Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Billetter til Ikono Madrid: hvor man kan kjøpe de, hva man bør se, hvordan man kan komme seg dit etc.

Det mest Instagrammable museet i verden ligger i Madrid og heter Ikono Madrid. Hvis du vil sikre deg en plass i denne oasen av fantasi, illusjoner og farger, vil jeg fortelle deg alt du trenger å vite for å besøke det og få billetter.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minutter lest

Billetter til Ikono Madrid: hvor man kan kjøpe de, hva man bør se, hvordan man kan komme seg dit etc.

En av neonene i Ikono Madrid | ©CN Traveler

Museum, kunstgalleri, kreativt rom eller rett og slett det beste stedet å la fantasien fly. Ikono Madrid åpnet dørene i august 2020 for å få oss alle til å drømme, barn og voksne, og for å få oss til å tilbringe litt fantasitid.

Hvordan kunne det være annerledes, dette nyfødte museet er designet av og for dagens generasjoner: langs omvisningen kan du nyte oppslukende sanseopplevelser, skifte landskap fra ett sted til et annet og ta bilder, mange bilder.

Visste du at i tillegg til de utallige selfiene du vil ta, har museet en profesjonell fotograf for å fange de beste øyeblikkene av besøket ditt? Ingen tvil om at du vil bli misunnelig på Instagram! Men la oss ta det steg for steg: det første du må gjøre for å åpne portene til (foto)himmelen er å skaffe deg billett til Ikono Madrid.

Kjøp billett

Madrid Ikono Billetter

Forhåndsbilletter til Ikono Madrid, til den beste prisen!

Hvis du ønsker å besøke det "ufravikelige" paradiset av lys, farger og former, kan du kjøpe disse billettene på nettet på forhånd for å unngå kø og sikre deg en plass i Madrids motemuseum.

Hvis du planlegger et besøk til Madrid, bør du vite at det finnes et nytt museum som etter bare noen måneder med åpent for publikum har blitt en favorittopplevelse for både store og små, lokalbefolkning og turister. På en omvisning i de forskjellige rommene kan du teleportere deg fra en frodig japansk bambusskog til et rom fullt av neonlys eller et ballbasseng.

Det viktigste er at du kobler fra omverdenen, lar fantasien fly og fordyper deg i denne verdenen av fantasi, teksturer, farger og lukter som triumferer i Madrid. Og selv om dette museet er mye mer enn bare et sted å ta bilder, er det klart at fotografering spiller en viktig rolle. Du kan prøve ulike antrekk for å skifte klær, du kan ta fargerike bilder, og det er en fotograf på museet som tar profesjonelle bilder av besøkende.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Madrid er en by som inviterer deg til å spasere rundt, gå deg vill i gatene og suge til deg kulturen. Men enten du reiser i en gruppe, med familien eller på egen hånd, kan du ha godt av denne dosen med spenning og avkobling som gjør et stort inntrykk i byen. Med et konsept som nettopp har ankommet fra USA, er Ikono Madrid unikt i Europa, noe som gjør det til det perfekte stedet å besøke under reisen.

Anbefales hvis... du allerede har bestemt deg for å fordype deg i Ikonos parallelle univers og vil være sikker på at du har plass på det tidspunktet og den dagen du ønsker.


Hva du vil se i Ikono Madrid

Et av rommene i Ikono Madrid
Et av rommene i Ikono Madrid

Ærlig talt vil jeg ikke avsløre for mye fordi stedet er verdt å oppdage og nyte det rom for rom for deg selv. Gjennom de tre etasjene og femten rommene vil du kunne reise rundt i verden, oppdage lukter du ikke kjente eller bli transportert til en natt opplyst av millioner av fargede lys.

Dette er ikke et konvensjonelt museum: du trenger ikke å planlegge ruten din, ha kontekst om verkene eller planlegge hvilke gallerier du skal besøke. Du drar til Ikono Madrid for å gi slipp på deg selv, for å fordype deg i de oppslukende opplevelsene og miste oversikten over tid og rom.

Bestill billetter til Ikono Madrid

Kan jeg gå til Ikono Madrid med barn?

Ballbassenget på Ikono Madrid
Ballbassenget på Ikono Madrid

Det handler ikke om at du kan, det handler om at du må! Ikono Madrid er åpent for barn og voksne - jeg kan ikke garantere hvem som vil ha mest glede av besøket. Barn under 13 år må imidlertid være i følge med en voksen for å ta del i opplevelsen.

Hvis du er bekymret for om barna vil få mest mulig ut av dette besøket, er her en liste over grunner til at de vil ha det fantastisk:

 • Ved å besøke Ikono Madrid vil de små kunne nyte litt tid for seg selv etter å ha gått i lange timer rundt i byen og ha besøkt andre mer "seriøse" museer som El Prado, Thyssen eller Reina Sofía.
 • Du vil være i stand til å leve en familieopplevelse der du vil nyte sammen, ung og gammel, og jeg forsikrer deg om at det vil være et av øyeblikkene du vil huske mest fra turen.
 • De yngste vil lære at museer ikke trenger å være kjedelige, og at læring kan være morsomt.
 • Du vil vekke nysgjerrigheten deres og helt sikkert lysten til å reise. Noen av rommene vil til tider fascinere dem, og dette vil vekke deres ønske om å fortsette å lære mer og mer om verden.
 • De vil oppdage lukter og teksturer som de sikkert ikke kjenner ennå, så du vil stimulere sansene deres.
 • Besøket er kort, noe som gjør det enda mer praktisk for yngre barn, da det er umulig for dem å bli slitne.

Bestill billetter til Ikono Madrid

Hvor er Ikono Madrid og hvordan komme seg dit?

Bli kjent med arenaene
Bli kjent med arenaene

Ikono Madrid ligger midt i sentrum av Madrid, i bydelen Lavapiés, i Calle de Sánchez Bustillo.

Du kan komme deg dit til fots hvis du besøker sentrum, eller med t-banen (ta linje 1 og gå av på Estación del Arte). Du kan også gå dit fra Atocha jernbanestasjon (avgangs- og ankomststed for hundrevis av forstadstog), så det er ingen unnskyldning for å gå glipp av dette fantastiske "oppslukende kunstgalleriet".

Åpningstider for Ikono Madrid

Opplevelser under ditt besøk
Opplevelser under ditt besøk

Ikono Madrid er åpent hver dag i uken på følgende tidspunkter:

 • Mandag - fredag: fra kl. 16.00 til 22.00.
 • Lørdager og søndager: 10:00 til 14:00 og 16:00 til 22:00.

Hvor lenge varer besøket?

Posering i et av galleriene
Posering i et av galleriene

Du kan fullføre omvisningen i museet på en time, selv om du kan stoppe litt lenger for å få enda mer ut av det. Dette gjør det til en perfekt pause fra besøket ditt i byen og fordyp deg en stund i et helt annet univers der det viktigste er å kose deg.

Bestill billetter til Ikono Madrid

Hva bør jeg ta med til Ikono Madrid?

Beundre neonlysene
Beundre neonlysene

For å komme inn på museet trenger du bare legitimasjon og billett, men hvis du har lyst til å ta bilder og lage flotte minner fra besøket ditt, anbefaler jeg at du tar med noen ekstravagante eller prangende klær å skifte til eller leke med tilbehøret. Igjen må du la fantasien løpe løpsk for å bestemme hvilke antrekk som passer deg best. Ellers kan du alltids hente inspirasjon fra Ikono Madrids offisielle Instagram-konto.

Husk også å ta med deg mobiltelefonen eller kameraet, siden du ikke vil gå glipp av et eneste øyeblikksbilde på dette stedet.

Hva du kan se rundt Ikono Madrid

Byens mest innovative galleri
Byens mest innovative galleri

Mens du er i hjertet av byen, er det et godt tidspunkt å utforske gatene i Lavapiés, et tradisjonelt nabolag fullt av kontraster, brosteinsbelagte gater og fargerike bygninger. Noen av de beste tapasene og snacksene i Madrid tilberedes her, så hvis besøket på Ikono har gjort deg sulten (eller tørst), vil du garantert finne en terrasse der du kan lade batteriene.

Du kan også gå langs den nærliggende Paseo del Prado, en av de største boulevardene i Madrid, som tar deg i en rett linje til de berømte fontenene Neptuno og Cibeles. Du kan gjøre alt dette på egen hånd eller bli med på en av de guidede turene i Madrid med en ekspertguide.

Et annet område jeg anbefaler å besøke som ikke er så langt fra Ikono Madrid, er kjent som Barrio de las Letras. Den mest tradisjonelle delen av Madrid har små gater som ser ut til å være hentet fra en pittoresk landsby. De er for det meste fotgjenger, som inviterer deg til å la deg gå og gå deg vill i hjørnene. De store geniene i spansk litteratur valgte det som et sted å bo og hente inspirasjon til verkene sine (derav navnet på nabolaget!).

Den berømte Puerta del Sol ligger heller ikke langt fra Ikono Madrid, bare 15 minutters gange unna. Hvis du ennå ikke har satt din fot på Kilometer 0, utgangspunktet for alle veiene i Spania, eller hvis du ikke har besøkt dette berømte torget der tusenvis av madrilenere samles hver nyttårsaften, kan det være en god anledning nå.

Andre interessante museer i nærheten av Ikono Madrid

Prado-museet
Prado-museet

Men hvis det er noe som skiller området der Ikono Madrid ligger, er det konsentrasjonen av museer. Visste du at de nylig endret navnet på metrostasjonen til "Estación del Arte"? I nærheten av Ikono ligger Reina Sofia-museet, Thyssen-museet og litt lenger unna Prado-museet.

Bestill billetter til Ikono Madrid

Ofte stilte spørsmål

 • Hvor lenge varer besøket på Ikono Madrid?

  Du kan gjøre hele turen på omtrent en time.

 • Hvor stort er Ikono Madrid-museet?

  Museet er delt inn i tre etasjer og har 15 forskjellige rom med hver sin atmosfære.

 • Kan jeg besøke Ikono Madrid med barn?

  De minste vil nyte denne opplevelsen til fulle: farger, lukter, sanser, lys og et uendelig antall detaljer vil vekke nysgjerrigheten deres.

 • Hvor ligger Ikono Madrid?

  I den sentrale bydelen Lavapiés i Madrid, i Calle de Sánchez Bustillo.