Billetter til Ikono Madrid: hvor man kan kjøpe de, hva man bør se, hvordan man kan komme seg dit etc.

Verdens mest instagrammable museum ligger i Madrid, og det heter Ikono Madrid. Hvis du vil være sikker på å få plass i denne oasen av fantasi, illusjoner og farger, skal jeg fortelle deg alt du trenger å vite for å besøke det og skaffe billetter.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minutter lest

Billetter til Ikono Madrid: hvor man kan kjøpe de, hva man bør se, hvordan man kan komme seg dit etc.

En av Ikono Madrids neonfarger | ©CN Traveler

Museum, kunstgalleri, kreativt rom eller rett og slett det beste stedet å la fantasien fly. Ikono Madrid åpnet dørene i august 2020 for å få oss alle, barn og voksne, til å drømme og fantasere. I Ikono Madrid kan du oppleve sanselige opplevelser, skifte landskap fra ett sted til et annet og ta massevis av bilder.

I tillegg har museet en profesjonell fotograf som fanger de beste øyeblikkene fra besøket ditt. Du vil utvilsomt bli misunnelig på Instagram!

Kjøp billetten din

Madrid Ikono Billetter

Forhåndsbilletter til Ikono Madrid, til den beste prisen!

Hvis du vil besøke det "instagrammable" paradiset av lys, farger og former, bør du kjøpe disse billettene på nettet og på forhånd for å unngå kø og sikre deg en plass i Madrids motemuseum.

Hvis du planlegger et besøk i Madrid, bør du ikke nøle med å kjøpe billetter til dette interaktive museet som har blitt en favorittopplevelse for både lokalbefolkningen og turister. På en rundtur i de ulike rommene kan du teleportere deg fra en frodig japansk bambusskog til et rom fullt av neonlys eller et ballbasseng.

Det viktigste er at du kobler av fra omverdenen og sikrer deg adgang til denne verdenen av fantasi, teksturer, farger og lukter som er på full fart inn i Madrid. Dette museet er mye mer enn bare et sted å ta bilder, du kan ta med flere antrekk for å skifte klær, og du får en fotograf på museet som tar profesjonelle bilder av de besøkende.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Madrid er en by som innbyr til å spasere rundt, gå seg vill i gatene og suge til seg kulturen. Men uansett om du reiser i en gruppe, med familien eller på egen hånd, kan du trenge denne dosen med spenning og avkobling som nå er på vei inn i byen. Med et konsept importert fra USA er Ikono Madrid unikt i Europa, noe som gjør det til det perfekte besøket på reisen din.

Anbefales hvis... du allerede har bestemt deg for å fordype deg i Ikonos parallelle univers og vil være sikker på at du har plass på det tidspunktet og den dagen du ønsker.


Hvordan kjøpe billetter til Ikono Madrid

Kvinne som smiler foran datamaskinen|©Brooke Cagle
Kvinne som smiler foran datamaskinen|©Brooke Cagle

For å sikre deg billett til Ikono Madrid er det best å kjøpe billettene dine på nettet. Selv om du kan kjøpe dem i billettkontoret, prioriterer organisasjonen de som har reservasjoner, og i henhold til dagens kapasitet kan det hende du må vente lenge eller komme tilbake på et annet tidspunkt.

Jeg anbefaler deg å kjøpe billettene dine på forhånd og dermed sikre tilgang til moroa uten å bekymre deg for noe annet.

Bestill billetter til Ikono Madrid

Hva du får se på Ikono Madrid

Et av rommene på Ikono Madrid
Et av rommene på Ikono Madrid

Ærlig talt vil jeg ikke røpe for mye, for stedet er verdt å oppdage og nyte rom for rom på egen hånd. I de tre etasjene og femten rommene kan du reise rundt i verden, oppdage lukter du ikke kjente til, eller bli hensatt til en natt opplyst av millioner av fargede lys.

Dette er ikke et vanlig museum: Du trenger ikke å planlegge ruten din, ha kunnskap om verkene eller planlegge hvilke gallerier du skal besøke. Du drar til Ikono Madrid for å gi slipp på deg selv, fordype deg i de oppslukende opplevelsene og miste oversikten over tid og rom.

Bestill billetter til Ikono Madrid

Kan jeg dra til Ikono Madrid med barn?

Ballbassenget på Ikono Madrid
Ballbassenget på Ikono Madrid

Det er ikke det at du kan, det er det at du må! Ikono Madrid er åpent for både barn og voksne - jeg kan ikke garantere hvem som får mest glede av besøket. Barn under 13 år må imidlertid være i følge med en voksen for å ta del i opplevelsen.

Hvis du er bekymret for om barna vil få mest mulig ut av dette besøket, har vi her en liste over grunner til at de vil ha det fantastisk:

  • Ved å besøke Ikono Madrid kan de små få litt tid for seg selv etter å ha vandret i mange timer rundt i byen og besøkt andre mer "seriøse" museer som El Prado, Thyssen eller Reina Sofía.
  • Her får dere en familieopplevelse som både store og små kan glede seg over sammen, og jeg kan forsikre dere om at dette er et av de øyeblikkene dere kommer til å huske best fra turen.
  • De yngste vil lære at museer ikke trenger å være kjedelige, og at det kan være morsomt å lære.
  • Du vil vekke deres nysgjerrighet og sikkert også deres reiselyst. Noen av rommene vil til tider fascinere dem, og det vil vekke lysten til å fortsette å lære mer og mer om verden.
  • De vil oppdage lukter og teksturer som de ennå ikke er kjent med, så du stimulerer sansene deres.
  • Besøket er kort, noe som gjør det enda mer praktisk for yngre barn, da det er umulig for dem å bli slitne.

Bestill billetter til Ikono Madrid

Hvor ligger Ikono Madrid og hvordan kommer jeg dit?

Oppdag lokalene
Oppdag lokalene

Ikono Madrid ligger midt i sentrum av Madrid, i bydelen Lavapiés, i Calle de Sánchez Bustillo.

Du kan komme deg dit til fots hvis du er på besøk i sentrum, eller med metroen (ta linje 1 og gå av på holdeplassen Estación del Arte). Du kan også gå dit til fots fra Atocha togstasjon (avgangs- og ankomststed for hundrevis av forstadstog), så du har ingen unnskyldning for å gå glipp av dette fantastiske "oppslukende kunstgalleriet".

Ikono Madrids åpningstider

Opplevelser under besøket
Opplevelser under besøket

Ikono Madrid er åpent alle dager i uken til følgende tider:

  • Mandag - fredag: fra kl. 16.00 til 22.00
  • Lørdager og søndager: kl. 10.00-14.00 og 16.00-22.00

Bestill billetter til Ikono Madrid

Hvor lenge varer besøket?

Posering i et av galleriene
Posering i et av galleriene

Du kan fullføre omvisningen i museet på en time, men du kan stoppe litt lenger for å få enda mer ut av det. Dette gjør det til det perfekte avbrekket fra bybesøket, og du kan fordype deg en stund i et helt annet univers der det viktigste er å kose seg.

Bestill billetter til Ikono Madrid

Hva bør jeg ta med til Ikono Madrid?

Forundre deg over neonlysene
Forundre deg over neonlysene

For å komme inn på museet trenger du bare legitimasjon og billett, men hvis du har lyst til å ta bilder og skape gode minner fra besøket, anbefaler jeg at du tar med deg noen ekstravagante eller prangende klær å skifte til eller leke med tilbehøret. Igjen må du la fantasien løpe løpsk for å finne ut hvilke antrekk som passer deg best. Ellers kan du alltids hente inspirasjon fra Ikono Madrids offisielle Instagram-konto.

Husk også å ta med deg telefonen eller kameraet, for her vil du ikke gå glipp av et eneste øyeblikksbilde.

Bestill billetter til Ikono Madrid

Hva du kan se rundt Ikono Madrid

Prado-museet|©Angel de los Rios
Prado-museet|©Angel de los Rios

Når du først er i hjertet av byen, bør du ta en spasertur i gatene i Lavapiés, en tradisjonell bydel full av kontraster, brosteinsbelagte gater og fargerike bygninger. Her tilberedes noen av de beste tapasene og snacksene i Madrid, så hvis besøket på Ikono har gjort deg sulten (eller tørst), finner du garantert en terrasse der du kan samle krefter igjen.

Du kan også besøke Prado-museet og deretter spasere langs den nærliggende Paseo del Prado, en av Madrids største boulevarder, som fører deg i en rett linje til de berømte fontenene Neptuno og Cibeles. Du kan gjøre alt dette på egen hånd eller bli med på en av de guidede turene i Madrid med en ekspertguide.

Et annet område jeg anbefaler å besøke, som ikke ligger så langt fra Ikono Madrid, er Barrio de las Letras. Den mest tradisjonelle delen av Madrid har små gater som ser ut til å være hentet fra en pittoresk landsby. De er for det meste gågater, noe som inviterer deg til å la deg rive med og gå deg vill i hjørnene. De store geniene i spansk litteratur valgte dette som et område der de bodde og hentet inspirasjon til verkene sine (derav navnet på nabolaget!).

Den berømte Puerta del Sol ligger heller ikke langt fra Ikono Madrid, bare 15 minutters gange unna. Hvis du ennå ikke har satt din fot på Kilometre 0, punktet der alle Spanias veier starter, eller hvis du ikke har besøkt dette berømte torget der tusenvis av madrilenere samles hver nyttårsaften, kan det være på tide å gjøre det nå.

Bestill billetter til Ikono Madrid

Andre interessante museer i nærheten av Ikono Madrid

Thyssen-Bornemisza-museet|©Adfoto
Thyssen-Bornemisza-museet|©Adfoto

Men hvis det er én ting som kjennetegner området der Ikono ligger, er det konsentrasjonen av de beste museene i Madrid. Visste du at de nylig endret navnet på metrostasjonen til "Estación del Arte"? I nærheten av Ikono ligger Reina Sofia-museet, Thyssen-museet og litt lenger bort Prado-museet.

Bestill billetter til Ikono Madrid