Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Dublin Flyplass-transport

Jeg vil fortelle deg alle mulige alternativer for å komme til hotellet ditt fra flyplassen på den mest komfortable, raskeste og billigste måten.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minutter lest

Dublin Flyplass-transport

Fly som lander på Dublin lufthavn | ©Kevin Hackert

Dublin lufthavn er en av de største flyplassene i Europa og ligger 15 km fra sentrum (omtrent en halvtimes kjøretur). Når du lander på Dublin lufthavn, kan du komme deg til hotellet ditt med buss eller ved å leie en privat transport. Jeg skal gi deg alle detaljene slik at du kan planlegge ankomsten din på forhånd.

1. Transportalternativer mellom Dublin lufthavn og Dublin sentrum

Dublin flyplassterminal| ©JJ Merelo
Dublin flyplassterminal| ©JJ Merelo

Hvis du foretrekker å ankomme direkte til hotellet ditt og spare tid og få komfort, anbefaler jeg privat transport.

Selv om du kan bestille en taxi eller VTC eller leie en bil ved ankomst, er det mer praktisk å forhåndsbestille en privat transport fra Dublin lufthavn til hotellet og omvendt.

2. Privat transport til hotellet ditt fra Dublin lufthavn

Privat transport| ©Dan Gold
Privat transport| ©Dan Gold

I tillegg til hastighet (det tar omtrent en halv time å komme seg til Dublin sentrum) og komfort (alle kjøretøyene er fullt utstyrt), har forhåndsbestilling av privat transport fra Dublin lufthavn til hotellet andre viktige fordeler:

  • Tjenesten er tilgjengelig 24 timer i døgnet, 7 dager i uken.
  • Du vil bare reise med ledsagerne dine, så det blir ingen venting og ingen mellomstopp før du ankommer hotellet.
  • Den profesjonelle sjåføren vil møte deg ved ankomstterminalen, slik at du ikke trenger å finne veien rundt på flyplassen eller finne en taxiholdeplass eller bussholdeplass.
  • Du vil ha god plass til bagasjen din (hvis du har spesiell bagasje, vennligst gi oss beskjed når du bestiller).
  • Du trenger ikke å bekymre deg hvis flyet ditt er forsinket fordi sjåføren har flyinformasjonen din.
  • Du kan enkelt kontakte transportselskapet på e-post eller telefon hvis du har spørsmål eller uforutsette omstendigheter.

Slik fungerer denne tjenesten

Prisen per reise varierer avhengig av antall personer i gruppen. Du kan bestille på nettet; hvis planene dine endres, kan du avbestille tjenesten inntil 24 timer før ankomst til Dublin.

Når du har bestilt, må du oppgi flynummeret ditt og adressen til hotellet ditt i Dublin, slik at sjåføren kan vente på deg, ta hensyn til eventuelle forsinkelser på flyet ditt og kjøre deg direkte til hotellet.

Privat transport tilbake til flyplassen

Denne tjenesten er også tilgjengelig fra hotellet ditt i Dublin til flyplassen ved reisens slutt. Betingelsene og prisen er de samme; når sjåføren kjenner flyinformasjonen din, vil han hente deg på hotellet i god tid slik at du kan ankomme flyplassen i ro og mak uten å måtte vente i timevis før ombordstigning.

Jeg anbefaler å bruke denne tjenesten, spesielt hvis flyet ditt går tidlig om morgenen, da det kan være ganske kjedelig å bruke Dublins nattransport. Anas reisetips Før du bestiller en privat transport, må du forsikre deg om at den endelige prisen er låst og at du ikke blir belastet per ekstra person. Noen private kjøretøy prøver å gjøre dette.

3. Andre alternativer mellom flyplassen og sentrum

Taxi gjennom Dublins gater| ©Mic
Taxi gjennom Dublins gater| ©Mic

Flybuss

Dette er det raskeste offentlige transportalternativet. Disse bussene gjenkjennes på den blå fargen og stopper ved begge terminalene på Dublin lufthavn. Prisen er 7 euro hver vei (12 hvis du kjøper en returbillett), og det tar bare omtrent en halv time å komme til sentrum, ettersom det bare er tre stopp underveis - Drumcondra, O'Connell Street og Grafton Street.

De er tilgjengelige 24 timer i døgnet og kjører omtrent 15 minutter om dagen og 30 minutter om kvelden. Du kan kjøpe billett direkte på bussen.

Airlink

Dette er grønne dobbeltdekkerbusser som tilbys av byens offisielle bussnettverk.

Forskjellen fra rutebussene er at de er spesielt designet for å forbinde sentrum med de to terminalene på Dublin lufthavn (noe som betyr mer bagasjekapasitet).Prisen er den samme som Aircoach-bussene (7 euro hver vei med rabatt på returbilletten), men de har flere stopp (totalt 10), så det kan være nyttig hvis du bor langt unna Aircoach-stoppene. Hele reisetiden er en time, og frekvensen er 15 minutter fra 5.30 til midnatt. Det er ingen avganger om natten.

Vanlige busser

Disse er det billigste alternativet og er skiltet ved ankomst til flyplassen. Du vil imidlertid ikke ha mye plass til bagasje ettersom de ikke er spesielle flybussene. Det tar omtrent 45 minutter å komme seg til sentrum, og avhengig av hvilket område du skal til, er det tre linjer som stopper ved flyplassen: 16, 41 og 102. Billetten koster omtrent 4 euro, og du trenger ikke transportkort for å kjøpe den.

Taxi

Hvis du vil unngå offentlig transport, men ikke har bestilt privat transport ved ankomst til Dublin lufthavn, er det mulig å ta taxi.

T axiholdeplassen er angitt på de ulike skiltene rundt flyplassen, men du må vanligvis vente i kø.Prisen varierer avhengig av tidspunktet på dagen og trafikken, men hvis du trenger et omtrentlig beløp for å få en idé, kan du regne med å betale mellom 25 og 35 euro.

VTC

Til slutt har du muligheten til å be om en VTC ved ankomst gjennom Uber-applikasjonen (du kan bruke flyplassens WIFI-tilkobling). Prisen vil være fast, og du vil kunne se den før du bekrefter forespørselen din. Du må imidlertid avtale med sjåføren om å bli hentet på et bestemt sted på flyplassen, noe som kan være misvisende hvis du ikke er kjent med flyplassen.

4. Første tips for din ankomst til Dublin

Nyt Dublins sjarm| ©Sean MacEntee
Nyt Dublins sjarm| ©Sean MacEntee

Når bør du reise til Dublin

Månedene mai til september er de varmeste månedene i Dublin og derfor den beste tiden å reise uten at varmen ødelegger turen, ettersom gjennomsnittstemperaturen er begrenset til 20 grader Celsius. Hvis du reiser om vinteren, ikke glem å pakke varme klær og en paraply.

Overnatting i Dublin

Dublin er en veldig trygg by, så det er ingen områder du bør unngå. Du vil imidlertid ofte høre navn som O'Connel Street, Temple Bar, Old Town og St Stephen's Green; dette er de mest sentrale områdene i byen der du har alt i nærheten, så de pleier å være de mest populære for overnatting. Husk å bestille så lang tid i forveien som mulig for å spare penger.

Hvordan komme seg rundt i Dublin

Mobilitet er ikke noe problem i den irske hovedstaden. Når du ikke går til fots mellom attraksjonene i sentrum, kan du sykle, som er et populært transportmiddel i byen. For lengre avstander finnes det et omfattende nettverk av busser, undergrunnsbaner og trikker.

Hva du kan spise i Dublin

Dublins mat kommer noen ganger i skyggen av den internasjonale berømmelsen av whisky og øl, men det betyr ikke at du ikke kan nyte noen av byens tradisjonelle retter under besøket ditt. Sørg for å prøve en god irsk lapskaus eller bestill sodabrød til måltidet, laget med natron i stedet for gjær. Legg merke til boxty eller coddle som typiske retter, og ta alltid råd fra lokalbefolkningen.

5. Mer om Dublin

Inngang til Guinness Storehouse| ©Ryan Schreiber
Inngang til Guinness Storehouse| ©Ryan Schreiber

Planlegg reisen til Dublin slik at du får mest mulig ut av dagene du tilbringer i byen. Her er noen interessante artikler om hva du kan se og gjøre i Dublin: