Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

De beste tingene å gjøre i La Gomera

Reiser du til La Gomera snart? Ta en titt på denne guiden til hva du må se og gjøre på øya for å få en minneverdig ferie.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutter lest

De beste tingene å gjøre i La Gomera

La Gomera | ©Enric Rubio Ros

Takket være det milde og tempererte klimaet året rundt, er det når som helst en god tid å flykte til La Gomera og oppdage skattene på denne sjarmerende øya nær Tenerife: vill natur, drømmestrender, pittoreske landsbyer, deilig gastronomi ... Legg merke til alt du kan gjøre på La Gomera!

1. Oppdag Garajonay nasjonalpark

Garajonay nasjonalpark| ©Ciro Méndez
Garajonay nasjonalpark| ©Ciro Méndez

Mange reisende besøker La Gomera på grunn av øyas spektakulære landskap, og nasjonalparken Garajonay skiller seg spesielt ut for skjønnheten i sine gamle kanariske laurbærskoger, som dateres tilbake til tertiærtiden, etter at dinosaurene ble utryddet for millioner av år siden.

Det er et av stedene du må se på La Gomera og den mest imponerende jungelen å besøke på det europeiske kontinentet. Med sitt tåkete og mystiske utseende, fullt av store trær dekket av vinranker, bregner og mose, ser dette stedet ikke ekte ut, men som noe fra et eventyr. Det etterlater ingen likegyldig!

For å oppdage Garajonay nasjonalpark kan du dra på egen hånd med bil eller bli med på en av de organiserte utfluktene som tar deg dit som en del av en omvisning på La Gomera.

Jeg ønsker å bli kjent med Garajonay

2. Fotturer på La Gomera

Fotturer på La Gomera| ©LafullPicture
Fotturer på La Gomera| ©LafullPicture

En morsom og interessant måte å utforske La Gomera på er å vandre langs de mer enn 600 kilometerne med stier som krysser øya.

På denne måten kan du bli kjent med det rike landskapet og det utrolige biologiske mangfoldet steg for steg mens du nyter en dag utendørs i frisk luft.

Fordeler med fotturer på La Gomera

En av fordelene med fotturer på La Gomera er at i det omfattende nettverket av stier finner du ruter av forskjellige lengder og intensiteter tilpasset alle aldre, både for de mest erfarne turgåerne og for nybegynnere eller barnefamilier.

En annen fordel for fotturer på denne øya, sammenlignet med andre provinser i Spania der denne sporten vanligvis praktiseres, er at La Gomera ennå ikke er oversådd med masseturisme, så når det gjelder å drive med sport eller dra på utflukt, vil du ikke føle at alt er overfylt. Tvert imot, reisende velger La Gomera for å nyte noen dager med avslapning i naturen fordi det er et veldig fredelig sted der tiden ser ut til å stå stille og du kan koble av fra rutinen din.

For fotturer på La Gomera kan du velge å gå på egen hånd eller bli med på en organisert utflukt langs øyas vakreste stier der du kan ta fantastiske bilder som suvenirer.

3. Snorkle på øyas strender

De beste farvannene for snorkling| ©Maggie Collins
De beste farvannene for snorkling| ©Maggie Collins

Det er ingen tvil om at det indre av øya har et spektakulært landskap som er en turistattraksjon i seg selv, men hvis du drar litt lenger inn i landet, vil du oppdage at havlandskapet er uten sidestykke.

Naturen har velsignet La Gomera med svarte sandstrender, turkisblått vann og grønne palmelunder som ser ut som noe fra en drøm. I det rene vannet i Atlanterhavet kan du snorkle og svømme blant fargerike små fisker eller ta en spasertur langs kysten mens du soler deg og slapper av med utsikten.

På La Gomera finner du strender av alle slag (jomfruelige, rolige, familiestrender, livlige, naturiststrender ...) og for enhver smak. I innlegget De beste strendene på La Gomera finner du noen eksempler der du kan ta en dukkert og se den vakre solnedgangen over havet, så ta tak i hatten og badedrakten fordi øyas strender venter på deg!

4. Ta en jeepsafari rundt øya

Jeep rundt La Gomera| ©Albert
Jeep rundt La Gomera| ©Albert

En annen av de kuleste aktivitetene jeg anbefaler deg å oppleve under en tur til La Gomera fra Tenerife er en jeepsafari rundt øya hvor du vil besøke steder som ellers er utilgjengelige.

Du vil ta kjøretøyet i San Sebastián de la Gomera når du går av fergen som tar deg fra Tenerife, og sammen med en guide vil du på bare en dag reise gjennom noen av de mest imponerende landskapene på La Gomera som er utilgjengelige til fots eller med en vanlig bil. For eksempel noen hjørner av Garajonay nasjonalpark med sin berømte laurbærskog eller den spektakulære Hermigua-dalen.

Før du returnerer til Tenerife får du muligheten til å lade batteriene med en deilig lunsj og delta på en silbo gomero-utstilling.

Jeg vil dra på jeepsafari i La Gomera

Isabels reisetips

Å gjøre en jeepsafari er spennende og morsomt, men også utmattende. Neste dag anbefaler jeg deg å lage en rolig plan for å lade batteriene.

5. Kjør rundt San Sebastián de la Gomera, hovedstaden på øya

San Sebastian de la Gomera| ©Oliver Raupach
San Sebastian de la Gomera| ©Oliver Raupach

Hvis du har tatt en ferge til La Gomera fra Tenerife, vil den sette deg av ved havnen i San Sebastián de la Gomera, øyas hovedstad.

Hvordan er byen?

Det er en liten landsby med ikke mer enn 9000 innbyggere, sjarmerende, fredelig og innbydende, og jeg anbefaler deg å ta en spasertur rundt for å oppdage gamlebyen og ta pulsen på øya.

Hva vil du se?

Det er ikke et sted med for mange turistattraksjoner, så du kan enkelt gå fra ett sted til et annet, ettersom avstandene ikke er store. De viktigste severdighetene ligger rundt Calle Real, og det er mange butikker og barer.

Du vil spesielt bli slått av de fargerike lave husene med balkonger i kanarisk stil, og du kan også se noen interessante steder knyttet til Christopher Columbus ' reiser til Amerika etter oppdagelsen av den nye verden, som Casa del Pozo de la Aguada (der det sies at han tok vannet for å velsigne Amerika) eller kirken Nuestra Señora de la Asunción (der det pleide å være et kapell der navigatøren ba før han satte seil).

6. Besøk de sjarmerende små landsbyene på La Gomera

Vallehermoso| ©Parker Burchfield
Vallehermoso| ©Parker Burchfield

San Sebastián de la Gomera er ikke den eneste landsbyen du kan besøke på øya under oppholdet ditt - det er mange flere, og de har alle sin egen sjarm!

Hvilke vakre landsbyer bør du besøke?

Vallehermoso ligger for eksempel i en vakker dal full av smaragdgrønne palmer som smelter inn i terrenget under blikket til Roque Cano, en fjellformasjon som når en høyde på 250 meter og er et symbol på La Gomera. Den beste måten å bli kjent med essensen av øya er å utforske gatene og torgene i Vallehermoso.

Et annet veldig interessant sted å besøke på ferien er Valle Gran Rey. En by full av ro og gode vibber som ligger i en trang dal der tradisjonelle hus, kanariske palmelunder og terrasser sameksisterer i perfekt harmoni, noe som resulterer i et vakkert landskap. Få mest mulig ut av besøket ditt i Valle Gran Rey ved å dra til utsiktspunktet Palmarejo, der du får en fantastisk utsikt.

Det er mange andre pittoreske landsbyer på La Gomera. For å bli kjent med dem anbefaler jeg en biltur i leiebil eller bli med på en av de organiserte utfluktene som tar deg med på en kort rundtur på øya.

Jeg ønsker å ta en rundtur på La Gomera

7. Opplev La Gomera i små biter

Rynkete poteter| ©Fernando Carmona
Rynkete poteter| ©Fernando Carmona

Du har sikkert hørt om gofio, papas arrugadas eller almogrote, alle kanariske retter som du kanskje ennå ikke har hatt sjansen til å prøve.

Dette er din! Benytt reisen til La Gomera til å oppdage øyas eldgamle kultur og populære oppskrifter gjennom ganen. Et mangfoldig og autentisk kjøkken fullt av karakter som vil overraske deg.

I innlegget Hvor å spise på La Gomera finner du flere gastronomiske forslag der du kan leve noen av de beste opplevelsene på turen. Ikke gå glipp av det!

8. Øv på "silbo gomero

Å spille silbo gomero| ©el Buho nº30
Å spille silbo gomero| ©el Buho nº30

Dette er en av de mest originale aktivitetene du kan gjøre på øya for å komme i kontakt med populærkulturen: å øve på gomeransk fløyte. Du vil bli overrasket!

Dette er et autentisk språk basert på fløyter som de gamle innbyggerne på øya utviklet fra uminnelige tider for å kommunisere på grunn av de dype kløftene i regionen.

Det er den mest levende skikken som øya fortsatt bevarer fra sin pre-spanske fortid. Noe som ikke gikk ubemerket hen hos UNESCO, som erklærte silbo gomero som immateriell kulturarv for menneskeheten.

Få mest mulig ut av ferien din til La Gomera for å delta på en så eldgammel og original demonstrasjon som denne. Du vil dra hjem med gode minner og lære mye om den lokale kulturen, og hvem vet, kanskje du til og med kan kommunisere ved å plystre på slutten!

9. La deg forbløffe av utsikten fra utsiktspunktet Los Roques

Los Roques utsiktspunkt| ©Agustin
Los Roques utsiktspunkt| ©Agustin

Under oppholdet ditt på La Gomera anbefaler jeg at du besøker utsiktspunktet Los Roques, hvor du har spektakulær utsikt over et av øyas mest ikoniske naturmonumenter, Los Roques, med Agando-klippen som skiller seg spesielt ut.

Dette er fire store steinblokker omgitt av laurbærskogene på toppene av La Gomera, som en gang var vulkanske skorsteiner som spydde magma utover og ble formet av erosjon.

Fra utsiktspunktet kan du nyte utsikten og ta bilder fra forskjellige vinkler av dette imponerende naturmonumentet, samt se Teide i det fjerne over Atlanterhavet.

Hvis du liker natur, er dette et must på La Gomera. Los Roques ligger i nærheten av nasjonalparken Garajonay, ved siden av veien TF-713 som forbinder San Sebastián de la Gomera og Valle Gran Rey.

10. Beundre klippene i Los Órganos fra sjøen.

Los Órganos-klippene| ©Bernardo Suárez Falcón
Los Órganos-klippene| ©Bernardo Suárez Falcón

Hvis du besøker La Gomera tiltrukket av det vakre landskapet, bør du definitivt legge til Los Órganos-klippene på listen din - du vil ikke bli lei av å ta bilder her!

Dette er en imponerende klippe av vulkanske bergarter som ligger i byen Vallehermoso (nord på øya), hvis navn høres ut som musikk og som er slående for sin unike silhuett, i form av orgelpiper, som fører vertikalt ut i havet.

For å sette pris på skjønnheten til dette naturmonumentet i all sin prakt må du bli med på en båttur langs kysten, siden det bare er tilgjengelig sjøveien. Det går turer fra populære turiststeder som Playa de Santiago eller Valle Gran Rey.