Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Hobbiton Filmsett Turer i Auckland

Auckland og området rundt i det nordlige New Zealand fungerte som det naturlige bakteppet for innspillingen av Ringenes Herre-sagaen. Her er noen av de beste utfluktene slik at du kan oppdage alle hemmelighetene bak disse filmene.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

8 minutter lest

Hobbiton Filmsett Turer i Auckland

Casa de madera en Hobbiton |© charles Lebegue

Ringenes Herre ble en av 2000-tallets største filmsuksesser og satte ikke bare kinorekorder, men bidro også til å sette det nordlige New Zealand på kartet, med sitt magiske landskap og frodige busklandskap som kulisse for innspillingen av filmene i sagaen.

Noen av de beste tingene du kan se og gjøre i Auckland for å lære om de viktigste stedene og historien bak innspillingen av Ringenes Herre, er en tur til Hobbiton og Waitomo-grottene, et besøk til Mount Tongariro, en tur til Rotorua og en kostymetur til de ikoniske stedene som knytter det nordlige New Zealand til J. R. R. R. Tolkiens saga.

1. Heldagstur til Hobbiton og Waitomo-grottene fra Auckland

Waitomo-landskapet|©UCFFool
Waitomo-landskapet|©UCFFool

Hvis du er en fan av Ringenes Herre-trilogien og ønsker en unik opplevelse, er en 10-timers tur til Hobbiton og Waitomo-grottene fra Auckland et must for å fordype deg i J.R.R.R. Tolkiens Midgard.

Disse turene inkluderer vanligvis henting og levering på hotellet tur-retur, og turen starter med det landlige og fjellrike landskapet på vei til Matamata, byen der den ikoniske Hobbiton ligger, noe som gjør disse aktivitetene til en av de beste heldagsutfluktene fra Auckland.

Der kan du beundre de grønne åkrene og de små husene som titter frem over gresset. Du kan også gå rundt i hobbitlandsbyen sammen med en lokal guide og oppdage fascinerende detaljer som tar deg tilbake til J.R.R. Tolkiens univers. Du får se det berømte festtreet, Bag Ends hus, vertshuset Green Dragon Inn og mange andre steder som har blitt ikoniske i trilogien.

På ettermiddagen fortsetter turen til Waitomo-grottene, der du får se dryppsteins- og stalagmittformasjoner som det har tatt millioner av år å skape. Du utforsker grottene via en underjordisk båttur, der du får se de glødende lysene fra glødeormene som bor i grottetaket.

Detaljer av interesse

 • Pris: Disse turene koster ca. 185 euro per person, inkludert transport tur-retur med henting på hotellet og guidet tur.
 • Varighet: ca. 10 timer.
 • Fordeler med disse turene: et av de beste alternativene for å se hovedstedet for trilogien på New Zealand og et magisk naturområde.
 • Ulemper ved disse turene: Det kan være en svært intens opplevelse på grunn av den lange reisen på noen få timer.

Bestill en tur til Hobbiton og Waitomo-grottene

2. Tur til Mount Tongariro

Tongariro|©Brian Lai
Tongariro|©Brian Lai

En av de naturlige kulissene for Ringenes Herre-trilogien er Tongariro-fjellet, som ligger på Nordøya i New Zealand, ca. 4,5 timer fra Auckland. På en heldagstur kan du besøke dette naturområdet, som for tiden er en aktiv vulkan, og også se nasjonalparken som ligger der.

I bushen kan du se vandrings- og turstiene, og du kan også ta en guidet tur der du kan se noe av naturen som var med i filmene, ettersom Mount Tongariro ble brukt som filmens Mordor og Mount Ngauruhoe, en nærliggende vulkan, ble brukt som Mount Doom.

Under fotturen kan du også oppleve noen av New Zealands vakreste vulkanske landskap, krystallklare innsjøer og snødekte topper, spesielt hvis du planlegger å besøke Auckland om vinteren. I bushen kan du også velge en sykkeltur.

Selv om turen kan være anstrengende, er den absolutt verdt det for alle Ringenes Herre-fans og for dem som bare vil nyte den naturlige skjønnheten i det nordlige New Zealand. Vær oppmerksom på at turen er krevende og anbefales for de som er i god fysisk form og har erfaring med fotturer.

Detaljer av interesse

 • Pris: Disse turene koster ca. 132 euro per person, inkludert transport til og fra hotellet og guidet tur.
 • Varighet: ca. 9 timer.
 • Fordeler med disse turene: du får se et av New Zealands mest enestående naturområder.
 • Ulemper ved disse turene: kan være litt intense og slitsomme.

Bestill en tur til Hobbiton og Waitomo-grottene

3. Tur til Rotorua og Hobbiton

Hobbiton|©David Chin
Hobbiton|©David Chin

Hvis du ønsker å kombinere en sightseeingtur til New Zealands varme kilder med en tur til naturkulissene fra Ringenes Herre-trilogien, kan kanskje disse turene være løsningen for deg, ettersom du får se Rotorua og Hobbiton på en heldagstur med transport tur-retur og henting på hotellet.

Rotorua er kjent for sine geotermiske og varme kilder, som byr på en unik og avslappende opplevelse midt i naturen. På reisen fra Auckland kan du nyte noe av New Zealands mest varierte natur med fjell, innsjøer og skoger. Og hvis du besøker byen ved juletider, kan du også oppleve julelysene som flommer over veien.

I Rotorua kan du besøke geysirene og de varme gjørmebassengene og ta en dukkert i de varme kildene. Du kan også utforske maorikulturen og besøke Te Puia, et kultursenter som byr på lokale danse- og musikkforestillinger, samt håndverks- og matlagingsverksteder. Det er ingen tvil om at et besøk i Rotorua er en av de beste turene du kan gjøre i Auckland.

Etter en dag i Rotorua er neste stopp på programmet Hobbiton, filmsettet til den berømte Ringenes Herre- og Hobbit-trilogien. Kjøreturen til Hobbiton er et eventyr i seg selv og tar deg gjennom de bølgende grønne åsene i Waikato, før du ankommer byen for å se hobbithusene og besøke vertshuset i landsbyen Middle Earth.

Detaljer av interesse

 • Pris: Disse turene koster ca. 154 euro per person, inkludert transport tur-retur med henting på hotellet og omvisning.
 • Varighet: ca. 12 timer.
 • Fordeler med disse turene: Du kan kombinere en tur i naturen med et besøk på et av de mest trafikkerte stedene i New Zealand.
 • Ulemper ved disse tur ene: Du får lite fritid til å hvile under turen.

Bestill en tur til Rotorua

4. Tematur i Hobbiton med kostyme og lokal ekspertguide

Hus i Hobbiton|©Camille Hodoul
Hus i Hobbiton|©Camille Hodoul

Hvis du er fan av J.R.R. Tolkiens Ringenes Herre, finnes det ingen bedre måte å få en uforglemmelig opplevelse på enn å besøke Hobbiton. Denne lille byen i det nordlige New Zealand er den perfekte rammen for å fordype seg i fantasien om Midgard.

På disse tematurene kan du nyte en dag i eventyrets tegn, og når du ankommer Hobbiton, vil du oppdage at detaljrikdommen er imponerende. Alt fra de runde dørene på husene til de velstelte hagene gir deg følelsen av å gå gjennom kulissene i en av filmene i trilogien.

For å maksimere opplevelsen kan du i tillegg velge mellom noen av kostymene fra Ringenes herre som du får utdelt av guiden din. Enten det er et hobbit-, alve-, dverg- eller til og med Gandalf-kostyme, vil du føle deg som en karakter i sagaen og kunne ta noen av de beste bildene på turen, spesielt hvis du planlegger å besøke Auckland om sommeren når været er fint og solrikt og hjelper til med innrammingen.

Turen med Hobbiton-tema inkluderer også en guidet tur i byen, der du kan lære mer om hobbitenes historie og kultur. Etter omvisningen har du mulighet til å nyte et måltid på Green Dragon Inn, Hobbitons mest berømte pub, som ofte inngår i de beste ølturene.

En tematur til Hobbiton fra Auckland er den perfekte måten å leve seg inn i Ringenes Herres verden på. Med kostymer, en guidet tur og et måltid på Green Dragon Inn finnes det ingen bedre måte å oppleve fantasien i Midgard på. Så ikke nøl, kle deg ut som din favorittkarakter og gjør deg klar for en uforglemmelig dag i Hobbiton!

Detaljer av interesse

 • Pris: Disse turene koster ca. 120 euro per person, inkludert transport tur-retur med henting på hotellet, kostymer og omvisning.
 • Varighet: ca. 12 timer.
 • Fordeler med disse turene: du får en komplett opplevelse av Ringenes Herre-trilogien.
 • Ulemper ved disse tur ene: Dette er en tur som nesten utelukkende er beregnet på fans av sagaen.

Bestill en tur til Hobbiton og Waitomo-grottene

Hvordan bestiller jeg en Ringenes Herre-tur i Auckland?

Bærbar PC ved bordet ved kafeen|© Andrew Neel
Bærbar PC ved bordet ved kafeen|© Andrew Neel

Du kan velge å bestille turer på forhånd på nettet eller når du er i Auckland, selv om dette kan være upraktisk fordi det kan føre til forsinkelser, eller du kan miste plassen din på turene på den valgte dagen, noe som kan være uheldig hvis du planlegger et kort opphold. Her er en liste over ting du kan gjøre for å oppdage Auckland på tre dager.

Hvis du planlegger å besøke Auckland i februar eller i sommermånedene, anbefaler jeg deg å bestille på forhånd for å unngå prisøkninger i siste liten og for å kunne planlegge en god reiserute slik at du får mest mulig ut av tiden din.

Hva får jeg se på disse turene?

Landsbyen La Comarca|©Brian Wayfarer
Landsbyen La Comarca|©Brian Wayfarer

Ringenes Herre-turene i og rundt Auckland fokuserer på stedene som ble brukt i filmen for å skildre Midgard. Noen av stedene du vil se på disse turene er som følger:

 • Hobbiton: er en rekonstruert hobbitlandsby i Matamata, sør for Auckland. Det er her scenene fra hobbit-hjemmene i filmene ble filmet, noe som gjør dette til det viktigste reisemålet for Ringenes Herre-orienterte turister i New Zealand.
 • Mordor: Denne fiktive regionen ble i trilogien gjenskapt ved vulkanen Mount Ngauruhoe i Tongariro nasjonalpark, som ligger på Nordøya i New Zealand. Vulkanen sto modell for Mount Doom i filmene og byr dessuten på noen av de vakreste utsiktene over det nordlige New Zealand.
 • Rivendell, alvenes hjem, ligger i Kaitoke Valley Regional Park i Upper Hutt, bare en time fra Auckland. Noen turer inkluderer et besøk til dette stedet.
 • The Shire: I Alexander Regional Park, øst for Auckland, kan du se kulissene for noen av scenene i filmen. Turer til Mount Tongariro inkluderer ofte et stopp på dette stedet.

I løpet av turene får du i tillegg til å se innspillingsstedene også lære om produksjonen av filmen og høre historier og trivia bak kulissene fra lokale eksperter.

Bestill en tur til Hobbiton og Waitomo-grottene

Tips til en Ringenes Herre-tur i Auckland

New Zealand|©Jess Mulinário
New Zealand|©Jess Mulinário

Ringenes Herre-turer er en viktig del av turismen i og rundt Auckland, så kanskje disse tipsene kan hjelpe deg med å forbedre opplevelsen på turen til det nordlige New Zealand.

 • Bestill turen på forhånd: Siden disse turene er svært populære, er det lurt å bestille på forhånd for å være sikker på å få plass, spesielt hvis du planlegger å besøke Auckland om sommeren, som er en del av høysesongen.
 • Kle degriktig: Sørg for å ha på deg behagelige klær og fottøy som egner seg til fotturer. Det er også lurt å ta med en jakke eller frakk, da det kan bli kaldt i noen av områdene du besøker.
 • Vær forberedt på å gå: Det kan virke som en selvfølge, men noen av områdene du besøker kan kreve korte eller lange gåturer, så sørg for at du er forberedt på å gå. Hvis du har en funksjonsnedsettelse eller fysiske begrensninger, bør du si ifra til reiselederen på forhånd, slik at han/hun kan legge til rette for deg og fortelle deg om aktivitetene er forenlige med din fysiske tilstand, ettersom noen av aktivitetene kan være svært anstrengende.
 • Ta hensyn til hellige steder: Noen av stedene du besøker, kan være hellige for lokale maoristammer, så følg reiselederens retningslinjer og vis respekt for stedene du besøker.
 • Ikke glem kameraet: Det er mange severdigheter du må se på turen, så husk å ta med kamera eller mobiltelefon for å ta de beste bildene fra turen!

Hvorfor ta en Ringenes Herre-tur i Auckland?

Treet i Hobbiton|©Jakob Steinschaden
Treet i Hobbiton|©Jakob Steinschaden

Å ta en Ringenes Herre-tur i og rundt Auckland er noe av det beste du kan gjøre på turen, siden du får se de mest ikoniske stedene fra filmen. Disse turene tar deg med til kulissene som ble brukt til å skildre J. R. R. R. Tolkiens Midgard, slik at du får følelsen av å være med i trilogien.

Du kan også lære mer om produksjonen av filmen, ettersom de lokale guidene vanligvis har mye informasjon om sagaens særegenheter, og du vil også lære interessante fakta om innspillingen og om film generelt.

En slik tur er også en perfekt anledning til å lære mer om maorikulturen, ettersom mange utflukter inkluderer besøk til steder som er hellige for de lokale stammene, noe som gir besøkende muligheten til å lære mer om denne utpreget newzealandske minoritetsgruppen.

Sist, men ikke minst, kan du nyte landets vakre natur og ta noen av turens beste bilder.

Bestill en tur til Hobbiton og Waitomo-grottene