Sintra og Cascais dagsturer fra Lisboa

For å fullføre reisen til Lisboa med en utflukt til området rundt, er Sintra og Cascais sannsynligvis det beste alternativet.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minutter lest

Sintra og Cascais dagsturer fra Lisboa

Sintra | ©Drew Bae

En tur til Sintra er et must. Bare en halvtime fra Lisboa ligger denne kommunen med Pena-palasset i spissen, et av de viktigste sentrene for europeisk romantisk arkitektur.

Det finnes ulike måter å komme seg til Sintra på. Hvilken av dem du velger, avhenger av hva du vil se og hvor mye tid du har til rådighet. Her er de beste alternativene:

Best valuta for pengene

Dagstur til Sintra, Cascais, Pena Palace, Cabo da Roca og Regaleira fra Lisboa

Den mest populære og komplette turen til den beste prisen.

Hvis du vil nyte sjarmen i Sintra, Cascais og Cabo da Roca samtidig som du ser Pena-palasset utenfra, er dette det rimeligste alternativet.

Varighet: 8 timer

Et besøk i Sintra i løpet av reisen til Lisboa gir deg mulighet til å bli bedre kjent med nabolandet og nyte et landskap med en unik sjarm.

I området rundt Sintra finnes det turiststeder som er vel verdt et besøk. Det gjelder for eksempel byen Cascais og det imponerende Cabo da Roca, hvorfra du kan nyte den fantastiske utsikten over Atlanterhavet. På denne dagsturen til Sintra, Cabo da Roca, Cascais og Regaleira kan du nyte kontrastene i det portugisiske landskapet.

Og på toppen av Sintra-fjellkjeden ligger selvfølgelig det spektakulære Pena-palasset som ble bygget på 1800-tallet av en tysk arkitekt for Ferdinand av Sachsen-Coburg-Gotha. På denne turen til Sintra får du følge av en ekspertguide som forteller deg alt om byens historie.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Det beste med denne turen er at den er den mest omfattende til prisen. Dessuten inkluderer den henting og levering på hotellet, så det er mer komfortabelt enn noensinne!Anbefales hvis... du er på utkikk etter et billig og godt alternativ for å tilbringe en annerledes dag under reisen til Lisboa og bli kjent med høydepunktene i regionen.


Et mer omfattende alternativ

Dagstur til Sintra og Cascais fra Lisboa

Omvisning i Sintra, Cascais og Cabo de Roca med ekspertguide og inngang til Pena-palasset

Hvis du ønsker å få mest mulig ut av utflukten og ikke vil gi opp sjansen til å se innsiden av det sjarmerende Pena-palasset, er dette det beste alternativet med inngang til dette monumentet.

Varighet: 8 timer

Nå er du sikkert overbevist om at Sintra er et uunnværlig besøk under reisen til Lisboa, så nå er det bare å velge det alternativet som passer deg best. Hovedattraksjonen i denne vakre byen er uten tvil Pena-palasset, så på denne utflukten til Sintra og Cascais fra Lisboa vil du ikke gå glipp av de vakre rommene og dra nytte av at du har en ekspertguide som forteller deg alle de historiske detaljene.

Du starter dagen i Sintra, der du i tillegg til å besøke det historiske sentrum får se rådhuset (også kjent som Queluz-palasset) og stoppe ved Casa Piriquita, et legendarisk konditori der du kan smake på områdets typiske søtsaker, Travesseiros og Queijadas.

Du besøker også Cabo da Roca og den spektakulære utsikten over Atlanterhavet, før du setter kursen mot det berømte Pena-palasset, der du har halvannen time til å utforske det i dybden.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Til en litt høyere pris enn andre turer har denne turen en ekspertguide og inngang til National da Pena-palasset inkludert, noe som gir deg en mye mer komplett opplevelse. Anbefaleshvis... du ønsker en mer eksklusiv opplevelse enn andre turer som ikke inkluderer inngang til monumentene underveis.


Det mest praktiske alternativet

Lisboa Kort

Nyt en gratis togreise med Lisboa-kortet

Spar tid og penger med dette turistkortet som lar deg utforske Lisboa og byens attraksjoner, men som også gir deg mulighet til å ta toget til Sintra og Cascais.

Du kan kjøpe dette 24-, 48- eller 72-timers passet for å besøke opptil 38 attraksjoner i byen. I tillegg kan du bruke tog, buss, metro, trikk og heis gratis. Takket være dette kan du ta toget til Sintra og Cascais og besøke dem på egen hånd.

Dette turistkortet er gyldig i ett år, og jeg anbefaler at du tar en titt på aktivitetene du er interessert i på forhånd i tilfelle du må bestille noen av dem på forhånd.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Fordi du for en mer enn rimelig pris på rundt 22 € kan velge nesten 40 steder, monumenter og landemerker å besøke i Lisboa, inkludert Sintra og Cascais.Anbefales hvis... du vil glemme alle bekymringer og være åpen for alle alternativene du har for sightseeingruten din.


Oppsummert sammenligner vi alternativene


Om Sintra

Quinta da Regaleira| ©Susanne Nilsson
Quinta da Regaleira| ©Susanne Nilsson

Enhver guidet tur vil dekke de viktigste punktene ved et besøk i Sintra; noen vil fokusere mer på det historiske sentrum, noen på omgivelsene og noen på naturen. Hvis du besøker Sintra på egen hånd, finner du her en liste over de viktigste severdighetene (jeg anbefaler at du reiser fra Lisboa tidlig om morgenen for å få med deg alle).

Pena-palasset

Dette er Sintras hovedattraksjon og Portugals største arkitektoniske uttrykk for 1800-tallets romantikk. Palasset ligger på toppen av en høyde, og du kjenner det igjen på de gule og rosa veggene. Du finner all informasjon du trenger for å besøke det i denne andre artikkelen om hvordan du besøker Pena-palasset.

Nasjonalpalasset i Sintra

I tillegg til Pena-palasset har Sintra et annet palass med hvite vegger og oransje tak som er vel verdt et besøk både innvendig og utvendig. Arkitekturelskere vil bli begeistret over fasadens middelalderske, gotiske, romanske, manuelinske og renessanseelementer. Selv om åpningstidene varierer etter sesong, kan du besøke den hver dag hele året for ca. 10 euro.

Quinta da Regaleira

Palassene er Sintras hovedattraksjon, men dette skiller seg ut fra resten. Quinta da Regaleira-palasset ser ut som et fortryllet slott med tårn og skulpturer på de mursteinsfargede veggene. Inngangsbilletten koster mellom 8 og 16 euro avhengig av om du vil besøke slottet med eller uten omvisning, og åpningstidene varierer etter sesong (selv om du vanligvis kan besøke slottet hver dag hele uken året rundt).

Det mauriske slottet

På toppen av et fjell ligger denne enklaven, også kjent som slottet i Sintra. For å komme dit må du klatre opp en rekke steintrapper, og fra toppen har du fantastisk utsikt over Atlanterhavet hvis det er klarvær.

Anas reisetips

Hvis du er matinteressert, finner du kokken Sergi Arolas restaurant Bristol i Sintra, men du må bestille bord i god tid.

Når bør du reise til Sintra?

Luftfoto av slottet med murene i Sintra.
Luftfoto av slottet med murene i Sintra.

I likhet med Lisboa tar Sintra imot turister året rundt. I høysesongen (juni til august) er byen mer livlig, men da er det også lengre køer for å besøke Pena-palasset, og inngangsbillettene til turistattraksjonene er høyere.

Når det gjelder været, er det bra når som helst på året, for det er ingen lave temperaturer som hindrer deg i å besøke byen, og om sommeren er Sintra alltid kjøligere enn Lisboa. Den ideelle måneden å besøke byen er september, da er været ideelt og du slipper sommerens store folkemengder på turiststedene.

Bestill utflukten din til Sintra og Cascais

Slik kommer du deg til Sintra fra Lisboa på egen hånd

Lisboa-toget på Sintra stasjon| ©Jason
Lisboa-toget på Sintra stasjon| ©Jason

Hvis du ikke er tilhenger av guidede turer (selv om dette er noe jeg alltid anbefaler ved sightseeing og utflukter), kan du også enkelt og raskt komme deg til Sintra på egen hånd.

Toget til Sint ra går fra Lisboas Rossio-stasjon, som ligger i sentrum mellom den botaniske hagen og Santa Justa-heisen. Reisen tar ca. 40 minutter, togene går hver halvtime og koster ca. fem euro (med Lisboa Tourist Card slipper du å betale for toget).

Du kan også komme deg til Sintra med leiebil fra Lisboa, men toget går så jevnt at jeg ikke vil anbefale det med mindre du skal kjøre rundt i hovedstaden. Når du kommer til Sintra, kan du spasere rundt i byen eller ta buss 434 som forbinder det historiske sentrum med Pena-palasset.

Anas reisetips

Spør etter queijadas eller travesseiros i Sintras konditorier; det er de typiske søtsakene i regionen.

Hvis du likte turen til Sintra, vil du også like

Nazaré| ©Sergei Gussev
Nazaré| ©Sergei Gussev

Sintra er ikke det eneste attraktive stedet du kan besøke på turen til Lisboa uten å måtte reise langt. Omgivelsene rundt den portugisiske hovedstaden er spennende, og hvis du ikke har bestilt flybillett ennå, anbefaler jeg deg å legge til et par ekstra dager i ferien slik at du rekker å besøke dem alle.

Algarve, Fátima, Sesimbra, Nazaré, Óbidos, Arrábida, Evora... Hvis du ikke har hørt om disse stedene etter å ha besøkt Lisboa, har du hørt om dem flere ganger. I denne artikkelen om Lisboa turer finner du all nødvendig informasjon om hva du kan se i løpet av turen.