De beste mat opplevelsene i Tokyo

Oppdag Tokyos beste matscener, fra Golden Gai i Shinjuku til den ultimate ramen-smakingen.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

9 minutter lest

De beste mat opplevelsene i Tokyo

Mat i Tokyo | ©Susann Schuster

Tsukiji-markedet - verdens største fiskemarked -, 8 varianter av sake, autentisk ramen, grillet kjøtt, sushi eller sjømat, det asiatiske kjøkkenet er en eksplosjon av smaker som gleder ganen. Og med denne typen turer kan du bli kjent med den tusenårige kulturen gjennom den japanske kulinariske kunsten.

Blant de tingene du kan se, gjøre og prøve i Tokyo, skiller det seg ut å utforske japansk mat. Tross alt er det hovedstaden i internasjonal gastronomi, og det er turer for par, små grupper, som lokalbefolkningen, med eller uten matlagingskurs, vil du bli med meg for å oppdage de beste alternativene?

1. Tsukiji fiskemarkedstur i Tokyo

Toyosu fiskemarked| ©mon_vitoria
Toyosu fiskemarked| ©mon_vitoria

Denne typen turer starter vanligvis med en spasertur rundt Tsukiji Honganji-tempelet, et vakkert hellig rom grunnlagt i 1617.

Etter å ha lyttet til kommentarene fra de kunnskapsrike lokale guidene, vandrer gruppen forbi den bevingede shishi og beundrer templets ukonvensjonelle arkitektur.

Senere går gruppen på opptil 15 personer videre til verdens mest berømte fiskemarked, Tsukiji-markedet, en av de overlevende strukturene fra andre verdenskrig. Du vil snart se hvorfor lokalbefolkningen, så vel som japanske kokker, foretrekker å handle der.

På Tsukiji-fiskemarkedet vil du kunne prøve alle slags sjømat. Du vil også kunne smake på delikatesser som bonito, sushi i sine populære - og kuriøse - varianter, autentiske omeletter, sjømatdelikatesser og fersk tunfisk. Nyt festmåltidet.

I tillegg inkluderer noen markedsturer ofte klasser for å lære å tilberede sushi. Sjekk med operatøren din og ikke gå glipp av denne muligheten.

Ta med deg kameraet ditt for å ta bilder av markedet, hvert hjørne har noe å ta med hjem som en suvenir. Jeg anbefaler deg også å gå inn i de beste mat- og kjøkkenutstyrsbutikkene.

Selvfølgelig bør denne turen være et godt tidspunkt å nyte gratisprøvene, for eksempel Dashi-suppe, som ofte tilbys turister, samt te. Dette er en tilfredsstillende opplevelse fra start til slutt.

Detaljer av interesse

  • Pris: Fra 90 €.
  • Varighet: 3 timer
  • Tid: Morgen, avhengig av operatøren.
  • Hva turen kan inkludere: Full lunsj på en sushirestaurant. Sake-smaking. Smaking av typiske retter som stekt fiskekake, japansk omelett og fersk tunfisk sashimi.
  • Transportmiddel: til fots
  • Fordeler: Markedsområdet er sjenerøst samplet. Guidene er vanligvis kunnskapsrike ikke bare om markedet, men også om japansk kultur og historie generelt, noe som gir kommentarene deres rikdom.
  • Ulemper: Tilbys ikke på engelsk. Gruppene har en tendens til å være store (opptil 15 deltakere).

Bestill en mattur på Tsukiji-markedet i Tokyo

2. Omvisning om søtsaker og smaker i Shibuya

Hachikō-statuen| ©Jeff Amador
Hachikō-statuen| ©Jeff Amador

Tokyo Blues-forfatteren Haruki Murakami beskriver på mesterlig vis den japanske dynamikken i hovedstaden, men hvis du er ute etter en smakebit av hvordan lokalbefolkningen lever, er Shibuya food tour noe for deg.

Opplevelsen starter vanligvis ved Hachikō-statuen, monumentet som hyller den trofaste hunden. Når du har tatt bildene dine, tar du deg gjennom folkemengden for å begynne å smake på japanske delikatesser.

Smakingen kan defineres som en 10-retters meny som vanligvis inkluderer wagyu-biff, okonomiyaki, en rekke sushi, fiskekake, Mitarashi dango og tradisjonelle desserter.

Retter serveres ofte mellom 4 og 5 restauranter. Shibuya er kjent for sine kulturelle kontraster. Her kan du oppleve det fasjonable Harajuku, et høydepunkt på Tokyos beste guidede turer, de mange markedene og de iøynefallende reklamene.

På slutten av turen vil du være fornøyd, og du vil avslutte turen på en høy tone med en kopp te eller sake.

Interessante detaljer

  • Pris: Fra 214 €.
  • Varighet: 3 timer
  • Tid: Ettermiddag, avhengig av operatøren.
  • Hva turen kan inkludere: Lunsj med en 10-retters meny. Smaking av tradisjonelle desserter. Erfaren lokal guide.
  • Transportmiddel: til fots.
  • Fordeler: Tilbys på engelsk. I Japan er det grunner til å ta bilder overalt, men på denne turen multipliseres årsakene. I tillegg til muligheten for å gjøre det mens du lærer om den lokale kulturen, vekker følelser mellom hver bit.
  • Ulemper: Drinker er vanligvis begrenset og gruppene er store (opptil 15 personer er tillatt).

Bestill en guidet tur i Tokyo

3. Gastronomisk smaksprøvetur i Asakusa

Senso-ji buddhisttempel| ©mon_vitoria
Senso-ji buddhisttempel| ©mon_vitoria

Asakusa er et virkelig attraktivt område. De store templene, som Imado-helligdommen, Shobogenji-tempelet, Asakusa-jinja-helligdommen og selvfølgelig Sensō-ji, gir området en spesiell karakter, og dette merkes av deltakerne på denne typen turer, spesielt ettersom det gjøres i par.

Matturen starter med en oversikt over Asakusa. Dette betyr at du og ledsageren din vil utforske gamlebyen, Namise Street og Marugoto Nippon mens du smaker på populære japanske delikatesser som sylteagurk, riskjeks, japanske plommer, matcha-te og meronpan underveis.

Du vil også lære om pilegrimene som har besøkt området i over tusen år, samt gjøre litt suvenirshopping i travle Namise.

Til slutt drar de to turdeltakerne sammen med guiden til Tokyos eldste tempel, Sensoji.

Hvis du bestiller besøket ditt rett før sommeren, kan du delta på Sanja Matsuri-festivalen i mai, Asakusas største festival. Dette er en av de mest populære datoene. Hvis du er i området, opplev spenningen! Legg inn et besøk i tempelet på listen over ting du bør se og gjøre i Tokyo om våren.

Detaljer av interesse

  • Pris: Fra € 76.
  • Varighet: 2 timer og 30 minutter.
  • Tid: På dagtid, etter avtale med turoperatøren.
  • Hva turen kan inneholde: Sake-smaking, snacks på 4-5 steder, guide gjennom Asakusa og lunsj.
  • Transportmiddel: til fots
  • Fordeler: Smakingen er grundig og deilig. Du lærer om japanske skikker og besøker et av Japans viktigste templer. Opplevelsen er nesten personlig og er kun tilgjengelig for små grupper.
  • Ulemper: Tilbys på japansk og engelsk.

Bestill plass på en av de beste matturene i Tokyo

4. Kveldsturné med smaksprøver på japansk mat i Chiyoda, Ginza og Tsukishima, Chūō.

Tokyo om natten| ©Keith Twyman
Tokyo om natten| ©Keith Twyman

Denne typen tur tar gruppen til hjertet av Yakitori, landet der den verdsatte gatematen med samme navn har sin opprinnelse.

Smakingen lar gruppen fordype seg i hurtigmatspesialiteter som er perfekte sammen med øl eller sake. Ikke glem å prøve de lokale taras eller toppingene, hver matbod har en oppskrift som den vokter nidkjært.

Etterpå tar gruppen farvel med forretningsområdet og går gjennom Ginza og dens festlige atmosfære. Selv om de er like i nærheten, så snart byen Chiyoda er bak dem, begynner neonlysene, musikken og festingen.

De gjør deretter sitt siste stopp på turen på en restaurant i Tsukishima der hurtigmaten er opphøyd og formell midt i sjarmerende presentasjoner.

Detaljer av interesse

  • Pris: Fra 99 euro.
  • Varighet: 3 timer.
  • Tidspunkt: Kveld, avhengig av turoperatør.
  • Hva turen kan inkludere: Full lunsj på en sushirestaurant. Sake-smaking. Smaking av typiske retter, ofte et utvalg av yakitori, okonomiyaki (japansk pizza). Drikke og en dessert.
  • Transportmiddel: til fots.
  • Fordeler: Tilbys på engelsk. Den muntre atmosfæren. Historiene og anekdotene til guidene. Den sentrale beliggenheten.
  • Ulemper: Varighet. Det kan utvides til å fortsette med festen, spesielt når du velger blant tingene du kan gjøre i Tokyo om sommeren.

Bestill en mattur om kvelden i Tokyo

5. Tokyo Ramen Tour

Spise Ramen i Tokyo| ©nakashi
Spise Ramen i Tokyo| ©nakashi

Dette er din sjanse til å nyte og oppleve ramen som en innfødt i Tokyo. Hvis du bestemmer deg for å ta denne turen, får du lære mer om historien og kulturen til denne spennende retten og deretter smake på en velsmakende skål med ramen tilberedt til perfeksjon.

Gruppen møtes vanligvis foran Hachikō-statuen i Shibuya, og deretter blir de guidet til en lokal kaffebar for å ta en kaffe og snakke om ramen. Der får de en forklaring på hvordan og hvorfor ramen er en av Japans berømte matvarer.

Etterpå fortsetter turen til 3 prisbelønte restauranter for 6 mini-ramen-skåler. Et utvalg av 11 mini ramen-skåler vil være tilgjengelig for deg å velge mellom.

På slutten vil du lære mye mer om denne retten, fra dens historie til tilberedning. På hvert stopp vil du oppdage de forskjellige typene ramen og fremfor alt hvordan du skiller en god ramen og hvordan du tilbereder den i tilfelle du har lyst til å lage den når du kommer hjem.

Interessante detaljer

  • Pris: Fra 110 €.
  • Varighet: 3 timer
  • Tid: Ettermiddag, sjekk med turoperatøren.
  • Hva turen kan omfatte: en spasertur gjennom Samurai Museum, Robot Restaurant, Hanazono-helligdommen og tavernaer. Spesialisert guide gjennom byen. Smaksmeny og drikke.
  • Transportmiddel: tog
  • Fordeler: Du lærer å sette pris på ramen fra ingrediensene til den når ganen din. Denne ydmyke maten får en annen betydning. Smakingen er nok til å dekke en lunsj.
  • Ulemper: Togbillett ikke inkludert.

6. Drunkard's Alley Bar Tour: Golden Gai og Kabukicho, Shinjuku

Lunsj i Shinjuku| ©Kaila
Lunsj i Shinjuku| ©Kaila

Denne matturen har et litt annet tema. Med sine smaksprøver på alkoholholdige drikker er den kanskje ikke den mest passende hvis du leter etter ting å gjøre med barn i Tokyo.

Guiden tar deg med til de beste stedene i Shinjuku for en kveld med tapas og typiske japanske drinker i et av Tokyos mest populære nabolag.

På denne typen tur vil du reise tilbake i tid til de små japanske tavernaene som preget byen på 1950-tallet. Turen starter vanligvis i Drunkard's Alley eller Shinjuku (Nonbei Yokocho) - som er det opprinnelige navnet - like i nærheten av Kabukicho.

Med guidens forklaring vil du lære om historien til izakayas eller japanske barer mens du nyter litt tapas, karaoke og til og med Kabukicho, robotrestauranten.

Menyen inkluderer ofte ramen, sushi, yakitori og øl. Snart er du på vei til Golden Gai, Japans mest izakaya-aktige sted for å avslutte kvelden.

Interessante detaljer

  • Pris: Fra 165 €.
  • Varighet: 3 timer
  • Tid: kveld, sjekk med turoperatøren din.
  • Hva turen kan omfatte: en spasertur gjennom Samurai Museum, Robot Restaurant, Hanazono-helligdommen og tavernaer. Spesialisert guide gjennom byen. Smaksmeny og drikke.
  • Transportmiddel: til fots
  • Fordeler: Pubrunden med sin lokale historie er underholdende. Det fremkaller første halvdel av forrige århundre. Det er et must for tradisjonell japansk mat.
  • Ulemper: Turen er like levende som Cyberpunk-filmer, du må være oppmerksom på omgivelsene dine til enhver tid. Turen samler ofte store grupper (opptil 12 personer).

Bestill en mattur i Tokyo

7. All-you-can-eat-tur i Shibuya

Alt du kan spise i Shibuya| ©Jaclyn Rivas
Alt du kan spise i Shibuya| ©Jaclyn Rivas

Kom deg ut av de konvensjonelle restaurantene og smak på den lokale maten slik japanerne gjør.

Med denne turen tar guiden din deg med til Shibuya. Første stopp er vanligvis Hachikō-statuen, og deretter passerer du flere helligdommer og et nettverk av gater som fører til hjertet av nabolaget.

Etter en times spasertur i byen er du klar til å sette deg ned og skjemme bort smaksløkene dine på Tokyos beste All you can eat.

Interessante detaljer

  • Pris: Fra 204 euro.
  • Varighet: 4 timer.
  • Tid: Morgen eller ettermiddag, avhengig av operatøren.
  • Hva turen kan inkludere: så mye mat du har lyst på fra et utvalg av sushi, takoyaki, yakitori, yakiniku og desserter. Et par drinker er ofte inkludert. Tjenestene til en lokal guide som du vil bli kjent med Shibuya med.
  • Transportmiddel: til fots.
  • Fordeler: Tilbys på engelsk. Du kan spise til du har prøvd alle rettene du liker mens guiden forklarer historien deres. Dette er en ideell plan for å feire høytider som nyttår eller desemberferie med familien. Besøk Shibuya i den siste måneden av året og gjør dette til en av dine ting å gjøre i Tokyo til jul.
  • Ulemper: drikke er begrenset, selv om to brus og vann kan være nok, ikke sant?

Må-prøve retter på matturer i Tokyo

Meronpan| ©GTE
Meronpan| ©GTE

Du er sannsynligvis allerede kjent med sushi og gyozas, men noter deg disse rettene og drikkene og ta med en smaksprøve på Tokyo-turen din.

  • Meronpan. Et søtt brød toppet med kjeksdeig i form av en melon.
  • Okonomiyaki eller pizza i asiatisk stil.
  • Stekt fiskekake (prøv den rundt Tsukiji-markedet, det er et annet nivå).
  • Yakitori. Historien forteller at den dukket opp i det japanske kjøkkenet i Edo-perioden mellom 1603-1867. Selv om det antas å ha vært en villfugl som ble brakt til grillen for Komodoro, har oppskriften blitt utbredt i det lokale kjøkkenet med forskjellige variasjoner. Prøv sausene, hvert hus har en "hemmelig oppskrift".
  • Fersk tunfisk sashimi. Du vil være bare noen få meter unna det største fiskemarkedet i verden.
  • Yakiniku eller grillet kjøtt.
  • Sake: Det lokale brennevinet par excellence. Ja, det er mulig å få tak i den i andre land, men ingenting er som å nyte den slik japanerne gjør, med sin autentiske atmosfære og tilberedning, den er overlegen. Prøv den!

Destinasjonene du ikke bør gå glipp av blant de gastronomiske turene i Tokyo

Til Yurakucho.| ©nesnad
Til Yurakucho.| ©nesnad

For de som ønsker å bli med på den lokale festen mellom drikke og mat, anbefaler jeg å bestille en av de mest berømte kulinariske natt urene i den japanske hovedstaden. Ikke gå glipp av matt urer inkluderer:

  • Osaka.
  • Shinjuku.
  • Shibuya.
  • Yurakucho.
  • Chūō og fiskemarkedet.

Tips om matturer og japansk kultur

Å spise i Tokyo| ©okidiario
Å spise i Tokyo| ©okidiario

I likhet med andre kulturer har japanerne sine egne stiler og måter å spise på. Følg disse tipsene for å respektere deres skikker når du blir med på matturer i Tokyo:

  • Stikk aldri spisepinner vertikalt i en bolle med mat, da det betyr død og er veldig respektløst.
  • Vær punktlig. Japanerne respekterer tiden din og forventer gjensidighet. Unngå å komme for sent til turer - tidsfleksibilitet er ikke akkurat en japansk dyd.
  • Japanske bord er ofte lastet med individuelle serveringsskåler, men porsjonsstørrelsene er beskjedne. Nok til å stille sulten, men ikke til å bli mett.