Hvordan få tak i billetter til FC Barcelona

Hvis hjertet ditt banker med blaugrana-blod, kan du ikke gå glipp av sjansen til å se idolene dine på Camp Nou. Å oppleve en kamp på Europas største stadion er en uforglemmelig følelse.

Matteo Gramegna

Matteo Gramegna

11 minutter lest

Hvordan få tak i billetter til FC Barcelona

Camp Nou | ©JonathanVitela

FC Barcelona er en historisk klubb i europeisk fotball. Camp Nou har vært vertskap for de største i denne disiplinen, fra Johan Cruyff til Messi, inkludert essene på det nåværende laget. En helg i den katalanske hovedstaden er den perfekte unnskyldningen for å se en live kamp. I denne artikkelen forklarer jeg hvordan du kjøper FC Barcelona-billetter.

Hvilke FC Barcelona-kamper kan du se på Camp Nou?

Utenfor Camp Nou| ©hakolal
Utenfor Camp Nou| ©hakolal

Det er enkelt! Alle hjemmekamper i La Liga, Copa del Rey og Champions League/Europa League. Barça er et av de beste lagene i La Liga, og spiller totalt 38 kamper, halvparten av dem på Camp Nou. Til dette tallet må kampene i de andre konkurransene legges til. Jeg vil fortelle deg hvilke som er de viktigste:

 • La Liga Santander: Dette er hovedkonkurransen i Spania der de forskjellige 1. divisjonslagene i hele landet spiller mot hverandre hver helg. Den starter vanligvis i midten av august og slutter i juni. Alternativt spiller FC Barcelona hjemme mot resten av de spanske lagene og har ikke mindre enn 26 ligatitler til navnet sitt. Derfor anbefaler jeg deg å kjøpe din Barcelona FC-billett snart, og du vil kunne glede deg over bragdene som det katalanske laget har vant oss til.
 • Copadel Rey: Katalanerne når vanligvis sluttfasen av Copa del Rey, ikke for ingenting er de det mest suksessrike laget i denne konkurransen. Lag på alle nivåer spiller mot hverandre i denne konkurransen, og i september begynner utslagskampene. Barça har vunnet cupen 31 ganger til dags dato.
 • Champions League: At de er et av de beste lagene i Europa er allment kjent, og det er ingen tilfeldighet at de har vunnet Europacupen, nå kjent som Champions League, ikke mindre enn fem ganger. For å se disse kampene må du imidlertid kanskje dra utenfor Catalonia eller til og med Spania, ettersom de arrangeres hvert år i forskjellige europeiske hovedsteder.

Kjøp dine FC Barcelona-billetter

Hvor kan jeg kjøpe FC Barcelona-billetter?

Billetter til FC Barcelona Museum| ©visitcampnou
Billetter til FC Barcelona Museum| ©visitcampnou

Den enkleste måten er å kjøpe billetter på nettet.

Jeg anbefaler også at du gjør det på forhånd og alltid på offisielle nettsteder, for eksempel Hellotickets, hvor du vil se et variert utvalg av priser avhengig av rivalen laget står overfor og setene du velger. Det bør tas i betraktning at Barça spiller de andre lagene i La Ligaen uke på Camp Nou og en annen på rivalens stadion, noe som betyr at du bør se nøye før du kjøper billetten hvis kampen vil sammenfalle med reisen din. Dette er en annen grunn til at du ikke kan vente til du allerede er i byen før du bestemmer deg for å se en kamp.

Jeg anbefaler imidlertid at du finner ut hvordan du kan besøke hele stadionet, uten å gå direkte til en kamp, med Camp Nou Experience. Du kan imidlertid også kjøpe billetter på Camp Nou-billettkontorene, samt i de fysiske FC Barcelona-butikkene som er spredt rundt i sentrum.

Kjøp dine FC Barcelona-billetter på nettet

Hvor mye koster det å se en FC Barcelona-kamp?

Penger i euro| ©Pixabay
Penger i euro| ©Pixabay

Det avhenger av motstanderen og de valgte setene. Innehavere av sesongkort drar fordel av mer fordelaktige priser som ikke gjelder for mindre vanlige fans eller turister. For sistnevnte er prisene rundt 70 euro, men kan gå opp til 150 euro.

I Spania koster en billett i gjennomsnitt 70 euro, og Camp Nou er dyrere sammenlignet med de fleste arenaer i landet. Vær oppmerksom på at de billigste FC Barcelona-billettene er rundt € 35 hvis de spiller et mindre lag, men de blir fortsatt utsolgt raskt. Det vil ikke være vanskelig å nå og overstige det ovennevnte beløpet.

Kjøp dine FC Barcelona-billetter på nettet

Hvordan spare når du kjøper FC Barcelona-billetter?

Camp Nou Turf| ©Patrick T'Kindt
Camp Nou Turf| ©Patrick T'Kindt

Finn ut hvordan du finner billetten din uten å bruke en arm og et bein. Noen få tips og triks er nok til å finne det beste tilbudet.

Kjøp billetter på forhånd

Kalendernefor konkurransene der Barça deltar er dine beste allierte. Hvis du er interessert i en bestemt kamp, sørg for at du bestiller billettene dine i god tid. I alle fall er det alltid tilrådelig å flytte på forhånd. Du vil unngå billetttillegg i dagene før kampen. Ikke forvent for mye, Camp Nou er det største stadionet i Europa, men det er mange fans både i Spania og rundt om i verden.

Velg en mindre viktig motstander

Uten å ønske å nedvurdere noe lag, har ikke alle den samme historien og merittlisten. En kamp mot Real Madrid har ikke samme vekt som en kamp mot et nyopprykket lag i La Liga. Hvis motstanderen er mindre kjent, vil det være lettere å finne billigere billetter. Husk at en billett til Clásico kan koste minst 100 euro på offisielle kanaler. Hvis du aldri har vært på Blaugranas hjemmebane og ikke vil bruke for mye, er det å foretrekke å gå når gjestene er mindre berømte.

Se etter de billigste områdene

De billigste billettene er de på tredje nivå, som ligger i den høyeste delen av stadion. Synligheten er ikke den beste, men hvis du er en ekte fan, vil du kunne se spillerne selv høyt oppe. Andre tilgjengelige områder er Goal 1, Goal 2 Central og Goal 3 Lower som ligger bak portene. Det vil være vanskeligere å se passeringene, men målene vil være morsommere enn noensinne.

Kjøp dine FC Barcelona-billetter online

Hvordan unngå falske FC Barcelona-billetter?

Camp Nou på kampdagen| ©Pedro de Sousa
Camp Nou på kampdagen| ©Pedro de Sousa

For å unngå enhver form for skuffelse, stol bare på pålitelige nettsteder. Utenfor stadion er det ikke uvanlig å se folk som tilbyr billetter, men det sier seg selv at det er et ulovlig salg. Billettene kan være ekte, men du nører opp under et fenomen som skader fansen. Det finnes også en rekke nettsteder for videresalg. Det kan imidlertid oppstå to problemer:

 • Billettenkommer ikke frem i tide: Disse portalene er avhengige av fansenes billetter eller sesongkort. Hvis en privatperson ikke sender billetten i god tid, kan den komme for sent.
 • Priseneer ofte svært høye: Billettplattformene er beryktet for sine høye billettpriser. Mange brukere gir opp en kamp for en beskjeden sum penger, og selskapene topper opp summen med sin provisjon.

Kjøp dine FC Barcelona-billetter

Hvilke er de beste setene på Camp Nou?

Seter på Camp Nou| ©hakolal
Seter på Camp Nou| ©hakolal

For de som ikke er kjent med blaugrana stadion, kan det å velge sete være en skikkelig hodepine. Generelt sett er sikten god i de fleste deler av Camp Nou, med unntak av den øvre delen. Dette området er ganske langt unna banen, og på grunn av høyden kan det bli litt kaldt om vinteren. Oppsummert er de beste setene på stadion:

 • Premium (kategori 1) - Det dyreste området på Camp Nou. Prisen rettferdiggjøres av utsikten på banen: herfra vil du ikke gå glipp av et eneste spill. Det tilsvarer de sentrale tribunene.
 • Lateral (kategori 1) - Områdene ved siden av de sentrale tribunene. Utsikten er nesten den samme som Premium, men billetten er litt billigere.
 • Mål 1 og 2 (kategori 2) - De to områdene bak portene. Herfra kan lyden av ballen som treffer nettet høres perfekt. Sektorene Goal 1 og 2 er veldig populære blant barnefamilier.

Kjøp dine FC Barcelona-billetter på nettet

Hvor mange kamper spiller FC Barcelona?

Camp Nou-opplevelsen| ©Marco Verch
Camp Nou-opplevelsen| ©Marco Verch

Barça spiller minst 38 La Liga-kamper. Blaugrana er imidlertid alltid til stede i de europeiske cupene. Med få unntak kommer Culés nesten alltid forbi åttedelsfinalen i Champions League. I tillegg til disse kampene er det Copa del Rey-kampene og til slutt finalen i den spanske supercupen.

Kan jeg se en F.C. Barcelona-kamp i julen?

Dessverre ikke. I motsetning til Premier League har ikke La Liga noen "boxing day", dvs. den tradisjonelle engelske kampdagen 26. desember. I løpet av 2015/2016-sesongen prøvde det spanske forbundet å etablere noe lignende, selv om kampene ble spilt like før nyttårsaften (30. desember) og før helligtrekongersdag (3. januar). Dessverre var ikke formelen så vellykket som forventet og ble ikke gjentatt.

Europacupene og Copa del Rey spilles heller ikke på denne tiden av året. Hvis du vil se en FC-kamp på turen til Barcelona i desember, er det eneste alternativet å ankomme den katalanske hovedstaden før juleferien. Som vanlig spilles den siste La Liga-kampdagen den siste helgen før 25. desember.

Kan jeg se en FC Barcelona-kamp om sommeren?

Det avhenger av hvilken måned på sommeren du reiser til Gaudis by. La Liga starter vanligvis i slutten av august, men hvis du planlegger å besøke i juni eller juli, vil du ikke se noen offisielle kamper. I tillegg til mesterskapet kan du velge en billett til Joan Gamper Trophy. Det er en turnering som ble født i 1966 som en hyllest til Hans Gamper, klubbens grunnlegger. Hvert år inviterer blaugranas en nasjonal eller internasjonal klubb til Camp Nou.

Kjøp dine FC Barcelona-billetter på nettet

Når er det best å reise til den katalanske hovedstaden for å se en FC Barcelona-kamp?

Den katalanske hovedstaden har et varmt middelhavsklima. Mellom juni og september kommer tusenvis av turister hit for å nyte både byens strender og kystlinjene på den nærliggende Costa Brava og Dorada. Hvis du planlegger å besøke Barcelona i august, kan du benytte anledningen til å se en Blaugrana-kamp.

Hvis du vil se de "hotteste" kampene, Jeg anbefaler at du sjekker konkurransekalenderen. Som regel, ligaplanen trekkes i juli.

Dette betyr at du vil vite i god tid hvilken helg for eksempel clásico mot Real Madrid eller derbyet med RCD Espanyol skal spilles. På europeisk nivåhar blaugranas en sportslig rivalisering med AC Milan, Bayern München, Chelsea og Manchester United. Kalenderen for kontinentale konkurranser er mindre kjent på forhånd, men med litt organisering vil det være enkelt å planlegge reisen din slik at den sammenfaller med en av disse kampene.

Hva skjer hvis det ikke er noen kamper under reisen min til Barcelona?

Ikke bekymre deg, hvis du reiser til Barcelona og det ikke er noen kamp, har du alltid muligheten til å bli kjent med Camp Nou fra innsiden, med et besøk til Spotify Camp Nou og Barça-museet. Med dette alternativet kan du oppdage klubbens historie ved å besøke museet, garderoben eller til og med presserommet. På slutten av besøket kan du bli på tribunen eller på banen så lenge du vil!

Kjøp dine FC Barcelona-billetter på nettet

Betaler barn inngangsbillett?

Barn på Camp Nou| ©Andrea Leo
Barn på Camp Nou| ©Andrea Leo

Ja, barn betaler inngang for å se kampene på Camp Nou på samme måte som voksne.

Dessuten er prisen den samme, ettersom det ikke er noen spesialpris eller kampanje for barn. Kun medlemmer under 14 år og barn eller barnebarn av voksne medlemmer kommer gratis innpå Camp Nou. Noen kamper er imidlertid ekskludert fra denne kampanjen. Derbyet med Real Madrid, kampene med Atlético Madrid, den spanske Super Cup og åttedelsfinalen, kvartfinalen og semifinalen i Champions League gir ikke dette alternativet.

Kjøp dine FC Barcelona-billetter online

Dagen for kampen

Camp Nou presidentområde| ©hakolal
Camp Nou presidentområde| ©hakolal

Kampdagen er endelig her, og vi må vite de viktigste tipsene for å komme til stadion og ikke gå glipp av noen detaljer. Les videre for å finne ut av det:

Når skal jeg dra til stadion?

I Spania er det ikke nødvendig å ankomme stadion for tidlig. Generelt er sikkerhetskontrollene raske, og du kan komme deg raskt til tribunen. I alle fall anbefaler jeg å ankomme litt tidligere for å nyte atmosfæren og kanskje ta en matbit før du går inn.

Husk at hjemmet til Blaugrana er enormt, og på kampdager anbefales det å ankomme med offentlig transport. Europas største stadion ligger i Les Corts, en bydel vest i byen. I nærheten av Camp Nou er det fire metrostasjoner: Les Corts, Maria Cristina, Palau Reial (alle på linje 3), Collblanc og Badal (linje 5).

Jeg er sikker på at dette kartet vil hjelpe deg med å finne frem når du ankommer området.

Er det mulig å komme inn med ryggsekker eller kameraer?

Av sikkerhetsgrunner er det ikke mulig å komme inn på Camp Nou med profesjonelle kameraer eller videokameraer. Når det gjelder ryggsekker, er det generelt mulig å komme inn med dette tilbehøret, men det vil bli kontrollert av sikkerhetsvakter. Vær oppmerksom på at listen over forbudte gjenstander er lengre og inkluderer glassgjenstander, lommelykter, nettbrett og datamaskiner, ballonger, laserpekere og pyrotekniske gjenstander.

Hvor kan jeg spise før eller etter kampen?

Åtilfredsstille sulten inne på stadion kan være ganske dyrt. I tillegg er utvalget av mat mer begrenset og ventetidene er hyppige. For å unngå alt dette kan du ty til barene og restaurantene i nærheten av Camp Nou. Listen nedenfor samler de mest anbefalte:

 • Can Fusté - En restaurant som spesialiserer seg på markedsmat og sesongens råvarer. Den ligger noen få meter fra metrostasjonen "Les Corts", linje 3 (Gran Via de Carles III).
 • Futballarium Barcelona - For å komme i stemning før kampen. Det er en typisk sportsbar med skjerf av alle lagene hengende fra taket. Nærmeste metrostasjon er "Badal", linje 5 (Carrer de Benavent 7).
 • Da Paolo - Det ideelle valget hvis du har lyst på pizza. De har ikke en overflod av alternativer, men de kommer ut av ovnen med noen virkelige delikatesser. Du kan også velge pasta, kjøtt- og fiskeretter. Det ligger bare noen få meter fra Futballarium Barcelona (Avinguda de Madrid 63).
 • Frankfurt Pedralbes - Det er litt langt fra Camp Nou, omtrent 15 minutters gange, men denne klassiske Barcelona-baren er verdt et besøk. Smørbrødene og burgerne deres er populære blant studentene på det nærliggende universitetet. For å komme hit er det bare å gå av på holdeplassene "Palau Reial" eller "Zona Universitària", begge på linje 3 (Carrer de Jordi Girona 2/4).
 • Corte & Brasa - En argentinsk restaurant som tilbyr deilig grillmat. Restauranten ligger i Carrer del Comandant Benítez 20.

Kjøp dine FC Barcelona-billetter på nettet

Nyttig informasjon for å se FC Barcelona

Arrangementer på stadion| ©Daniel
Arrangementer på stadion| ©Daniel

Blaugrana-laget vil ikke skuffe deg. Hvis du for en tid tilbake bestemte deg for å kjøpe billettene dine for å se Barça-stjernene, noe jeg anbefaler deg å gjøre, bør du se etter de nedlastede billettene i smarttelefonfilene dine for å presentere dem ved inngangen til stadion.

Jeg har ikke internettforbindelse i Barcelona, hvordan får jeg tilgang til billettene?

Hvis du ikke har internettforbindelse, kan du bruke den du har på hotellet eller i leiligheten du leier. Hvis du ikke har det, kan du bruke Wi-Fi-nettverkene på barer og kafeer. På Avinguda Diagonal 635, omtrent ti minutters gange fra Camp Nou, ligger det en Starbucks. Det kan være et godt alternativ for å laste ned billetter.

Er det mulig å parkere i nærheten av Camp Nou?

På kampdager er det å foretrekke å ankomme med offentlig transport, selv om det er mange måter å komme seg rundt i byen på. Fansen gjør det vanskelig å komme seg rundt, og myndighetene stenger ofte av flere gater rundt Camp Nou. Hvis du ikke vil gi fra deg bilen, finnes det parkeringsplasser i nærheten av stadion. Listen nedenfor viser de nærmeste:

 • Parking Campus Diagonal Nord UPC, parkeringsplassen til Polytechnic University of Catalonia. Timeprisen er rundt 2,5 euro (Carrer Jordi Girona 29).
 • BSM Tanatori Les Corts, parkeringsplassen til begravelsesbyrået. Den ligger omtrent 500 meter fra Camp Nou, og timeprisen er rundt 2 euro (Avinguda Joan XXIII 25).
 • Parking Viajeros, det billigste alternativet i byen. De tilbyr en dagspris på rundt € 7; den eneste ulempen er avstanden fra stadion. For å komme til Camp Nou-inngangen må du gå 1 km (Carrer Carreras i Candi 65).
 • Camp Nou - Parc Científic parkeringsplass. Du finner den bak universitetsområdet. De tilbyr en dagspris på rundt 17 € (Avinguda Doctor Marañón 8).

Er det mulig å ta med drikke til Camp Nou?

Ja, men på én betingelse: flasken må ha maksimalt 500 ml og uten lokk. Av sikkerhetsgrunner er det ikke tillatt med bokser eller glassgjenstander inne på stadion. Inne på stadion finner du salgsautomater, en bar (La Carpa) og hurtigmatrestauranten Pans & Company.

Kjøp dine FC Barcelona-billetter på nettet

Ofte stilte spørsmål

 • Hvilke FC Barcelona-kamper kan jeg se på hjemmebanen deres, Spotify Camp Nou?

  Som en av de beste klubbene i verden er Barça involvert i de beste fotballturneringene på nasjonalt og europeisk nivå. Fra hjemmekamper i La Liga til Copa del Rey og kampene med Europas beste i Champions League. Noen av dem vil tillate deg å se spillerne til culé-teamet på deres spektakulære bane.

 • Hvor mye koster billetter for å se FC Barcelona?

  Prisene for å se Barça på stadion varierer fra 70 til 150 euro, selv om du kan finne billetter til å se en kamp med et mindre lag i den spanske ligaen for rundt 35 euro. Uansett er det faktorer som hvor langt i forveien og hvor du velger å sitte på tribunen som vil avgjøre prisen, samt motstanderen. Anbefalingen er selvfølgelig at du kjøper billettene dine så tidlig som mulig, slik at du har flere muligheter til å velge de setene som passer best for dine preferanser.