Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Toledo dagsturer fra Madrid

En tur til Toledo fra Madrid er som en reise tilbake i tid til byens arabiske og middelalderske fortid.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutter lest

Toledo dagsturer fra Madrid

Utsikt over elven Tejo når den passerer gjennom Toledo. | ©Hugh Llewelyn

Toledo er kjent som de tre kulturers by, ettersom arven inkluderer kristne, muslimske og jødiske elementer. Å ta en utflukt til Toledo fra Madrid er et av de beste alternativene for å fullføre turen.

1. De beste utfluktene til Toledo fra Madrid

Toledo fra luften
Toledo fra luften

Toledo har mange ting å se, og for å få mest mulig ut av dagen og suge opp all kulturarven, anbefaler jeg å ta en organisert utflukt som inkluderer en guidet tur. Dette er de viktigste alternativene:

2. Omvisning i Toledo med guide

Edgardo W. Olivera| ©Edgardo W. Olivera
Edgardo W. Olivera| ©Edgardo W. Olivera

Denne rundturen til Toledo er det billigste alternativet for å besøke byen med en spesialisert guide, som vil forklare de viktigste kulturelle høydepunktene og gi deg tid til å besøke Toledo på egen hånd. Turen inkluderer transport fra tre møtepunkter i Madrid i en buss med klimaanlegg. Her er de viktigste stoppestedene på turen.

Katedralen i Toledo

Dette er juvelen i byens krone, og det ville være en kulturell synd å forlate byen uten å besøke den. Ikke nøl med å gå inn for å besøke steder som hovedkapellet, kapittelhuset, det mozarabiske kapellet og skattkammeret. Med sin gotiske stil er dette en av de mest imponerende katedralene i verden.

Historisk sentrum

En spasertur gjennom Toledos historiske sentrum er som å gå flere århundrer tilbake i tid. Brosteinsbelagte gater og steinbygninger danner et landskap fullt av historie bak hvert hjørne. Vær oppmerksom på at det er mange bakker i Toledo, og turen kan være slitsom.

Synagogen Santa María la Blanca

Dette er en mudéjar-synagoge fra det 12. århundre omgjort til kirke. Den ligger i det jødiske kvarteret i Toledo og er et av de vakreste monumentene i området. Dens labyrint av hvitkalkede buer skiller seg ut.

Santo Tomé-kirken

Hvis du har besøkt Pradomuseet i Madrid, har du sikkert sett noen av El Grecos verker. Denne kunstneren ble født i Toledo, og denne kirken huser et av hans mest kjente malerier: Begravelsen til greven av Orgaz. Guiden vil fortelle deg om de forskjellige og interessante tolkningene av verket.

San Juan de los Reyes-klosteret

Isabella I av Castilla beordret byggingen av dette fransiskanerklosteret. I gotisk og elisabethansk stil er klosteret et av de vakreste stedene i Toledo. Ikke ha det travelt med å gå gjennom korridorene og beundre kontrasten mellom steinen og det grønne på de indre gårdsplassene.

Vær oppmerksom på at

Prisen på denne turen inkluderer ikke inngangsbilletter til severdighetene (de er vanligvis lave og gir deg tid til å se innsiden hvis du kjøper billetten på stedet) eller mat og drikke. Du kan ta med egen mat, men jeg anbefaler at du benytter anledningen til å spise på en av restaurantene i Toledo; maten er veldig god (spesielt patridge eller pattegris) og prisene er lavere enn i Madrid. Du kan be guiden din om anbefalinger.

3. Guidet omvisning i Toledo med turisttog

Utsikt over byen fra elven
Utsikt over byen fra elven

Varigheten av denne omvisningen i Toledo med turist tog er omtrent åtte timer. Guiden vil hente deg i Madrid på et sentralt møtepunkt som vil bli angitt når du bestiller online og vil overføre deg til Toledo med buss.

Hva denne turen består av

Vel fremme i Toledo består turen av tre deler: en guidet tur til de viktigste severdighetene i sentrum av Toledo, en tur med byens turisttog og fritid til å besøke byen i ditt eget tempo før du returnerer til Madrid.

Men Toledo har mye mer å by på, og det er ikke lett å få med seg alt på en spasertur. Av denne grunn er en av de viktigste attraksjonene i byen et tog som går fra sentrum og går gjennom hele byen i en guidet tur på omtrent 50 minutter; ikke se det som en distraksjon for turister, for etter å ha kjørt det, kan jeg forsikre deg om at det er verdt det.

Prisen på togbilletten er inkludert i prisen på turen (ca. 33 euro). Det som ikke er inkludert er maten, men du vil ikke ha noe problem med å ha noen tapas i noen av barene og restaurantene i sentrum.

Reiserute

  • Katedralen i Toledo
  • Santo Tomé-kirken og maleriet av El Greco
  • Det gamle jødiske kvarteret
  • San Juan de los Reyes-klosteret
  • Utsiktspunktet Mirador del Valle (et sted utenfor sentrum hvor du kan nyte en fantastisk panoramautsikt over Toledo).

4. Selvstyrt omvisning i Toledo (med togbilletter og turistkort)

Gårdsplassen til San Juan de los Reyes-klosteret| ©Nic McPhee
Gårdsplassen til San Juan de los Reyes-klosteret| ©Nic McPhee

Hvis du foretrekker å besøke Toledo i ditt eget tempo, er høyhastighetstoget en av de enkleste måtene å komme seg til byen på. Det går fra Atocha stasjon og tar omtrent 30 minutter. Denne utflukten er utformet som en pakketur for å besøke Toledo på egen hånd.

Er det verdt det? Hvis du ikke vil bekymre deg for alt under besøket ditt, ja, med tanke på at halvparten av prisen brukes på togbilletter. Imidlertid, selv om avgangen fra Madrid er tidlig, er returen tidlig på ettermiddagen (mellom 17:25 og 18:25), så du må skynde deg besøket for å få mest mulig ut av turistkortet.

Hva denne turen inkluderer

  • Togbilletter tur-retur
  • Toledo Travel Card som gir deg gratis 24-timers adgang til alle byens museer og monumenter.
  • Bruk av turistbuss og guidede turer
  • En meny med forrett, hovedrett og dessert som kan byttes i to utvalgte restauranter for å nyte spansk gastronomi.

5. Utflukt til Toledo med guidet besøk til El Escorial og De falnes dal i Madrid

Klosteret San Lorenzo del Escorial| ©manuel m. v.
Klosteret San Lorenzo del Escorial| ©manuel m. v.

Mange utflukter til byer i utkanten av Madrid utnytter turen til å inkludere andre turistattraksjoner i nærheten av hovedstaden som ikke er lett tilgjengelige fra sentrum. Denne organiserte utflukten til Toledo inkluderer et besøk til El Escorial og De falnes dal; to steder som ikke tar opp for mye av tiden din i Toledo og som er veldig interessante å besøke. Her er et sammendrag av reiseruten.

El Escorial-klosteret

Det ble bygget på 1500-tallet under Filip II, og i løpet av denne turen vil guiden fortelle deg hvorfor det er et av de mest populære stedene å besøke rundt Madrid. I løpet av turen vil du besøke innsiden av klosteret, men den virkelige skjønnheten ligger i hagene og utsikten.

De falnes dal

Dette er et kontroversielt monument reist til ære for de falne under den spanske borgerkrigen. Hvis du ikke vet noe om denne historiske perioden, er dette en ideell mulighet til å suge til deg forklaringene til guiden din; jeg garanterer at du vil synes det er veldig interessant å se dette stedet fra et annet perspektiv.

Toledos historiske sentrum

Når du er ferdig med besøkene dine i Madrid, setter du kursen mot Toledo, og i løpet av omtrent en time vil du gå gjennom gatene i sentrum av byen. Under den guidede turen kommer du inn i synagogen Santa María la Blanca og Santo Tomé-kirken hvor du kan beundre maleriet til El Greco. Etterpå har du fri tid til å spasere rundt i byen eller til å utforske steder som katedralen.

Vær oppmerksom på at

Turen inkluderer inngangsbilletter til Escorial, synagogen Santa María la Blanca i Toledo og kirken Santo Tomé i Toledo.

Henting på hotellet er ikke tilgjengelig; du må møte resten av gruppen på et møtepunkt i sentrum av Madrid, og du vil nå de forskjellige punktene på turen i en komfortabel buss med klimaanlegg.

6. Hva du kan se og gjøre i Toledo på én dag

Alcazar i Toledo| ©manuel m. v.
Alcazar i Toledo| ©manuel m. v.

Hvis du har bestemt deg for å besøke Toledo på en organisert tur, trenger du ikke å bekymre deg for noe: den guidede turen vil vise deg de viktigste severdighetene. På den annen side, hvis du ønsker å oppdage byen på egen hånd, vil disse tipsene hjelpe deg med å unngå å forlate byen med tre kulturer uten å besøke de mest symbolske stedene.

Utsiktspunkt over dalen

Det er ikke alltid lett å komme seg dit, siden det ligger i utkanten av byen, men en taxi fra Toledo sentrum bør ikke koste for mye for en tur-retur. Utsikten derfra er så fantastisk at for meg fortjener den å være øverst på listen over ting å se i Toledo.

Katedralen

Selvfølgelig er det hovedattraksjonen, da det er en av de mestbesøkte katedralene i Spania og blant de mest fantastiske i Europa. Selv fra utsiden vil fasaden til denne gotiske katedralen fengsle deg, men ikke utelukk et besøk på innsiden: det er vel verdt det.

Den gamle bydelen

Selv om du går på egen hånd, hvis du har muligheten til å leie en guidet tur i sentrum av Toledo, anbefaler jeg det. De vil fortelle deg om historien og hemmelighetene som er skjult i denne byen og vil sette de forskjellige monumentene spredt rundt den i sammenheng.

Synagogen av Santa María la Blanca

Ikke la deg lure av utseendet; denne Mudejar-synagogen som ligger i det jødiske kvarteret, fanger kanskje ikke blikket fra utsiden, men du vil bli overrasket over interiøret fullt av buer og hvite vegger.

San Juan de los Reyes-klosteret

En labyrint av steinvegger, hager og høye tak, dette kan være et av de vakreste besøkene du gjør i Toledo.

Alcazar

Denne middelalderske festningen ligger i den høyeste delen av byen, og selv om du hopper over besøket i det indre, er det verdt å besøke Alcazar for å beundre fasaden og utsikten over byen.

Anas reisetips

Hvis du besøker byen uten guide, anbefaler jeg at du leser om de viktigste severdighetene på forhånd for å lære om historien.

7. Praktiske tips for ditt besøk i Toledo

Hvitkalkede buer inne i sinagogen Santa María la Blanca.| ©amaianos
Hvitkalkede buer inne i sinagogen Santa María la Blanca.| ©amaianos

Når du bør dra

Du kan besøke Toledo når som helst på året, men unngå å besøke byen om sommeren hvis du ikke vil lide av varmen. Sommertemperaturene i Toledo kan være varmere enn i Madrid. Om vinteren er det derimot litt kjøligere, så du trenger en ekstra jakke.

Når det gjelder tilstrømningen av turister, har Toledo alltid dem, men det er ikke så stort volum at du ikke kan nyte byen uansett hvilken ukedag du velger å dra (det vil alltid være flere mennesker på helligdager).

Anbefalt lengde på besøket

Toledo kan sees på en dag, men det er ikke gal å tilbringe en natt i byen for å se den mer i dybden uten å måtte holde øye med klokken. Det eneste er at hvis du har tenkt å sove i Toledo, bør du bestille overnatting i god tid, ellers kan du finne deg selv på gatene etter mørkets frembrudd, noe som ikke ville være hyggelig.

Hva du kan spise

Utmerket kvalitet til rimelige priser - hva mer kan du be om? I Toledo kan du spise tapas i gamlebyen eller bestille bord på en god restaurant for å unne deg noen av de mest berømte rettene, som stuet rapphøne, cochifrito manchego, carcamusa (kjøtt- og grønnsaksgryte), arroz a la toledana (ris på Toledo-vis) eller mazapán de Toledo (marsipan fra Toledo).

Hva du bør ta med deg til Toledo

Hvis du skal gå mye, ville det ikke skade å pakke et par plaster i ryggsekken. Toledo har mange bakker, og du trenger fremfor alt komfortable sko. Ellers kan du ta med deg de samme tingene som du ville tatt med på en hvilken som helst annen utflukt, men du kan ta med deg noen av de typiske søtsakene eller Manchego-ostene tilbake til Madrid: en deilig suvenir.

Anas reisetips

Ikke glem å nyte utsikten over Toledo fra utsiktspunktet Mirador del Valle; du vil bli imponert.

8. Hvis du er interessert i utflukten til Toledo, vil du også være interessert i

Segovia-akvedukten| ©Blair-39
Segovia-akvedukten| ©Blair-39

Etter å ha sett Toledo vil du oppdage at Spania, utover provinshovedstedene, har noen imponerende byer som du kan besøke uten å bruke for mye tid på veien. En annen slik by er Segovia; med sin verdensberømte akvedukt ligger den omtrent en time fra Madrid, og det er flere organiserte turer og guidede besøk tilgjengelig. Jeg har skrevet denne guiden om Segovia dagsturer fra Madrid som kan være av interesse for deg.

Hvis du foretrekker å bli i Madrid og nyte hvert sekund i hovedstaden, anbefaler jeg at du vurderer å ta en guidet omvisning i byen: det vil hjelpe deg å bedre forstå alle hjørnene i gatene og dens historie. I denne artikkelen om Madrid turer all informasjonen du trenger for å organisere din guidede tur.