Slotts- og byomvisninger

Å gå inn i Edinburgh Castle er som å reise tilbake i tid og få den beste utsikten over byen. Slik får du tak i billetter

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minutter lest

Slotts- og byomvisninger

Edinburgh Castle | ©Alana Harris

Fra nesten alle deler av sentrum kan du se denne festningen som ligger på Castle Rock, en vulkansk klippe. Edinburgh Castle har alt barn og voksne kan ønske seg: historie, eventyr, fantastisk utsikt, perler og legender. Det er derfor ikke overraskende at det er lange køer for å besøke slottet, særlig i sommermånedene når det er mest turisme i byen. Her er en oversikt over de beste alternativene for å besøke det indre av slottet:

Det beste alternativet

Guidet Omvisning i Edinburgh Castle

Oppdag Edinburgh Castle med en ekspertguide

Et besøk i Edinburgh er aldri komplett uten å se det imponerende slottet. På denne omvisningen med billett får du vite alt om slottets historie og se hva som finnes inne i slottet.

Varighet: 1 time 30 minutter

.

En guidet omvisning i Edinburgh Castle vil gjøre besøket ditt i denne historiske juvelen i den skotske hovedstaden mer behagelig og praktisk. Ekspertguiden din tar deg med på en halvannen times omvisning, tar deg med gjennom alle rommene i den store festningen og forklarer detaljene rundt byggingen, bruken av slottet og de skotske kongene som bodde der.

Det er viktig å bestille på forhånd på nettet for å unngå kø ved billettluken til dette ikoniske middelalderslottet. Når du bestiller, får du dessuten rabatterte billetter for barn under 6 år og voksne over 66 år.

Anbefales hvis du... Du vil vite mer om slottets og Skottlands historie generelt. Størrelsen på bygningen gjør omvisningen på egen hånd litt overveldende.


Hvor mye koster det å besøke Edinburgh Castle?

Inne i slottet| ©Mario Sánchez Prada
Inne i slottet| ©Mario Sánchez Prada

Generelle inngangsbilletter til Edinburgh Castle koster rundt 15 euro, med rabatt for barn mellom 5 og 15 år og gratis for barn under fem år. Du kan kjøpe billettene i billettkontoret eller på den offisielle nettsiden til Edinburgh Castle. Mitt råd er å kjøpe billettene på nettet for å unngå kø ved billettkontoret.

En guidet omvisning i Edinburgh Castle koster rundt 39 euro. Du betaler mer, men jeg kan forsikre deg om at guidens forklaringer under den halvannen time lange omvisningen vil gjøre besøket mye mer behagelig og interessant.

Bestill ditt besøk til Edinburgh Castle

Er en guidet omvisning i Edinburgh Castle verdt det?

Nasjonalt krigsmuseum| ©Damien
Nasjonalt krigsmuseum| ©Damien

Å bestille en guidet omvisning i Edinburgh Castle er det beste alternativet hvis du er ute etter en praktisk om visning der du kan være sikker på at du ikke går glipp av noe, og der du kan lære om skotsk historie ved å sette det du ser inn i en sammenheng.

Edinburgh Castle var vitne til store begivenheter som fødselen til dronning Marys sønn og de ulike slagene og beleiringene som formet landets historie. Ekspertguiden din vil forklare deg alt dette.

Den guidede omvisningen varer i ca. halvannen time (deretter kan du fortsette å utforske Edinburgh Castle i ditt eget tempo hvis du ønsker det). Du bestiller plass på nettet ved å oppgi hvilken dag du ønsker å delta på omvisningen og hvilket språk du ønsker (tilgjengelig på tysk, engelsk og spansk).

Du vil motta en e-post som fungerer som din voucher (du slipper køen ved billettkontoret og går rett gjennom med guiden og resten av gruppen) med instruksjoner om hvordan du møter guiden din i nærheten av Edinburgh Castle.

Bestill ditt besøk til Edinburgh Castle

Hvor lenge varer omvisningen i Edinburgh Castle?

Edinburgh Castle|©pepe amestoy
Edinburgh Castle|©pepe amestoy

Sett av i gjennomsnitt tre timer til å utforske Edinburgh Castle på denne omvisningen. I tillegg til å se slottets eksteriør, gårdsplasser og rom, må du ikke glemme å besøke National War Museum, St Margaret's Chapel og kronjuvelutstillingen. Hvis du bestemmer deg for å besøke slottet på egen hånd, bestemmer du selv rekkefølgen.

Slottskomplekset er ganske stort og er delt inn i ulike områder (det finnes ingen bestemt rekkefølge). Siden du ikke får følge av en guide under besøket, er det best å ta med seg et kart ved inngangen, slik at du ikke går glipp av noe og til enhver tid kan finne frem.

Av denne grunn anbefaler jeg at du velger en av turene til slottet med skip-the-line-billetter, der du ved hjelp av en ekspertguide vil lære all historien som er skjult i slottet, og du vil ikke gå glipp av noen av rommene.

Bestill ditt besøk til Edinburgh Castle

Hva du får se på slottet

St Margarets kapell| ©Christoph Strässler
St Margarets kapell| ©Christoph Strässler

Den store trappen

Dette er hovedinngangen til slottet og består av 70 trappetrinn. Hvis du reiser med rullestol, er det best å gå opp bakkene rundt festningen, men husk å beundre utsikten fra Grand Staircase.

Klokken ett-kløften

Som navnet antyder, avfyres denne kanonen klokken ett hver dag unntatt søndager. Kanonen, som i dag er en turistattraksjon, var en gang i tiden en måte for sjømenn og landsbyboere å synkronisere klokkene sine på.

Skjebnesteinen

I utstillingen av kronjuvelene finner du dette verdifulle symbolet sammen med andre gjenstander som kronen, septeret og statssverdet. Skjebnesteinen er stedet der alle skotske konger ble kronet.

Krigens fengsler

Takket være disse rekonstruksjonene kan du lære om livet til alle fangene som ble tatt til fange under slagene og fengslet i slottets kjellere.

Kapellet Santa Margarita

Dette lille kapellet er deneldste bygningen i Edinburgh, men det er også kjent for å ha en av de få hundekirkegårdene i verden. Det var på denne kirkegården at militæret pleide å begrave hundene som fulgte dem under treningen.

Det nasjonale krigsmuseet

Sammen med Skottlands kronjuveler utgjør det en del av slottets hovedområder, kjent som Crown Square-bygningene. Her finner du restene etter slagene som formet landets militærhistorie: våpen, rustninger, portretter, fotografier, utstyr, uniformer... Her ligger også West Viewpoint, hvorfra du kan nyte en fantastisk utsikt over byen.

Bestill ditt besøk til Edinburgh Castle

Planlegg besøket ditt på slottet

Den store trappen| ©Lyn Gateley
Den store trappen| ©Lyn Gateley

Slik kommer du deg dit

Nå har du sikkert skjønt at Edinburgh Castle ligger på toppen av en høyde, så du må samle krefter for å komme deg opp dit fra den nedre delen av byen. Følg hovedgaten Royal Mile, så kan du ikke gå glipp av slottet, som er synlig fra nesten alle hjørner av sentrum. Hvis du helst vil slippe å gå, stopper nesten alle busslinjer i Edinburgh ved Castle Rock eller Castle Hill (bakken slottet ligger på).

Når bør du dra dit

For å unngå folkemengder (selv om Edinburgh Castle alltid har besøkende), bør du velge å besøke slottet tidlig om morgenen. Når det gjelder årstid, er høysesongen for turister i Edinburgh sommeren, men det betyr ikke at du kan unngå regn hvis du velger sommermånedene.

Åpningstider

Edinburgh Castle er åpent for publikum hver dag hele året fra kl. 9.30 til 18.00 fra april til og med september og fra kl. 9.30 til 17.00 resten av året, med unntak av force majeure. Vær oppmerksom på at siste adgang til slottet alltid er en time før stengetid.

Rabatterte billetter

Barn under fem år har gratis adgang, og arbeidsledige, personer over 60 år og personer under 15 år får rabatt på den generelle adgangsprisen.

Besøk med barn

Edinburgh Castle er et av de beste stedene å besøke med barn i den skotske hovedstaden. De små vil elske å utforske festningen og kan bevege seg fritt rundt i slottet under store deler av omvisningen. Gavebutikkene og de guidede turene har også et eget område for dem.

Hvor kan man spise?

I slottskomplekset er det flere kafeer og en restaurant med utsikt. Du kan ta en tur innom et av disse stedene i løpet av besøket, selv om verken pris eller kvalitet kommer til å være enestående. Min anbefaling er å sette seg ned og nyte utsikten og deretter velge et annet sted å spise i den nedre delen av byen.

Den beste utsikten

Fra Edinburgh Castle har du en av byens beste utsikter, men hvor kan du se og fotografere selve slottet? Min anbefaling er The Vennel steps, som ligger i den nedre delen av byen i enden av en smal bakgate mellom Grassmarket og Heriot Place.

Bestill ditt besøk til Edinburgh Castle

Hvis du er interessert i å besøke Edinburgh Castle, kan du kanskje også være interessert i

Vakkert landskap ved Loch Ness| ©Joao De Almeida
Vakkert landskap ved Loch Ness| ©Joao De Almeida

Hvis du liker slott og historier om kriger, slag, svik og krigerske kongedømmer, vil Skottland helt sikkert være et ideelt sted for ferien din. Det er sant at Edinburgh Castle er en av de viktigste og best bevarte festningene du kan se i landet, men det er ikke den eneste.

Med en tur (jeg anbefaler at du organiserer det) til det skotske høylandet fra Edinburgh kan du se mange andre middelalderslott som gir deg en klarere idé om landets historiske fortid. Det er et perfekt supplement til besøket i Edinburgh, og du kan finne forslag til dagsturer i denne artikkelen på Loch Nes og andre innsjøer dagsturer fra Edinburgh.

Bestill ditt besøk til Edinburgh Castle