Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Byturer i Perth

Perth er en juvel i Vest-Australia, og jeg foreslår at du tar en guidet tur med en ekspert. Noen av de beste turene inkluderer segway-turer, vinsmaking, besøk på det lokale stadionet og mye mer.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutter lest

Byturer i Perth

Perth | Pedro Szekely

Perth er en så mangfoldig by at den absolutt fortjener å bli utforsket i dybden, enten det er en rolig spasertur gjennom gatene eller et besøk til de mange attraksjonene. Byen fortryller alle besøkende og byr på mange uforglemmelige opplevelser når man utforsker byen til fots eller i kjøretøy som segways. De som ønsker å kjøle seg ned, kan forsyne seg med lokal øl og vin på de mest populære pubene.

Vinkjellere tilbyr også omvisninger på vingårdene og i produksjonsanleggene. Hvis du er sportsfan, kan du legge til en guidet omvisning på Optus-stadionet der kamper, konserter og tradisjonelle arrangementer finner sted. Personlig anbefaler jeg at du får mest mulig ut av disse opplevelsene og til og med vurderer de beste utfluktene fra Perth som tar deg videre for å utforske området rundt.

1. Benytt deg av en guidet omvisning på Perths Optus Stadium

Optus Stadium| ©photobom
Optus Stadium| ©photobom

Optus Stadium i Perth er en imponerende fasade som er vertskap for musikkonserter, kulturarrangementer og kamper i ulike idretter som fotball, cricket, rugby med mer. Her er det plass til over 60 000 tilskuere, men under en omvisning vil tribunene og områdene være så godt som tomme. Dette gir deg muligheten til å komme inn i områder som garderobene, et symbolsk sted som er stengt for publikum under kampene.

Du vil også kunne gå gjennom en korridor der de viktigste prestasjonene til de lokale idrettslagene er utstilt. Det er en svært ettertraktet opplevelse i hjertet av byen. Hvis du vil ta drømmebilder og nyte panoramautsikten, må du gå opp på terrassen på toppen av stadion. Du kan også få uvanlige opplevelser som f.eks:

 • Vertigo: Dette er en risikofylt opplevelse for de over 10 år, der du befinner deg på en roterende struktur som ligger på kanten av stadion og kjenner adrenalinet pumpe i kroppen. For denne opplevelsen bør du ha på deg komfortable joggesko, kjølige klær og solkrem.
 • Aboriginerkultur: Byggingen av dette stadionet hadde ikke vært mulig uten hjelp fra en gruppe aboriginer som kalles Whadjuk Working Group. Denne aktiviteten tar deg med på en omvisning i historien bak byggingen og sporene etter denne kulturen på stadionets fasade. Du får også lære mer om Nyoogar-folket og deres tradisjonelle seremonier. Dette er en ideell aktivitet hvis du planlegger ting å gjøre i Perth med barn.
 • HALO: Dette er en omvisning i den høyeste delen av stadion, som er ideell for å få utsikten fra et annet perspektiv. Nærmere bestemt er du på nivå 5, bak kulissene når det arrangeres kamper og andre arrangementer.

Detaljer av interesse

 • Pris: fra 16 euro per person.
 • Varighet: ca. halvannen time.
 • Transportmiddel: inkluderer vanligvis ikke guide, så du må ta deg til stadion på egen hånd.
 • Fordeler med dette alternativet: det er vanligvis en personlig opplevelse for rundt 25 personer.
 • Ulemper ved dette alternativet: krever en viss kondisjon.

Bestill en guidet omvisning på Optus Stadium

2. Meld deg på en guidet omvisning i byen

Kings Park| ©Chris Hare Photography
Kings Park| ©Chris Hare Photography

Perth er en by som aldri vil slutte å forbløffe deg med sin eksotiske sjarm. Det er faktisk lett å gå seg vill når man vandrer formålsløst gjennom gatene, for det finnes en rekke attraksjoner som kan gjøre deg forvirret. Den beste måten å sette pris på underholdningen som tilbys, er å sette sammen en organisert reiserute. Du kan sette den sammen på egen hånd og legge til de mest relevante severdighetene i gamlebyen og den moderne bydelen.

Men hvis det er første gang du er i byen, anbefaler jeg deg å melde deg på en guidet opplevelse. Disse opplevelsene tar deg med ned i hver eneste bakgate i Perth og avslører historiene deres. Du visste kanskje ikke at Perth er den mest isolerte byen i verden, ettersom den ligger imponerende langt fra andre australske storbyer som Sydney og Melbourne, noe som gjør den til en unik urban oase midt i et enormt naturlandskap.

Husk at disse turene er designet for rundt 12 personer, slik at du kan få en tilnærmet personlig tilpasset tur. Noen av severdighetene du får se, er

 • PerthMint: Perth Mint er et kulturhistorisk minnesmerke, så du kan ikke gå glipp av det. Her finner du utstillinger om den viktigste gullutvinningen i landet.
 • Swan River: De beste cruiseskipene i byen seiler langs denne elven med sitt krystallklare og glatte vann, og mange marine arter kommer i nærheten.
 • Kings Park: Det er en park med grønne områder som er absolutt verdt det, den har en botanisk hage, fritidsarrangementer for barn og inkluderer til og med Perth Zoo.
 • Fremantle: nabobyenFremantle er en havneby med en svært interessant historie. Dette kommer til syne i byens bygninger fra kolonitiden.

Detaljer av interesse

 • Pris: fra 37 euro per person.
 • Varighet: ca. tre timer.
 • Transportmiddel: du må komme deg til møtestedet på egen hånd, da turen som regel foregår til fots.
 • Fordeler med dette alternativet: Du får se de viktigste severdighetene i byen og har mulighet til å stille så mange spørsmål du vil om den lokale atmosfæren.
 • Ulemper med dette alternativet: Det har en tendens til å bli raskt utsolgt, spesielt i høysesongen.

Bestill en guidet tur i Perth

3. Kjør rundt i Perths gater på en Segway-tur.

Segway| ©Purple Wyrm
Segway| ©Purple Wyrm

Perths skjulte hjørner har mange historier å fortelle, men noen ganger kan det være vanskelig å finne frem til de viktigste punktene på kartet. Reisende med dårlig tid kan slappe av og overlate reiseruten til profesjonelle. Denne typen opplevelser inkluderer ofte opplæring i bruk av Segway før turen begynner, i tillegg til at du får selskap av en lokal guide. Til å kommunisere med deg har du en radio som gir deg nyttig informasjon om severdighetene foran deg.

Dette er en av de beste tingene du kan gjøre i byen under besøket ditt, og den passer til alle årstider. Merk at ruten gjennom Perth vil avhenge av hvilken opplevelse du velger, men den mest populære reiseruten gir deg en kort omvisning på lokale severdigheter før du dykker ned i attraksjonene i Kings Park.

Det er ingen hemmelighet at denne parken er den lokale lungene, og her kan du se byens klokketårn, Elizabeth Quay og Perth Zoo. Du får også tid til å oppdage Australias aboriginske historie og innflytelsen fra europeiske samfunn. Friluftsutstillingen om aboriginene er svært interessant og lærerik. På slutten av turen kan du klatre opp i DNA-tårnet og beundre bygningene, gatene og folkelivet i området rundt.

Interessante detaljer

 • Pris: fra 78 euro per person.
 • Varighet: ca. halvannen time.
 • Transportmiddel: Transport rundt Perth er vanligvis ikke inkludert, så du må reise til Segway-utleiebutikken. Etterpå kan du kjøre rundt i byen med dette morsomme transportmiddelet.
 • Fordeler med dette alternativet: Det er vanligvis en liten gruppe, så du får en personlig opplevelse.
 • Ulemper: Av sikkerhetsmessige årsaker anbefales det ikke for gravide eller personer med bevegelsesproblemer.

Bestill en Segway-tur i Perth

4. Utforsk Perths natteliv på en pubrundtur

Pubcrawl i Perth| ©sobolevnrm
Pubcrawl i Perth| ©sobolevnrm

Det er ingen tvil om at denne byen har noe å by på for alle, inkludert noen fascinerende forslag til ting å gjøre om natten i Perth. Hvis nattelivet er din greie, kommer du til å kose deg i Perths dristige gater. Trendy utesteder gir liv til atmosfæren og tilbyr behagelige steder der du kan danse, nippe til drinker og utforske forstedene til den lyse morgen.

Her kan du oppleve hvordan utelivet er i byen, og det beste er at de fleste utestedene ligger i Hay Street - den viktigste og mest populære hovedgaten. Her finner du interessante puber og morsomme temafester. Før du forlater området, anbefaler jeg at du tar denne turen, der det ofte er gratis drinker og smaksprøver på snacks og lokalt øl.

Perth er en trygg by om natten, men man bør likevel ta visse forholdsregler. Enkelte red light-områder bør unngås, og det er best å melde seg på et eventyr med en profesjonell guide. Hvis du likevel vil prøve nattelivet på egen hånd, anbefaler jeg Northbridge, Mount Lawley, Subiaco og Leederville, som er prestisjetunge og trygge steder.

Interessante detaljer

 • Pris: fra 42 euro per person.
 • Varighet: ca. tre timer.
 • Transportmiddel: Inkluderer vanligvis ikke transport tur-retur, så opplevelsen foregår til fots.
 • Fordeler med dette alternativet: det er egnet for rullestolbrukere.
 • Ulemper: inkluderer vanligvis ikke inngangsbilletter til barer eller nattklubber. Det er en opplevelse kun for voksne, så du kan ikke delta hvis du reiser med barn.

Bestill en pubrundtur i Perth

5. Ta en rundtur med Perth Sightseeing Bus

Buss gjennom gatene| ©Eren A
Buss gjennom gatene| ©Eren A

Perth Sightseeing Bus Tour er en flott måte å se byen på i ditt eget tempo. Det er en selvkjørende opplevelse, der du kan hoppe av og på hvor du vil, ettersom det vanligvis er flere stopp, og en audioguide gir deg verdifull informasjon om severdigheter, attraksjoner, lokale aktiviteter og mye mer.

Det er en interaktiv tur med en enkelt rute som er komplett og ideell for korte reiseruter. Du får med deg det beste du kan gjøre i Perth, og du får se alle de viktigste attraksjonene. Vær oppmerksom på at bussen kjører hver dag fra kl. 9.15 til 17.00. Den har 11 stoppesteder, hvorav de mest relevante er:

 • Kings Park: regnes som en av de største parkene i verden, og her finner du utstillinger av australsk fauna og flora, samt mystiske opplevelser knyttet til urbefolkningen.
 • Northbridge: et livlig nabolag med gallerier, restauranter og utendørs kulturarrangementer. Jeg foreslår at du benytter deg av muligheten til å besøke museene og teatrene i området.
 • Optus Stadium: Dette er en svært viktig begivenhet i Perth, der det arrangeres en rekke sportsarrangementer og konserter. Det arrangeres guidede omvisninger på anlegget, der du kan se tribunene, presserommene og klatre opp i høyden på fasaden i den populære attraksjonen Vertigo.
 • Perth Mint: Denne ikoniske bygningen er stedet der de første lokale myntene ble laget, og er også det beste stedet å oppdage historien om regionens gull som omgir verdens største gullstykke.

Detaljer av interesse

 • Pris: fra 29 euro per person.
 • Varighet: Billetten er gyldig i ca. 24 timer, men du kan gjennomføre hele turen på rundt to timer.
 • Transportmiddel: Vanligvis foregår hele turen i en dobbeltdekker sightseeingbuss med panoramautsikt. Du kan gå av og på ved hvilket som helst av de offisielle stoppestedene.
 • Fordeler med dette alternativet: Det inkluderer vanligvis en audioguide på forskjellige språk, samt en barnekanal, noe som er ideelt hvis du planlegger ting å gjøre i Perth med barn.
 • Ulemper med dette alternativet: Prisen er per billett, så totalkostnaden for en familie kan bli høy.

Bestill en sightseeingtur med Perth-buss

6. Smak på vin fra Perths beste vingårder

Smaking av vin| ©Mark Pegrum
Smaking av vin| ©Mark Pegrum

Perths vingårder er et interessant sted å besøke. Det er faktisk noe av det beste du kan gjøre i byen hvis du vil dra nytte av en vinsmaking. På slike turer kan du lære mer om produksjonsprosessen, arbeidet i vinmarkene og de ulike australske vintypene. I tillegg er et av verdens mest kjente vinmerker eid av en australsk familie, så du kan til og med få et glimt av en spennende historie.

I denne vinregionen kan du utforske lokale delikatesser som håndverksøl, sjokolade og australske oster. I tillegg byr denne opplevelsen på lunsj og foregår i Swan Valley, som ligger tretti minutter fra Perth. Det lokale brennevinet er verdsatt for sin utsøkte og delikate smak. I tillegg får du se Swan Valleys beste viner:

 • Swan Valleys beste vingårder.
 • Produksjonsanlegg for honning og nougat.
 • Vinproduksjonsområder som er over 100 år gamle, der du får innblikk i regionens vinproduksjonshistorie.

Detaljer av interesse

 • Pris: fra 60 euro per person.
 • Varighet: rundt fem timer.
 • Transportmiddel: inkluderer vanligvis transport i minivan eller buss med klimaanlegg.
 • Fordeler med dette alternativet: inkluderer vanligvis en vinsmaking ledsaget av en smaksprøve på lokale snacks, og til og med lunsj.
 • Ulemper ved dette alternativet: Drikkepenger er vanligvis ikke inkludert, selv om dette er obligatorisk i Perth.

7. Prøv noe av Perths mest smakfulle mat

Mat| ©The Big Lunch
Mat| ©The Big Lunch

Perths kjøkken er variert og rikt på smaker. De beste utfluktene fra Pert h, samt lokale turer, inkluderer ofte opplevelser som involverer den lokale matscenen. Du kan dra ut på restaurantbesøk på egen hånd eller bli med på en guidet tur. Det finnes både private og felles turer der du kan smake på tradisjonelle smaker som australsk kjøttpai, dumplings, ingefærøl, thailandsk fiskepai og mye mer. Husk at regionens retter har både asiatisk og europeisk innflytelse.

Noen av turene utforsker de gastronomiske hemmelighetene på ruter utenfor allfarvei, der det er lite turisttrafikk. Inngangsbillettene er vanligvis inkludert, og du kan nyte gratis snacks. Noen av stoppene du vil gjøre er:

 • Museum Boola Bardip: et symbolsk punkt i byen med gastronomiske tilbud som vil fascinere deg. Det er et lite kjent sted hvor du kan smake på den typiske australske Vegemite.
 • State Theatre Centre of Western Australia: i området rundt finner du de beste gatebodene og den populære australske sushien.
 • Revolutions Transport Museum: det perfekte stoppestedet for en thailandsk fiskekake.
 • The Blue Room Theatre: Her tilberedes det kenguru- og krokodillekjøtt, men det finnes også vegetariske alternativer.
 • RAC Arena: Her kan du ikke gå glipp av de tradisjonelle Perth-søtsakene, laget av sesongens ferske råvarer.
 • Northbridge Piazza: Dette er et underholdende torg, og her finner du den interessante puben Ginger Beer. Her kan du smake på Perths mest populære øl.

Interessante detaljer

 • Pris: fra 160 euro per person.
 • Varighet: ca. tre timer.
 • Transportmiddel: inkluderer vanligvis transport og henting fra et sentralt sted i byen.
 • Fordeler med dette alternativet: inkluderer vanligvis flere smaksprøver av lokale retter og vegetarvennlige alternativer.
 • Ulemper med dette alternativet: Det er en opplevelse som raskt blir utsolgt.

Sammenligning av de beste turalternativene i Perth

 • Optus Stadium-tur
 • Fra 16 pund per person
 • Omtrent halvannen time
 • Fordeler: vanligvis en personlig opplevelse
 • Ulemper: krever god fysisk form
 • Guidet byrundtur
 • Fra 37 € per person
 • Omtrent tre timer
 • Fordeler: dekker de mest interessante severdighetene i byen.
 • Ulemper: Kvotene tar raskt slutt.
 • Segway-tur i Perth
 • Fra 78 euro per person
 • Rundt fire timer
 • Fordeler: Ideell for små grupper, slik at det blir en personlig opplevelse
 • Ulemper: Inkluderer ikke måltider for barn eller spesielle diettbehov.
 • Pubrundtur i Perth
 • Fra £42 per person
 • Omtrent tre timer
 • Fordeler: Egnet for rullestolbrukere
 • Ulemper: Inkluderer vanligvis ikke inngangsbilletter til puber eller klubber.
 • Vintur i Perth
 • Fra 60 pund per person
 • Rundt fem timer
 • Fordeler: Nyt en vinsmaking akkompagnert av lokale småretter.
 • Ulemper: Drikkepenger er vanligvis ikke inkludert.
 • Matrundtur i Perth
 • Fra 160 pund per person
 • Omtrent tre timer
 • Fordeler: Inkluderer vanligvis flere smaksprøver på lokale retter og en vegetarvennlig meny.
 • Ulemper: Denne opplevelsen blir raskt utsolgt.

Det er ingen tvil om at Perth-turene har mange fasetter og passer for enhver smak og ethvert behov. Fra omvisning på byens mest ikoniske stadion til vinsmaking - hver eneste opplevelse er uforglemmelig og gir deg de beste opplevelsene i Perth. Det er verdt å utforske alle kriker og kroker, enten du er med på en guidet tur eller på egen hånd.