Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Montserrat dagsturer fra Barcelona

Å tilbringe dagen i Montserrat er en av de beste måtene å fullføre turen til Barcelona: Jeg forteller deg hvordan du kommer dit på de beste organiserte turene.

Alex Grande

Alex Grande

9 minutter lest

Montserrat dagsturer fra Barcelona

Montserrat-klosteret | ©Rodrigo Curi

Nordvest for Barcelona, like etter at du har forlatt byen, kan du se Montserrat-massivet. Gjemt mellom de gigantiske klippene og det bratte terrenget ligger et av de viktigste religiøse stedene i regionen, klosteret Montserrat.

1. De beste utfluktene

Utsikt fra Montserrat| ©Loren Cutler
Utsikt fra Montserrat| ©Loren Cutler

En tur til Montserrat fra Barcelona er en perfekt måte å komme seg vekk fra byens turistmylder, og jeg kan forsikre deg om at klosteret har omgivelser som er vel verdt et besøk.

2. Halvdagsutflukt til Montserrat med en tur med skinnebane

Skinnegående jernbane| ©fmohr
Skinnegående jernbane| ©fmohr

For et mer komplett besøk til Montserrat anbefaler jeg den guidede utflukten til Montserrat fra Barcelona. På denne opplevelsen reiser du med luftkondisjonert buss til foten av fjellet, hvor du tar tannhjulsbanen til toppen av fjellet, med spektakulær utsikt underveis. Ved ankomst forteller ekspertguiden din om Montserrats historie, og du ser hvordan erosjon har skapt de unike fjellformasjonene, mens du nyter utsikten over Barcelona fra toppen.

Etterpå blir du tatt med for å oppdage klosteret Santa Maria de Montserrat, ved siden av klosteret, der du finner den berømte Moreneta, en treskjæring av Jomfruen av Montserrat. Du vil kunne utforske området i ditt eget tempo, og du vil få tilbud om å smake på lokale likører.

 • Varighet: 4 timer og 30 minutter
 • Anbefalt: Hvis du vil nyte hele Montserrat-opplevelsen med en guide som vil fortelle deg historien til alt du ser på turen.

Alternativ uten taubane

Hvis du foretrekker å dra direkte til Montserrat med buss fra Barcelona, kan du velge denne utflukten som ikke tar tannhjulsbanen. Prisen er den samme, og varigheten er lik, så det avhenger helt av dine preferanser. Min anbefaling er å gjøre utflukten med oppstigningen med rackjernbanen fordi utsikten er fantastisk og du kan ta bilder når du går opp, men som du vet: til hver sin egen.

Bestill en utflukt til Montserrat fra Barcelona

3. Heldagsutflukt til klosteret i Montserrat med besøk til en vingård

Alteret i basilikaen i Montserrat| ©Jarek Zok
Alteret i basilikaen i Montserrat| ©Jarek Zok

Hvis du i tillegg til å besøke klosteret Montserrat for litt mer penger, vil du bruke hele dagen på å bli kjent med en del av vinproduksjonstradisjonen i området, har du dette andre alternativet for den guidede utflukten til Montserrat fra Barcelona med besøk på en vingård.

På en omvisning i det indre av klosteret med historiske forklaringer av en spesialisert guide, tar denne ruten deg rundt i den vakre landsbyen der denne enklaven ligger. Du vil også nyte et guidet besøk til en autentisk vingård.

I løpet av denne utflukten vil du få muligheten til å smake på tre av vinene fra årgangen til denne vingården som ligger i et slott fra det 10. århundre. Smakingen vil bli ledsaget av en smak av tapas og typiske snacks.

 • Varighet: 7 timer
 • Anbefalt:... Hvis du ikke vil gå glipp av de typiske vinene i området og samtidig oppdage den vakre landsbyen som er hjemmet til Montserrat-klosteret.

Alex' reisetips

Prøv å besøke klosteret i Montserrat i løpet av uken og fra kl. 12.30 og utover, da vil du kunne se Moreneta og Escolanias kor live.

4. Transport til Montserrat

Arkade uten tak| ©tico_24
Arkade uten tak| ©tico_24

Hvis du liker å organisere din egen utflukt og utforske i ditt eget tempo, kan du velge en transport til Montserrat fra Barcelona, som drar tidlig om morgenen og henter deg omtrent fem timer senere.

Dette er det mest grunnleggende alternativet for å besøke Montserrat, men du kan legge til en museumsbillett eller bli med på en liten gruppetur. Uansett er det en god måte å besøke Montserrat på uten å måtte bekymre deg for å organisere transport, noe som kan være vanskelig uten leiebil hvis du besøker Barcelona på ferie.

 • Varighet: 5 timer
 • Anbefalt: Hvis du foretrekker å organisere utflukten til Montserrat på egen hånd og ikke ønsker å være en del av en gruppetur.

5. Montserrat fottur og besøk til klosteret i en liten gruppe

Fjellsti, Montserrat| ©Fikri Rasyid
Fjellsti, Montserrat| ©Fikri Rasyid

Denne opplevelsen er mer fokusert på å gå gjennom en del av naturparken Montserrat, som strekker seg utover klosteret og fjellet. Du starter dagen med å besøke klosteret Santa Maria de Montserrat for å se Moreneta, og deretter ta taubanen til Sant Joan opp til ruten der fotturen begynner i selskap med en ekspertguide mens du oppdager faunaen og floraen i området.

Jeg anbefaler deg å gjøre denne utflukten hvis du er interessert i en kombinasjon av sightseeing og en dag i fjellet. Selv om ruten ikke vil være nok for deg hvis du er en vanlig besøkende på fjellet, er det en god måte å utforske Montserrat vekk fra det mer turistede området.

 • Varighet: 5 timer og 30 minutter
 • Anbefalt: Hvis du ikke kan motstå en tur i fjellet eller hvis du vil ta en utflukt til Montserrat i en liten gruppe.

6. Omvisning i Barcelona og Montjuïc med utflukt til Montserrat

Montjuïc-hagene| ©OK Apartment
Montjuïc-hagene| ©OK Apartment

Denne komplette utflukten til Montserrat med omvisning i Barcelona og Montjuïc har alt inkludert: en omvisning i Barcelonas viktigste severdigheter, en taubaneutflukt til Montjuïc, Barcelonas fjell, og en komplett utflukt til Montserrat med et besøk til Moreneta.

Den store fordelen med denne opplevelsen er at du vil se nesten alt Barcelona og omgivelsene har å tilby på en enkelt dag, til en pris som definitivt vil være verdt det hvis du planla å gjøre hvert besøk separat. Denne typen turer er ofte ideelle når du nettopp har ankommet byen, ettersom de gir deg en fullstendig oversikt over alt du kan besøke, og du kan utforske stedene du likte best på et annet tidspunkt på turen på egen hånd.

 • Varighet: 10 timer og 45 minutter
 • Anbefalt: Hvis du skal være i Barcelona i kort tid, eller hvis du planla å gjøre hvert besøk som er inkludert i opplevelsen separat.

7. Hva du kan se i Montserrat på en dag

Troende som viser sin respekt for Moreneta| ©TJ DeGroat
Troende som viser sin respekt for Moreneta| ©TJ DeGroat

Legg merke til alt det er å se i Montserrat, da dets historiske og religiøse betydning er mer enn bare et fjell og er verdt å utforske i dybden.

Montserrat-klosteret

Benediktinerklosteret på toppen av Montserrat ble bygget i det 11. århundre på stedet til en gammel eremitasje. Klosteret i Montserrat har vært viet til kulten av Jomfruen av Montserrat fra sine tidligste dager, etter legenden om hennes opptreden i den hellige grotten som ligger på samme fjell, og er i dag en av de få kirkene i Spania der koret, et av de eldste barnekorene i Europa, opptrer.

Hvis du er heldig, vil du under besøket ditt kunne høre koret synge og være vitne til et skuespill som gir klosteret og fjellet en unik aura.

Montserrat-museet

Dette er museet til klosteret i Montserrat, som huser kunstverk av Caravaggio, El Greco, Brueghel den eldre og Pedro Berruguete, samt en samling av kunst fra det 19. og 20. århundre med malerier av Dalí, Picasso, Olga Sacharoff, Ramon Casas, Santiago Rusiñol og Fortuny.

Dra nytte av ditt besøk til Montserrat, hvis du er lidenskapelig opptatt av kunst, anbefaler jeg at du ikke går glipp av museet, da samlingen er ganske interessant og absolutt vil berike turen din.

Moreneta

Jomfruen av Montserrat er populært kjent som La Moreneta, og er en utskjæring laget på 1100-tallet i mørkt tre (derav navnet). Ifølge legenden viste Jomfruen seg for noen gjetere i år 880, og som et resultat begynte kulten av Jomfruen av Montserrat i eremitasjen før klosteret ble bygget.

Sant Miquel-korset

Sant Miquel-korset ligger på et utsiktspunkt ved enden av en sti som starter i nærheten av Montserrat-klosteret. Derfra er det vakker utsikt over Pyreneene, Llobregat-deltaet, og etter min mening er det mest imponerende å se alle de religiøse bygningene i Montserrat i omgivelsene.

8. Planlegg ditt besøk til Montserrat

Utsiktspunkt| ©WeLoveBarcelona.de
Utsiktspunkt| ©WeLoveBarcelona.de

Her er noen tips for å få mest mulig ut av turen til Montserrat:

Én dag eller flere dager?

Det er mulig å besøke alt som er verdt å se i Montserrat på en dag, faktisk varer de fleste utflukter til fjellet en halv dag, rundt 4 eller 5 timer. Hvis du ikke gjør noen fotturer og bare besøker klosteret, vil jeg til og med si at 2 eller 3 timer ville være nok.

Montserrat tannhjulbane

Alle utflukter til Montserrat inkluderer billetter til tannstangbanen opp til toppen av Montserrat (med mindre det spesifikt er oppgitt at de ikke er inkludert). Toget tar 15 minutter å reise opp fjellsiden, og som du vet er utsikten langs veien spektakulær, noe som gjør opplevelsen sterkt anbefalt.

Tidtabellen for tannhjulsbanen varierer avhengig av årstiden. De første togene går rundt kl. 8.30, og de siste togene ned er mellom kl. 18.15 og 20.45. Hvis du besøker Montserrat på egen hånd, bør du sjekke rutetidene på det offisielle nettstedet for å være sikker.

Rutetider for La Moreneta

Klosteret i Montserrat er åpent hver dag fra 7:30 til 20:00, og du kan besøke La Moreneta fra 8:00 til 10:30 og fra 12:00 til 18:15. Vær oppmerksom på dette slik at du kan organisere besøket til klosteret tidlig om morgenen eller fra kl. 12.00 og utover.

9. Beste ukedag å besøke Montserrat på

Klosteret og klosteret i Montserrat| ©Mark Potterton
Klosteret og klosteret i Montserrat| ©Mark Potterton

Montserrat-klosteret er åpent hver dag i uken, så det eneste som kan få deg til å besøke fjellet en dag og ikke en annen, er det faktum at barna i Escolania de Montserrat synger fra mandag til fredag kl. 13.00. Fra mandag til torsdag synger de også Salve Montserratina klokken 18:45.

Av denne grunn, og for å unngå folkemengder i helgene, anbefaler jeg at du drar opp til Montserrat fra mandag til fredag.

10. Beste tid på året for å besøke Montserrat

Klosteret og toppene i Montserrat| ©W K
Klosteret og toppene i Montserrat| ©W K

Fra januar til desember er været i Montserrat behagelig og det er mindre nedbør. Det er vanligvis rundt 8 eller 9 grader Celsius i Montserrat, og hvis du er heldig nok til å gå opp på en solskinnsdag, vil du ha spektakulær utsikt og et veldig behagelig mildt klima, mellom fjellets kjølighet og solens varme.

11. Hvor å spise i Montserrat

Utsikt fra Montserrat| ©Paula De la Pava Nieto
Utsikt fra Montserrat| ©Paula De la Pava Nieto

Ingen av utfluktene til Montserrat inkluderer vanligvis mat (om noe, en sandwich), så hvis du vil spise i Montserrat, er alternativene dine å bære mat i ryggsekken eller å bestille på en av de to restaurantene i nærheten av klosteret. Både Restaurante Abat Cisneros og Restaurante Montserrat har spektakulær utsikt fra toppen av fjellet, og maten, spesielt på Hostal Abat Cisneros, er fantastisk, selv om menyene ikke akkurat er billige (rundt 30 € per person).

Husk uansett at de fleste utflukter avsluttes før lunsjtid, så du vil være tilbake i Barcelona ved lunsjtid.

12. Hva bør jeg ta med meg på utflukten til Montserrat?

Wind Rose, Montserrat| ©Angel Santos
Wind Rose, Montserrat| ©Angel Santos

Jeg vil si at det eneste du virkelig trenger er solkrem, da det er få skyggefulle steder på toppen av fjellet, og du vil være glad for at du ikke brente ansiktet resten av turen til Barcelona. Jeg vil også ta med et kamera (spesielt hvis du skal besøke utsiktspunktet Cruz de Sant Miquel) og komfortable sko for å gå i fjellet.

13. Andre utflukter du kan være interessert i

Hvis du vurderer en tur fra Barcelona, bortsett fra denne utflukten til Montserrat, er det en rekke andre steder som er verdt å besøke fra Barcelona. Her er en guide til Dagsturer og utflukter fra Barcelona

Jeg anbefaler også at du finner ut om utflukten til Dalí-museet fra Barcelona, da Figueras er et av stedene som virkelig er verdt å besøke, siden det ligger så nært. Spesielt hvis du besøker byen med barn eller hvis du brenner for kunsten til det katalanske geniet, vil denne opplevelsen være noe du vil huske, og jeg gir deg all informasjonen her: Figueres og Salvadar Dalí Museum dagsturer fra Barcelona.

Ofte stilte spørsmål

 • Hvorfor er Montserrat så viktig?

  Montserrats betydning skyldes flere ting ifølge katalanerne. Religiøst sett er klosteret og basilikaen imponerende, mens den hellige grotten har hatt besøk av Jomfru Maria. Geografisk er området kjent for sine uvanlige fjellformasjoner og den fantastiske utsikten over Catalonia.

 • Hvor langt fra Barcelona ligger Montserrat?

  Montserrat ligger ca. 55 km nordvest for Barcelona, og det tar ca. 1 time og 10 minutter å kjøre dit fra Barcelona.

 • Hva kan du se i Montserrat?

  Bortsett fra Santa Cova (den hellige grotten), kapellet viet til Jomfru Maria, er det også taubanen, Jomfruen av Montserrat (i basilikaen) og opptredener av Montserrat-koret. Selve området er også ideelt for fotturer, med noen virkelig fantastiske utsikter.