksjoner og opplevelser er inkludert i Berlin Pass?

Checkpoint Charlie, Murmuseet| ©Michael Fousert
Checkpoint Charlie, Murmuseet| ©Michael Fousert

Du vet allerede hva Berlin Pass er, hvordan det fungerer, hvordan du kjøper det og hva fordelene er. Nå skal jeg fortelle deg om den mest interessante delen: hvilken gratis inngang til museer og monumenter det inkluderer og hvilke opplevelser du kan gjøre i løpet av tiden du har det aktivt, også gratis.

Murmuseet

Dette museet ligger ved Checkpoint Charlie, den mest berømte av Berlinmurens grenseoverganger, og er viet historien til muren som delte byen Berlin i to og årene under den kalde krigen. Et ideelt alternativ for en grundig titt på hvordan denne historiske perioden påvirket innbyggerne i den tyske hovedstaden og hvordan den har påvirket hva byen er i dag.

Pergamon-museet

Det mest besøkte museet på den berømte museumsøya, et av de viktigste museumskompleksene i Europa. Det huser islamsk og orientalsk kunst, inkludert Pergamonfrisen og markedsporten i Milet.

Klatring i Berlin-katedralen

Et av de beste stedene å betrakte utsikten over byen mens du besøker en av dens mest gjenkjennelige bygninger.

Det gamle nasjonalgalleriet

Teknikker som klassisisme, romantikk, impresjonisme og modernisme blandes i dette berømte galleriet.

Bode-museet

Dette museet, som også ligger på Museum Island, huser bysantinsk kunst og er en favoritt blant skattejegere.

Madame Tussauds Museum

Dette er et av de beste voksmuseene i Europa, og kvaliteten og kvantiteten på figurene gjør det vel verdt et besøk. Det kan også være en morsom plan for hele familien.

Sightseeingtur med buss med gratis stopp

Dette er en av de viktigste fordelene med Berlin Pass. På en valgfri dag kan du ta en sightseeingtur med buss gjennom Berlin med panoramautsikt og kommentarer om bord. Denne turen inkluderer også gratis stopp, dvs. at du kan hoppe av og på bussen på så mange stopp du vil, og bruke den som et transportmiddel for å gjøre sightseeingen i byen enklere.

Elvecruise i byen

Hvis du reiser til Berlin om sommeren (om vinteren tillater ikke de kalde temperaturene det), vil du også ha tilgang til en times cruise på elven Spree. Jeg anbefaler deg å dra nytte av denne muligheten; du har forskjellige rutetider, og det er en ideell mulighet til å nyte severdighetene i byen uten å stresse eller stresse.

Sykkeltur i Berlin

Under ditt besøk i Berlin, spesielt i godt vær, vil du se hundrevis av forbipasserende sykle rundt i byen. Dette er et veldig populært transportmiddel i byen og er også en original og behagelig måte å ta en guidet tur til byens viktigste severdigheter på.

Jødisk museum

Du kjenner det igjen på det arkitektoniske komplekset på overflaten, og det er et must på ethvert besøk i Berlin. Sett av minst to timer til å se det, da det inneholder en rekke vitnesbyrd og kontekstuelle elementer som vil hjelpe deg med å fordype deg i en mørk periode i tysk historie.

Stasi-museet

Dedikert til tysk spionasje og de forskjellige historiske øyeblikkene der den spilte en grunnleggende rolle i utviklingen av krigen og landets fremtid.

Museum for fotografi

Dette museet analyserer ulike temaer gjennom fotografi, både av de mest kjente personlighetene i sjangeren og av samtidige fotografer.

Tysk historisk museum

Mer enn 8 000 gjenstander av forskjellige typer forteller om de forskjellige periodene i tysk historie i dette interessante museet. Et must for historieinteresserte.

Legoland

Et paradis for de minste og et morsomt og nysgjerrig besøk for voksne. I Lego-komplekset kan du koble av fra byens stress i noen timer.

Spaserturer i byen

Dette er et must når du besøker en by. Å ha en ekspertguide med deg på en spasertur betyr ikke bare å oppdage interessante hjørner av byen som du ellers ikke ville besøkt, men også å lære viktige fakta og historiske fakta som vil hjelpe deg å sette enda mer pris på alt du ser under turen.

Anas reisetips

Det er mange museer i Berlin som er stengt på mandager; husk dette før du aktiverer Berlin Pass.

4. Bør jeg kjøpe Berlin Pass?

Berlin-katedralen| ©Wendelin Jacober
Berlin-katedralen| ©Wendelin Jacober

Før du bestemmer deg for å kjøpe dette eller et hvilket som helst annet turistkort, vil mitt råd alltid være det samme: planlegg reisen din og gjør regnestykket. Et bypass er en fin måte å spare penger og tid på, men du må planlegge for å få mest mulig ut av det.

Ja, når

 • Tanken din er å besøke byen i et intenst tempo i løpet av tiden Berlin Pass er aktivt og se to eller tre museer og monumenter per dag.
 • Du vil bruke byens offentlige transportmidler regelmessig, enten fordi hotellet ditt ligger langt fra sentrum eller fordi du ikke planlegger å gå til fots.
 • Du besøker byen i høysesongen for en helg og ønsker å spare ventetid.
 • Du er interessert i opplevelser som et cruise eller en sightseeingtur med buss.

Nei, når

 • Museene du ønsker å besøke er stengt på en av dagene kortet ditt er aktivt.
 • Du kan få tilgang til museene eller monumentene med en hvilken som helst form for spesialrabatt (gruppe, alder, yrke osv.).
 • Du vil bare besøke to eller tre museer i løpet av besøket ditt, og de individuelle billettkostnadene dekker ikke kostnadene for kortet.

Uansett hva du velger, husk at Berlin ikke bare handler om museer og monumenter; det finnes nabolag og grønne områder du kan spasere rundt i, samt severdigheter som ikke krever inngangspenger. Sett av minst én av dagene på turen til å vandre rundt i Berlin i ro og mak, uten at du trenger å ha det travelt eller følge en tidsplan.

5. Forskjellen mellom Berlin Pass og Berlin Welcome Card

Cruise på elven Spree| ©Dennis Jarvis
Cruise på elven Spree| ©Dennis Jarvis

Hvis du har gjort regnestykket og planleggingen og har kommet til at Berlin Pass ikke er noe for deg, kan du også sjekke vilkårene for Berlin Welcome Card før du bestemmer deg for ikke å kjøpe et turistpass. Dette er et annet alternativ som du også kan spare penger med under ditt besøk i den tyske hovedstaden, og jeg har skrevet alt du trenger å vite om kortet her: Velkomstkort Berlin.

Hovedforskjellen mellom Berlin Welcome-kortet og Berlin Pass er at Berlin Welcome-kortet er mer fokusert på gratis offentlig transport (det har det innlemmet i alle dets modaliteter) enn på inngangsbilletter til museer og monumenter; i standardversjonen vil du kunne få tilgang med rabatter til de viktigste severdighetene i byen, men ikke gratis. På den annen side, mens Berlin Pass er gyldig i to eller tre dager, kan Berlin Welcome Pass også brukes i 4, 5 eller 6 dager.

Foreløpig er det ikke tilgjengelig på Hellotickets-nettstedet noen av disse turistpassene til Berlin, men du kan ta en titt på resten av aktivitetene som kan interessere deg på turen til den tyske hovedstaden. Som et forslag, ikke gå glipp av noen av de beste museene i byen eller klatre opp i det berømte TV-tårnet i Berlin.

Bestill billetter til TV-tårnet i Berlin

6. Hvis du er interessert i å kjøpe Berlin Pass, kan du også være interessert i

Charlottenburg slott| ©Dmitry Makeev
Charlottenburg slott| ©Dmitry Makeev

Det er ett besøk som ikke er inkludert i Berlin Pass og som, hvis du har tid, er vel verdt å gjøre under turen til den tyske hovedstaden: omvisningen i Charlottenburg slott.

Dette palasset fra 1700-tallet er det viktigste palasset i den tyske hovedstaden, og i tillegg til å kunne nyte den overdådige innredningen, har det imponerende hager som er åpne for publikum gratis. Besøket er ideelt for å komme bort fra stresset i Berlins sentrum, er lett tilgjengelig med offentlig transport og tar ikke mer enn en formiddag.

I tillegg tilbyr Charlottenburg slott også førsteklasses opplevelser som en klassisk konsert med Berlins residensorkester eller en elegant treretters middag i Orangeriet. Hvis du er interessert i å finne ut mer om denne opplevelsen, kan du besøke denne artikkelen på Charlottenburg slott.

Bestill en guidet omvisning i Berlin

Ofte stilte spørsmål

 • Er Berlin-passet verdt det?

  Ja, så lenge du planlegger å besøke flere attraksjoner i byen. Lag en liste over prisene på disse attraksjonene hver for seg og se hvor mye du kan spare med Berlin Pass.

 • Hva er inkludert i Berlin Pass?

  Det inkluderer gratis inngang til over 50 museer og monumenter uten kø, rabatter i butikker og restauranter, et elvecruise og en sightseeingbussbillett, en byguide og tilgang til offentlig transport.

 • Hva er høydepunktene i Berlin Pass?

  Berlin-katedralen, murmuseet, det gamle nasjonalgalleriet og det jødiske museet, blant mange andre.

 • Hvor mye koster Berlin Pass?

  Det avhenger av antall dager du leier den for, og om du vil ha tilgang til offentlig transport inkludert. Generelt kan du få det fra rundt 93 euro.