De Beste Matlagings Kursene i Taormina

Gastronomi er en av aktivitetene som gir Taormina liv. I dette utvalget av matlagingskurs finner du muligheter til å lære hvordan du kan glede både deg selv og dine nærmeste.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutter lest

De Beste Matlagings Kursene i Taormina

Spisesteder i Taormina | ©Eka Shoniya

Taormina er en by som er en del av den sicilianske kysten, og av den grunn har den en viktig kulinarisk kultur i sitt indre. Her kan du finne et bredt utvalg av matlagingskurs for å tilberede deilige småretter, desserter, pasta, pizza, snacks og mye mer.

Hvis dette er av interesse for deg, kan du ta en titt på listen over matlagingskurs som mange besøkende nevner som en av de beste tingene å gjøre i Taormina. Her kan du lære å lage siciliansk pizza, forretter som caponata, bruschetta, fylt pasta, sesongens sjømat og en endeløs liste med søte oppskrifter som canoli og tiramisu.

1. Lær å tilberede typiske sicilianske oppskrifter med ferske ingredienser fra markedet i Taormina

Matlagingskurs i Taormina| ©kryshiggins
Matlagingskurs i Taormina| ©kryshiggins

På dette kurset får du oppleve det nære forholdet mellom gastronomi og kultur, og det er en oppslukende opplevelse. Ikke bare får du råd fra en profesjonell kokk, men du får også en kort omvisning på det lokale markedet sammen med ham for å kjøpe ingrediensene som skal brukes.

Et interessant faktum om denne klassen er at valget av søte eller salte oppskrifter vanligvis gjøres i henhold til sesongens tilgjengelige produkter på markedet. I løpet av besøket kan du også smake på oster, frukt og grønnsaker og velge ut noen du vil ta med deg hjem.

Når du har alle ingrediensene i hånden, begir du deg til kjøkkenet på den lokale restauranten som er valgt for aktiviteten. For eksempel Nettuno. Der er målet å tilberede totalt tre retter, som dere nyter sammen med en lokal rød- eller hvitvin.

Det er viktig å merke seg at oppskriftene kan variere fra gang til gang på matlagingskursene i Taormina. Blant forberedelsene som vanligvis gjøres, skiller imidlertid følgende seg ut:

  • En forrett**,** som vil være en slags regional forrett, for eksempel caponata.
  • En fisk- eller sjømatrett, avhengig av sesong og hva som tilbys på det lokale markedet.
  • En dessert, som sannsynligvis vil være en eller flere typer fersk pasta som er typisk for regionen.

Nyttig informasjon

  • Pris: gjennomsnittsprisen for dette matlagingskurset med en profesjonell kokk er € 85 per person.
  • Varighet: kurset og markedsbesøket varer i ca. 5 timer.
  • Fordeler: Du lærer å tilberede en tradisjonell, hjemmelaget siciliansk lunsj og får et signert forkle og deltakerbevis.

Bestill de beste matlagingskursene i Taormina

2. Meld deg på et bakerikurs i Taormina og lær hvordan du tilbereder deilig siciliansk cannoli

Siciliansk cannoli| ©Eduardo Feo
Siciliansk cannoli| ©Eduardo Feo

Å melde seg på et bakerikurs er et annet alternativ du kan innlemme i reiseruten din for å oppdage gastronomien i Taormina under oppholdet. Du lærer å lage den berømte sicilianske cannolien med hjelp av en ekspertinstruktør.

På denne aktiviteten møter du kokken og resten av gruppen på en restaurant i byen, sannsynligvis i det historiske sentrum. Dere går inn på kjøkkenet og setter i gang med å utføre oppskriften trinn for trinn.

Det første dere skal gjøre er å lage deigen, deretter tilbereder dere fløte og ricotta, og til slutt setter dere sammen og fyller cannoliene. Når alt er klart, settes tallerkenene på bordet og smaksprøven av denne fantastiske desserten begynner, ledsaget av te eller kaffe.

Dette er utvilsomt en av de beste turene i Taormina for de som elsker desserter. Selv om du kan prøve denne oppskriften på de forskjellige konditoriene i byen, er det ingenting som slår å lære å lage den selv og dele den med familie og venner.

Nyttig informasjon

  • Pris: Denne konditorkurset koster vanligvis fra € 50 per person.
  • Varighet: cannolikurset varer i ca. 2 timer.
  • Fordeler: Du lærer å bake cannoli på en profesjonell måte og får et kursbevis.

Bestill en av de beste turene i Taormina

3. Delta i et privat matlagingskurs i et Siliciano-hjem og føl deg som en lokal innbygger

Matlagingskurs i Taormina| ©jbdodane
Matlagingskurs i Taormina| ©jbdodane

Blant tingene du kan gjøre i Taormina om kvelden, er å dra til et lokalt hjem for å delta på et privat matlaging skurs. Du tilbereder et deilig måltid med hjelp av en lokal person, og setter deg deretter til bords for å spise og dele erfaringer med familien.

Under denne kulinariske opplevelsen lærer du tips og triks for å tilberede oppskriftene. Alt dette mens du lytter til anekdoter om byen og dens innbyggere, samt kuriosa om de forskjellige sicilianske ret tene. Tanken er å få deg til å føle deg som om du var sammen med familien din, samtidig som du lærer og har det gøy.

Ved middagstid vil du se et autentisk italiensk bord fylt med en meny etter sesong, bestående av forrett, hovedrett, pasta og dessert. Til dette serveres det deilig drikke. I tillegg får du smake på et lite utvalg av røde og hvite v iner fra lokale vingårder.

Etter å ha tilbrakt en livlig kveld og lært å lage hjemmelagde retter, kan du fortsette med andre aktiviteter på programmet, eller returnere til hotellet for å bli kjørt til flyplassen i Taormina, hvis det er din siste dag i byen.

Nyttig informasjon

  • Pris: Prisen per person for dette kurset i hjemmelaget mat starter vanligvis fra ca. 139 €.
  • Varighet: kurset varer vanligvis mellom 2 og 3 timer (ca.).
  • Fordeler: Du får en uforglemmelig middag sammen med dine nærmeste og lokalbefolkningen, samtidig som du lærer noen av de beste sicilianske rettene og smaker på deilig drikke.

Bestill flyplasstransport til Taormina lufthavn

4. Meld deg på et siciliansk dessertkurs og utvid repertoaret ditt som profesjonell eller entusiastisk konditor

Lage cannoli| ©aftermath2002
Lage cannoli| ©aftermath2002

Hvis du elsker bakverk , er du sannsynligvis ikke fornøyd med å lage bare én søt oppskrift. Da er dette kurset noe for deg, for det fokuserer utelukkende på desserter. Du vil kunne utvide repertoaret ditt som profesjonell eller entusiastisk baker etter avtale med kokken.

Dette er en aktivitet som kan gjøres når som helst på dagen. Derfor kan du delta etter at du har avsluttet en av dagsturene fra Taormina, og dermed få mest mulig ut av hvert minutt av oppholdet i byen.

Du trenger bare å ta kontakt med kokken på det stedet og tidspunktet som er avtalt på forhånd. Kurset begynner deretter på restaurantens kjøkken. Du vil lære å tilberede de viktigste sicilianske dessertene. Noen av dem er:

  • Siciliansk cannoli, en typisk søtsak med sylindrisk form og fylt med ricotta.
  • Tiramisu al marsala, som regnes som en av de mest populære dessertene på bordene i regionen.
  • Appelsinkake, tilberedt med saft fra frukt dyrket i regionen og ledsaget av mandler.
  • Kremet sjokolade, som består av en skummende sjokoladekrem, og som også suppleres med mandler og salt karamell.

Du får også muligheten til å lære å lage håndlagde trøfler, som er en annen populær oppskrift i byen. Du kan velge mellom sjokolade, kakao og hasselnøttfyll eller nutella og pistasj. Du kan også velge en deilig sitronsorbet, som har en delikat, kremaktig konsistens som vil glede ganen din.

Nyttig informasjon

  • Pris: Prisen for dette dessertkurset i Taormina starter på € 60 per person.
  • Varighet: dette kurset varer vanligvis i ca. 3 timer.
  • Fordeler: du vil lære å tilberede de viktigste sicilianske dessertene, noe som vil utvide repertoaret ditt som profesjonell eller entusiastisk kokk.

Bestill en dagstur fra Taormina

5. Bli med på et halvdagskurs for å lære å lage siciliansk pizza i Taormina

Siciliansk pizza| ©CharmaineZoe's
Siciliansk pizza| ©CharmaineZoe's

I Taormina må du ikke glemme å lære å lage pizza på beste sicilianske vis. Dette er en klassisk oppskrift for alle som besøker et hvilket som helst hjørne av Italia. I løpet av dette kurset vil du bli guidet av en lokal pizzaiolo, som trinn for trinn vil lære deg hvordan du tilbereder denne deilige retten.

Aktiviteten vil finne sted på en av byens restauranter, sannsynligvis i nærheten av Porta Messina, eller inne på Corso Umberto I Når du ankommer stedet, vil pizzaioloen lære deg hvordan du lager pizza. Når du ankommer stedet, vil kokken gå gjennom trinnene i oppskriften med deg og resten av gruppen, vise deg ingrediensene og forklare hvordan du skal håndtere dem riktig for å få et best mulig sluttresultat.

Deretter begynner du å forberede deigen, som skal være godt elastisk for å kunne utvide seg i brettet som skal inn i ovnen. Så er det på tide å lage sausen, som vil ha den spesielle sicilianske stilen. Du vil sannsynligvis ikke bare lage pizza, men også de berømte bruschettas.

Når tilberedningen er ferdig, er det tid for å smake på alt sammen, ledsaget av en deilig vin. Du vil motta et deltakerbevis og ta med deg et godt minne og en ny læringsopplevelse i bagasjen.

Nyttig informasjon

  • Pris: gjennomsnittsprisen for dette matlagingskurset for å lære å lage pizza er 55 € per person.
  • Varighet: kurset varer i 2 timer og 30 minutter (ca.).
  • Fordeler: du lærer å lage pizza som en proff, og du får et deltakerbevis.

6. Delta på et matlagingskurs for å lage italiensk pasta fra bunnen av i Taormina

Delta på et matlagingskurs| ©aftermath2002
Delta på et matlagingskurs| ©aftermath2002

Hvis du i løpet av ditt opphold på 1 dag eller mer i Taormina ønsker å bli bedre kjent med byens kulinariske kultur, kan du delta på et italiensk pastakurs. Her lærer du å tilberede løs og fylt pasta fra bunnen av, mens en profesjonell kokk gir deg en rekke praktiske tips.

Dagen starter med et besøk på en lokal restaurant der du møter kokken og de andre deltakerne på kurset. Når du er på kjøkkenet, starter du trinnvis tilberedning av deigen. Alt dette med hjelp fra kokken, som du må følge nøye med på.

Deretter skjærer du ut deigen i henhold til den pastatypen du har bestemt deg for å lage. Maccheroni eller lignende pastatyper er vanlige, ettersom deigen kan fylles eller absorbere sausen bedre, og dette gjør oppskriften mye mer spesiell.

Når tilberedningsfasen er ferdig, blir maten servert, og du vil kunne smake på hver oppskrift. Husk at du ikke bare skal smake på det du eller kollegene dine har laget, men også på noen av spesialitetene til restauranten der du er.

Nyttig informasjon

  • Pris: Prisen per person for dette matlagingskurset starter vanligvis på 120 €.
  • Varighet: matlagingskurset varer i ca. 3 timer.
  • Fordeler: Du lærer å tilberede ulike typer pasta som er typiske for regionen på kjøkkenet på en lokal restaurant med hjelp av en profesjonell kokk.

7. Oppdag hemmeligheten bak de populære sicilianske arancini på kjøkkenet på en restaurant i Taormina

Sicilianske arancini| ©Aussie Taste
Sicilianske arancini| ©Aussie Taste

De som elsker matlaging, vet at den består av mange fasetter og at den prøver å bli mer og mer inkluderende. På dette kurset lærer du derfor å lage en litt mer uformell, orientalskinspirert rett som ofte selges på gatene på Sicilia: arancini.

Selv om det er gatemat, er det ikke hvem som helst som kan lage gode arancini. Derfor er det mange matentusiaster som benytter seg av denne typen kurs for å perfeksjonere teknikken når de tilbereder denne oppskriften.

Opplevelsen begynner på kjøkkenet på en lokal restaurant. Der vil en kokk forklare deg trinn for trinn hvordan du tilbereder oppskriften, som består av en deig fylt med ris og kjøttragu eller mozzarellaost og skinke. Du former deigen til asymmetriske kuler og steker dem til utsiden er sprø.

Etter at du har tilberedt de populære sicilianske arancini, setter du deg på restaurantens terrasse for å smake på din kulinariske kreasjon og utveksle ideer med kokken om aktiviteten.

Nyttig informasjon

  • Pris: gjennomsnittsprisen for denne typen matlagingskurs er ca. € 50 per person.
  • Varighet: kurset varer i ca. 2 timer.
  • Fordeler: Du lærer å tilberede arancini fra bunnen av med praktiske råd fra en kulinarisk ekspert. På denne måten vil du aldri mislykkes med å lage denne oppskriften.

8. Ta et matlagingskurs med veganske og vegetariske versjoner av noen sicilianske retter i Taormina

Siciliansk caponata| ©Antonio Ilardo
Siciliansk caponata| ©Antonio Ilardo

Hvis du er begeistret for vegansk, vegetarisk eller glutenfri matlaging, er dette matlagingskurset noe for deg. Du vil tilberede tradisjonelle sicilianske retter, men med en variasjon av ingrediensene. På denne måten kan du uten problemer nyte Middelhavets smaker uten å sette helsen din på spill.

Denne aktiviteten kan tilpasses fullstendig, det vil si at du får muligheten til å planlegge menyen som skal tilberedes sammen med kokken som har ansvaret for matlagingskurset. Du bestemmer også hvor dere skal møtes (lokal restaurant eller et privat kjøkken), som mest sannsynlig ligger i sentrum av byen.

Kurset starter med et besøk på markedet eller i en privat grønnsakshage for å skaffe alle de ferske råvarene. Det gjelder frukt og grønnsaker som tomat arancinetto, aubergine, kikerter, poteter, erter, oliven, kapers, løk, squash, selleri og mye mer.

Etter å ha høstet alt du trenger, begynner den kulinariske magien. Du kan tilberede caponata siciliana, deilige potetkroketter, squashblomster, auberginemille-feuille, kikerterburgere og mye mer - mulighetene er uendelige. Til slutt er det tid for å glede ganen med alle tilberedningene.

Nyttig informasjon

  • Pris: gjennomsnittsprisen for dette matlagingskurset starter på 50 € per person.
  • Varighet: kurset varer i ca. 2 timer.
  • Fordeler: Du lærer å tilberede glutenfrie, vegetariske og veganske retter på en enkel måte, med typiske ingredienser fra regionen og helt ferske.