Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Hvordan besøke Milano Duomo Rooftop

Å oppdage utsikten fra den populære terrassen til Milanos domkirke er et must på enhver reiserute i den italienske hovedstaden. Hvis du vil vite alt du trenger å vite for å få mest mulig ut av besøket ditt, bør du ikke gå glipp av denne guiden.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

8 minutter lest

Hvordan besøke Milano Duomo Rooftop

Terrassen til domkirken i Milano | ©Guilhem Vellut

Milanos dom kirke er byens hovedattraksjon og ikon. Det er den største katedralen i hele Italia og er et imponerende syn. Mens turister inkluderer et besøk til det indre av Duomo, er det få reisende som er klar over muligheten til å klatre opp til terrassen og beundre den spektakulære utsikten den har å tilby.

Det mest økonomiske alternativet

Duomo di Milano Takterrasse Billetter

La deg forbløffe av panoramautsikten fra terrassen.

Velg å ta heisen eller klatre opp de 251 trinnene til den praktfulle takterrassen på Milanos domkirke. Spaser langs denne store terrassen og beundre byens viktigste monumenter.

Hvis du tenker på hva du skal se og gjøre i Milano, er klatring opp til Duomo et perfekt alternativ. Det vil gi deg mulighet til å nyte den fantastiske gotiske arkitekturen på nært hold: søylene kronet av statuer, de karakteristiske spirene, de flygende struttene og, selvfølgelig, den lille Madonnina, som er over 100 meter høy.

Hvordan bestige Duomo-terrassen i Milano

På Duomo-terrassen| ©Guilhem Vellut
På Duomo-terrassen| ©Guilhem Vellut

Å besøke Duomo er en aktivitet som ikke gjør noen forskjell. For å komme til toppen av katedralen i Milano har du to alternativer som passer for alle.

 • Med heis: dette alternativet er det mest komfortable og gjør det også mulig for alle å nyte det likt. Selv om det er en forskjell i pris, er dette alternativet ideelt for voksne, eldre eller barn som ikke anser seg i fysisk stand til å gå opp, eller som rett og slett ikke ønsker å gjøre det. Vær imidlertid oppmerksom på at fra der heisen slipper deg av, må du klatre omtrent 50 trinn til opp til den øvre terrassen på Duomo.
 • Til fots: Hvis du er modig og ønsker å gå opp til Duomo-terrassen, bør du vite at det er omtrent 170 trinn for å nå det samme punktet der heisen ville forlate deg. Du må deretter klatre ytterligere 50 trinn til belvedere, men hvis du er i god form, vil ikke trappene i katedralen være noe hinder.

Bestill din billett for å bestige Duomo i Milano

Billettpriser og billettyper for domkirken i Milano

Detaljer om Duomo| ©Guilhem Vellut
Detaljer om Duomo| ©Guilhem Vellut

Det finnes forskjellige typer billetter til Du omo i henhold til attraksjonene du ønsker å besøke, og også for terrassen. I Hellotickets er det et fullstendig billettalternativ som du har tilgang til det indre av Duomo of Milan, taket, museet, San Gottardo-kirken og det arkeologiske området.

Ellers gir jeg deg en detalj om alle de andre alternativene, slik at du kan velge det som passer best for ferien din.

 • Tilgangtil katedralen: det koster 5 € og lar deg bare besøke interiøret i Duomo-bygningen.
 • Adgang til** katedralmuseet**: koster 5 € og gir deg kun adgang til katedralmuseet.
 • Kulturpass: koster 10 € og gir deg adgang til det indre av katedralen, katedralmuseet og det arkeologiske området.
 • Duomo Pass Stairs: koster 15 euro og gir deg adgang til å besøke det indre av katedralen, katedralmuseet, det arkeologiske området og til å gå opp til Duomo Terrace via trapper.
 • Duomo Pass Lift: koster 20 € og lar deg besøke det indre av katedralen, katedralmuseet, det arkeologiske området og gå opp til Duomo Terrace med heis.
 • Takettil fots: koster € 10 og lar deg bare gå opp til Duomo Terrace til fots.
 • Taketmed heis: koster 14 euro og gir deg kun adgang til Domterrassen med heis.
 • Rooftop Evening: koster 14 € og lar deg bare gå opp til Duomo Terrace med heis etter kl. 19.00.

Bestill hele billetten din til Duomo of Milan

Adgangstider til Duomo di Milano

Folk på terrassen| ©Guilhem Vellut
Folk på terrassen| ©Guilhem Vellut

Hver av sektorene i domkirken i Milano har en annen rutetabell som er beskrevet nedenfor:

 • Tilgangtil terrassene (til fots og med heis): hver dag fra 9.00 til 19.00. Siste adgang kl. 18.00.
 • Tilgangtil terrassene med Rooftop Evening pass: torsdager, fra 18.00 til 22.00. Siste adgang kl. 21.00.
 • Katedralen: hver dag fra 8 til 19.
 • Museum: fra torsdag til tirsdag fra kl. 10.00 til 18.00 - Dåpskapellet: hver dag fra kl. 9.00 til 18.00.
 • Arkeologisk område: hver dag fra 8 til 19.

Bestill full billett til domkirken i Milano

Finnes det guidede turer på Milanos domkirketerrasse, og er de verdt det?

Inne i domkirken| ©Jorge Láscar
Inne i domkirken| ©Jorge Láscar

Ja, det finnes det. Du har forskjellige alternativer hvis du vil ta en guidet omvisning på Duomo-terrassene.

Den guidede omvisningen på taket av Duomo varer omtrent 1 time. Tilgang er med heis til toppen av katedralen, og deretter er du bare 50 skritt unna terrassen.

I tillegg til å beundre utsikten og de spektakulære statuene og detaljene, har du muligheten til å utfylle besøket med forklaringer fra en profesjonell guide.

Selv om terrassen er vakker etter alle standarder, er det vel verdt innsatsen å lære om historien og egenskapene til denne arkitektoniske stilen. Prisene for denne typen besøk starter på € 35.

Men hvis du vil ha en mer komplett omvisning, er et besøk inne i Milanos katedral et fantastisk alternativ. Du kan velge en kombinert omvisning i Duomo og på taket av katedralen.

I dette tilfellet vil du kunne hoppe over køen til katedralen og deretter ta heisen opp til den majestetiske terrassen. Der vil du befinne deg blant katedralens tårn og statuer som peker mot himmelen, og den vakre utsikten.

På denne typen tur vil du også ha en spesialisert guide som følger deg på turen, slik at du også kan lære av besøket ditt. Prisene for denne typen omvisning starter fra 50 euro.

Bestill en guidet omvisning på Duomo-terrassen

Hvordan komme seg til Duomo i Milano

Milanos undergrunnsbane| ©Lara Parmeggiani
Milanos undergrunnsbane| ©Lara Parmeggiani

I tillegg til selve Duomo er det mange ting å se og gjøre på Piazza del Duomo i Milano, så det er veldig enkelt å komme seg hit.

Med metro

Hvis du vil komme deg til Milanos domkirke med metroen, er Duomo-stasjonen den nærmeste stasjonen, og det er her den røde og den gule linjen i Milanos metro møtes.

Du kan også ta metroen til stasjonene Cordusio og Missori, på henholdsvis den røde og den gule linjen. De ligger relativt nær hverandre og innen rimelig gangavstand.

Med trikk

Trikken er en annen mulighet for å besøke Duomo. Du kan ta trikken til stasjonene Torino, Mazzini og Dogana, og deretter gå noen få meter. Linjene har følgende nummer: 2 - 3 - 4 - 12 - 14 - 19 - 20 - 24 - 27. Som du ser er det flere alternativer.

Med buss

Hvis du ankommer Milano med fly på ferie eller bare er på en mellomlanding og ønsker å få mest mulig ut av den, er det en rask togforbindelse fra Malpensa flyplass. Malpensa Express ankommer Cardona-stasjonen på rundt 40 minutter fra terminal 1.

Du kan også ta Malpensa Bus Express, en buss som går fra terminal 1 til sentralstasjonen i Milano.

Hvis du ønsker å komme deg til Duomo med buss, er det imidlertid mange bussruter som går fra begge terminalene til Milanos sentrale busstasjon. Det finnes også linjer til flyplassene Linate, Sesto og Torino.

Det finnes flere sightseeingbusser i Milano by, og alle linjene stopper blant annet ved Duomo. Så hvis du har et av passene, trenger du ikke å bekymre deg for hvordan du kommer deg dit.

Kjøp ditt sightseeing-busspass i Milano

Dette må du ikke gå glipp av på Duomo-terrassen i Milano

Nyt terrassen| ©Guilhem Vellut
Nyt terrassen| ©Guilhem Vellut

Milanos domkirke er en arkitektonisk juvel i uforlignelig gotisk stil. Det er også den femte største katedralen i verden, og detaljene er virkelig fantastiske.

Mens du kan nyte den fantastiske fasaden og interiøret, vil et besøk på Duomo-terrassen gi deg et annet perspektiv og la deg beundre visse punkter nærmere.

For eksempel Madonnina-spiret som kulminerer med en gyllen statue av Jomfru Maria. Det er så viktig for byen at ingen bygninger i Milano kan overskride denne høyden.

Du vil også kunne se de 135 spirene som strekker seg mot himmelen på nært hold, og de marmorbelagte mursteinene. Alt dette med en 150 meter høy utsikt over byen Milano. Kommer du til å gå glipp av det?

Hvor mye tid trenger du for å besøke Duomo-terrassen i Milano?

Piazza del Duomo fra Duomo| ©Guilhem Vellut
Piazza del Duomo fra Duomo| ©Guilhem Vellut

Hvis du skal besøke det indre av Duomo og terrassene, anbefaler jeg deg å reservere minst 2 timer av dagen.

Husk at den siste tilgangen til katedralen og terrassen er en time før stengetid, og selv da vil du ikke ha tid til å besøke katedralen med den roen og oppmerksomheten den fortjener. Dessuten vil du sannsynligvis ønske å ta mange bilder i disse fantastiske omgivelsene.

Bestill en guidet omvisning på terrassen til domkirken i Milano

Er det tilrådelig å gå til Milanos domkirketerrasse med barn?

Familie og venner ved Duomo| ©Manuel Medrano
Familie og venner ved Duomo| ©Manuel Medrano

Å gå opp til Duomo Terrasse som en familie er en av de beste tingene å gjøre i Milano med barn. Bygningen er trygg for de minste, og trappene for å få tilgang til terrassen er komfortable nok for dem så vel som for voksne.

Barn elsker generelt denne planen fordi de kan se byen ovenfra, inkludert steder de tidligere har besøkt, men **fra høyden.**Det du bør huske på er at barnevogner ikke er tillatt i bygningen, men du kan bruke katedralens skap gratis.

Tips for å besøke domkirken i Milano og dens terrasse

Detaljer om terrassen| ©Matthias Muehlbradt
Detaljer om terrassen| ©Matthias Muehlbradt
 • Vær oppmerksom på at for å besøke Duomo må du dekke skuldrene, og hvis du bruker skjørt, må det være minst knelengde. Domkirkens billettkontor selger imidlertid papirkimonoer for 2 euro, slik at de som trenger det, ikke går glipp av besøket.
 • Hvis du bare skal besøke terrassen, kan du gjøre det i hvilke klær du ønsker.
 • Det er ikke tillatt å røyke, spise eller drikke.
 • Vær oppmerksom på at det ikke er tillatt å fly droner eller bruke stativ for å ta bilder på terrassen.
 • Hunder er ikke tillatt, og barn må alltid være i følge med en voksen.
 • Du har ikke lov til å ta med bagasje, hjelmer, masker, sparkesykler, laserpekere, kniver, glass eller ballonger, men du kan bruke skap ene til å oppbevare eiendelene dine under besøket. Alt du trenger å gjøre for å bruke dem, er å skrive deg inn i et register med dine personlige opplysninger, og tjenesten er helt gratis. Som depositum for nøkkelen må du legge igjen et depositum på 5 euro, som du får tilbake ved slutten av besøket. Varigheten av tjenesten er imidlertid bare 60 minutter, så du vil ikke få refundert pengene hvis du overskrider denne tidsgrensen som straff.
 • Du har ikke lov til å gå inn i bygningen i høye hæler.
 • Du kan ikke ligge gulvet ettersom det er taket på en religiøs bygning.
 • Barnevogner er ikke tillatt i katedralen og må klappes sammen før du går inn i bygningen.
 • Det er ingen toaletter i katedralen. Det nærmeste toalettet ligger rett ved siden av og koster 1 euro. Du kan betale enten kontant eller med kredittkort.

Bestill billett til domkirken i Milano